رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی از یک اشتباه جدی در مصوبه متناسبسازی حقوق بازنشستگان پرده برداشت و خواستار اصلاح فوری آن شد.
به گزارش نبض بازار،در سالهای اخیر حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به یکی از داغترین موضوعات اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل شده است.
با توجه به افزایش نرخ تورم و افزایش هزینههای زندگی، بسیاری از بازنشستگان با مشکلات جدی در تأمین نیازهای روزمره خود مواجه شدهاند. در این میان، موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان به عنوان راهکاری برای بهبود وضعیت معیشتی آنان مطرح شده است.
اما عباسعلی سلطانیکیا رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی، با اشاره به مشکلات جدی در این مصوبه، خواستار اصلاح فوری آن شده است.
مروری بر تغییرات ناعادلانه در تعیین حقوق بازنشستگان
تا پیش از سال ۱۳۸۷، سازمان تأمین اجتماعی تصمیمات بهتری در خصوص حقوق سالیانه بازنشستگان میگرفت. در آن زمان، حقوق بازنشستگان با توجه به نرخ تورم و هزینههای زندگی افزایش مییافت و روش پلکانی معکوس که امروزه به عنوان یکی از ناعادلانهترین شیوهها در افزایش حقوق بازنشستگان مطرح است، وجود نداشت.
این روش باعث شد که بازنشستگان به دو گروه حداقلبگیر و سایر سطوح تقسیم شوند و حقوق بازنشستگان سایر سطوح با درصد افزایش کمتری مواجه شود.
چگونه قوانین جدید، نابرابریهای حقوقی را تشدید کردهاند؟
با الحاق سازمان تأمین اجتماعی به وزارت کار، حقوق بازنشستگان به روش پلکانی معکوس تعیین شد و این روش ناعادلانه باعث شد تا حقوق بازنشستگان سایر سطوح به مرور زمان کاهش یابد.
این در حالی است که ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی تأکید میکند که مستمری بازنشستگان باید با توجه به افزایش هزینههای زندگی، افزایش یابد.
نیاز به اصلاح فوری در مصوبه متناسبسازی
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی با انتقاد از مصوبه اخیر متناسبسازی حقوق بازنشستگان، تأکید میکند که این مصوبه دارای اشکالات جدی است. او پیشنهاد میکند که عبارت «۹۰درصد» از سطر آخر مصوبه حذف و کلمه «برابر» جایگزین آن شود.
وی همچنین هشدار میدهد که اگر این مصوبه اصلاح نشود، حقوق بازنشستگان دچار مشکلات بیشتری خواهد شد.
پیشنهادات عملی برای بهبود وضعیت حقوق بازنشستگان
سلطانیکیا با ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت حقوق بازنشستگان، تأکید دارد که اجرای درست قانون تأمین اجتماعی و حذف تقسیمبندیهای ناعادلانه میتواند مشکلات فعلی را حل کند.
او همچنین از دولت و مجلس میخواهد که به جای تغییرات نادرست در قوانین، به اصلاحات اساسی و پایدار در نظام حقوق بازنشستگان بپردازند.
با توجه به همه این مشکلات، مسئله متناسبسازی حقوق بازنشستگان باید بهطور جدی و سریع مورد بررسی قرار گیرد تا بازنشستگان بتوانند با قدرت خرید مناسب، از دوران بازنشستگی خود بهرهمند شوند.
منبع:ایلنا