مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی از حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و مستمری بازنشستگان بدون استقراض و فروش داراییها خبر داد و تأکید کرد که توسعه خدمات درمانی رایگان و متناسبسازی مستمری بازنشستگان در اولویت قرار دارد.
به گزارش نبض بازار،مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی میرهاشم موسوی در همایش بازنشستگان و مستمریبگیران شهرستان شمیرانات از اقداماتی که برای بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان و توسعه خدمات این سازمان انجام شده سخن گفت.
میرهاشم موسوی با تأکید بر اینکه خدمت به بازنشستگان فلسفه اصلی سازمان تأمیناجتماعی است، اعلام کرد که در دولت سیزدهم، اقدامات بیسابقهای انجام شده تا بحرانهای مدیریتی گذشته مهار شوند و حقوق بازنشستگان بدون نیاز به فروش داراییهایشان بهموقع پرداخت شود.
اولویت اول: حفظ حقوق و مستمری بازنشستگان بدون استقراض
از ابتدای مسئولیت میرهاشم موسوی در سازمان تأمیناجتماعی دو موضوع کلیدی در اولویت قرار گرفت: اول جلوگیری از هرگونه تأخیر در پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان با وجود بدهیهای عظیم سازمان؛ دوم، توسعه خدمات درمانی بهویژه برای اقشار آسیبپذیر.
میرهاشم موسوی با اشاره به اینکه بازنشستگان به اعتبار حق بیمهای که در دوران اشتغال به تأمیناجتماعی پرداخت کردهاند، خدماتی را که این سازمان متعهد به ارائه آن است، مطالبه میکنند، تأکید کرد که این مطالبه، حق طبیعی آنان است.
وی خاطرنشان کرد که سازمان تأمیناجتماعی در دوران دولت سیزدهم موفق شده است بدون استقراض از نظام بانکی و بدون فروش داراییهای بازنشستگان، بالغ بر ۵۵ هزار میلیارد تومان در هر ماه حقوق و مستمری پرداخت کند.
این در حالی است که پیش از این، سازمان مجبور بود برای پرداخت مستمریها از بانکها وام بگیرد و اموال بازنشستگان را بفروشد.
تحول در خدمات درمانی و کاهش هزینهها برای بازنشستگان
میرهاشم موسوی همچنین به توسعه خدمات درمانی سازمان تأمیناجتماعی اشاره کرد و گفت: “هزینههای درمان بسیار بالاست و اگر ظرفیت درمان مستقیم سازمان نبود، بسیاری از اقشار جامعه نمیتوانستند از عهده پرداخت هزینههای درمانی برآیند.” وی اعلام کرد که تا کنون بیش از ۴۰ پروژه عمرانی درمانی مورد بهرهبرداری قرار گرفته است و توسعه درمان رایگان برای بیمهشدگان و بازنشستگان در اولویت قرار دارد. این اقدامات با هدف جلوگیری از سقوط بازنشستگان به زیر خط فقر به دلیل هزینههای درمانی صورت گرفته است.
بحران مدیریتی تأمیناجتماعی مهار شد
موسوی با اشاره به بدهیهای سازمان تأمیناجتماعی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، اظهار داشت که سازمان با وجود این چالشها توانسته است بدون ایجاد بدهی جدید و استقراض از بانکها، تعهدات خود را انجام دهد.
وی تأکید کرد که بزرگترین دغدغهمندان نسبت به آینده سازمان تأمیناجتماعی، خود بازنشستگان و بیمهشدگان هستند و مدیریت سازمان تلاش کرده است تا با اصلاحات مدیریتی، بحرانهای موجود را مهار کند.
میرهاشم موسوی به اضافه شدن دو میلیون و هشتصد هزار نفر بیمهشده جدید به خانواده بزرگ تأمیناجتماعی اشاره کرد که به ایجاد منابع جدید پایدار کمک کرده است.
توسعه درمان مستقیم؛ اولویت اصلی
در بخش درمانی، سازمان تأمیناجتماعی با توسعه زیرساختهای درمانی از جمله افتتاح بیمارستانها و درمانگاههای تخصصی در سراسر کشور، تلاش کرده است تا خدمات درمانی را برای بازنشستگان رایگان کند. موسوی تأکید کرد که “درمان رایگان سپر مقابله با فقر است” و هدف سازمان این است که بازنشستگان بتوانند بدون نگرانی از هزینههای درمانی، از خدمات بهداشتی و درمانی استفاده کنند.
بیمه تکمیلی؛ از کمکهای کمسابقه تا بیمه تکمیلی کامل
در زمینه بیمه تکمیلی، میرهاشم موسوی گفت که سازمان تأمیناجتماعی در این دولت، کمکهای خود را به بازنشستگان به ۵۰ درصد از مبلغ قرارداد افزایش داده است.
وی افزود که کمیتهای برای بررسی و پیشنهاد روشهایی تشکیل شده است که امکان ارائه تمام خدمات درمانی بدون نیاز به بیمه تکمیلی را فراهم کند تا بازنشستگان بهرهمندی بیشتری از خدمات داشته باشند.
تسهیلات ویژه بازنشستگان: از وام قرضالحسنه تا تسهیلات جدید
میرهاشم موسوی از افزایش تسهیلات وام قرضالحسنه بازنشستگان به ۳۰ میلیون تومان خبر داد و تأکید کرد که سازمان تأمیناجتماعی همواره سعی کرده است تا از نظرات نمایندگان بازنشستگان استفاده کند و تصمیمات خود را با همکاری آنها اتخاذ نماید.
این اقدامات نشان میدهد که سازمان تأمیناجتماعی نه تنها در تأمین حقوق بازنشستگان به موفقیتهای بزرگی دست یافته، بلکه با برنامهریزیهای دقیق، آینده بازنشستگان و بیمهشدگان را نیز تضمین کرده است.
منبع:ایلنا