آخرین اخبار درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان را در ادامه سایت نبض بازار بخوانید.
به گزارش نبض بازار، مدیر عامل سازمان بازنشتگی خبر داد: این یک میلیون تومان برای حداقلبگیران به عنوان کمک معیشت و برای بقیه بازنشستگان بخشی از همسان سازی به حساب می آید. مگر غیر حداقلبگیران همه مشمول دریافت حداقل ۱ میلیون تومان همسان سازی حقوق بازنشستگان میگردند!
لذا باید این یک میلیون تومان به کلیه مستمریبگیرانی داده شود که کمتر از یک میلیون تومان بابت متناسبسازی دریافت خواهند نمود.
به عبارتی دیگر این یک میلیون تومان برای دارندگان ضریب مستمری ۲.۷ به پائین که متناسبسازی آنان زیر یک میلیون تومان است به عنوان کمک معیشت و برای دارندگان ضرایب مستمری بالاتر از ۲.۷ به عنوان علیالحساب متناسبسازی محسوب گردد.
توجه نمائید که دارندگان ضریب مستمری برقراری ۲.۷ به بالا مشمول دریافتی مبلغ متناسبسازی بیش از یک میلیون تومان میگردند.
اکنون میتوان پیشنهادی را برای اصلاح متناسب سازی در گام اول به شرح ذیل تبیین نمائیم.
متناسبسازی تکلیفی ضرایب مستمریها مطابق بند ر ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه برای دارندگان ضرایب مستمری ۲.۷ به بالا
( بودجه مورد نیاز ۰.۶ همت در ماه – تعداد افراد مشمول حدود ۶۰۰ هزار پرونده )
متناسبسازی مستمریها در قالب افزایش پایه مستمری ( جهت حفظ قدرت خرید مستمریبگیران مطابق بند د تبصره ۱۵ قانون بودجه ) به مبلغ ثابت ۱ میلیون تومان برای دارندگان ضرایب مستمری برقراری ۱ تا ۲.۷ و برای ضرایب مستمری کمتر از یک به نسبت ضریبمستمری برقراری آن از یک میلیون تومان
( بودجه مورد نیاز ۳.۶ همت در ماه – تعداد افراد مشمول حدود ۳.۶ میلیون پرونده )
بودجه کل متناسب سازی ۳.۶ + ۰.۶ = ۴.۲ همت در ماه و ۵۰ همت در سال
محسن اردکانیان بازنشسته تامین اجتماعی
بابایی کارنامی بیان کرد: اقدام اخیر سازمان برنامه و بودجه مبنی بر واریز علی الحساب مبالغی از همسان سازی حقوق بازنشستگان، مربوط به صندوق بازنشستگی کشوری است.
در پی اعلام نظر داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره تصویب آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان، وی اعلام کرد: در روزهای آینده مبلغی به صورت علیالحساب به بازنشستگان پرداخت میشود تا پس از صدور احکام، تسویه قطعی انجام شود. حال این پرسش از سوی کارشناسان مطرح شده است که آیا اقدام دولت شامل بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نیز خواهد شد یا صرفا بازنشستگان کشوری و لشگری را پوشش میدهد؟
در پاسخ به این سوال علی بابایی کارنامی (نماینده مردم ساری و رئیس فراکسیون کارگری مجلس) اظهار کرد: اقدام اخیر سازمان برنامه و بودجه مبنی بر واریز علی الحساب مبالغی از همسان سازی حقوق بازنشستگان، مربوط به صندوق بازنشستگی کشوری و بازنشستگان دولت و همچنین بازنشستگان لشگری است و ربطی به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ندارد.
وی افزود: اساسا اقدامات سازمان برنامه و بودجه بودجه مربوط به نیروهای حقوق بگیر خود دولت است و ربطی به سازمان تامین اجتماعی که منابع خود را دارد، نخواهد داشت.
بابایی کارنامی با بیان اینکه «متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز امسال انجام خواهد شد و دولت متعهد به آن است» افزود: از آغاز برنامه هفتم توسعه باید متناسب سازی حقوق بازنشستگان کارگری امسال انجام شود و فرمول اجرای آن نیز مشابه فرمول همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری است. مبالغ این متناسب سازی نیز توسط خود سازمان تامین اجتماعی باید پرداخت شود.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس تصریح کرد: منابع لازم برای این اقدام بیشتر از ناحیه رد دیون دولت به تامین اجتماعی است و بدین منظور، همین امسال سهامهای درنظر گرفته شده برای رد دیون امسال سازمان، با انتقال سهام باید انجام شود و این اقدام باید همزمان با پرداخت دیون سایر صندوقها باشد. وظیفه اجرایی پرداخت نیز پس از این اقدام، باخود سازمان تامین اجتماعی است.
یک بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی از تأخیر در اجرای متناسبسازیِ حقوق و ارجاع اجرای این قانون به تأمین منابع ابراز نگرانی کرد.
یک بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی، از تأخیر در اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان و ارجاع اجرای این قانون به تأمین منابع ابراز نگرانی کرد و گفت: منابع همسانسازیِ بازنشستگانِ صندوقهای دیگر را از محل افزایش یک درصد ارزش افزوده تعیین کردهاند اما هنوز برای بازنشستگان تأمین اجتماعی تصمیمی نگرفتهاند.
این بازنشسته افزود: مالیات بر ارزش افزوده از جیبِ مردم پرداخت میشود و دولت برای همسانسازیِ حقوق بازنشستگان خود از آن استفاده میکند. صندوق تأمین اجتماعی متعلق به ماست و منابع و داراییهای آن از دسترنج ما حاصل شده، اما دولتها با سیاستهای غلطِ خود و دستاندازیِ دائم به منابع این سازمان، کار را به جایی رساندهاند که صندوق تأمین اجتماعی از تأمین منابع متناسبسازی برای بازنشستگان ناتوان است.
منبع: ایلنا