در ادامه نبض بازار به موضوع اعطای تسهیلات خوداشتغالی و حمایت از کارآفرینان در راستای توانمندسازی و ایجاد اشتغال برای مددجویان پرداخته ایم.
به گزارش نبض بازار، دولت با اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از مددجویان بهزیستی ، سرمایه این صندوق را به ۱۰ هزار میلیارد ریال افزایش داد و وام دهی برای اشتغال معلولان پنج برابر شد.
اساسنامه صندوق حمایت از فرصتهای شغلی افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور در سال ۱۳۹۹ و به منظور ایجاد، توسعه و تقویت اشتغال و کارآفرینی و حمایت از فرصت های شغلی افراد دارای معلولیت با سرمایه اولیه ۲۰۰ میلیارد ریال در دولت وقت به تصویب رسید.
اعطای تسهیلات خوداشتغالی و حمایت از کارآفرینان در راستای توانمندسازی و ایجاد اشتغال برای افراد دارای معلولیت؛ اعطای تسهیلات اعتباری در قالب های مختلف از قبیل قرض الحسنه به اشخاص حقیقی و حقوقی جهت ایجاد فرصتهای شغلی جدید برای افراد دارای معلولیت؛ کمک مالی جهت ایجاد زیرساخت های اشتغال برای افراد دارای معلولیت و کمک به تأمین و پرداخت یارانه سود و کارمزد به مجریان طرح های اشتغال زا و کارآفرینی افراد دارای معلولیت واجد شرایط چهار رویکرد این صندوق در سال های گذشته بوده است.
بر اساس مصوبه جدید هیات وزیران که به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ۲۸ خردادماه امسال به تصویب رسیده است، اساسنامه صندوق اصلاح شد و به این ترتیب ضمن اعمال قوانین و مقررات حاکم بر شرکتهای دولتی بر این صندوق، سرمایه آن نیز به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.همچنین دایره افراد مشمول برای دریافت تسهیلات از این صندوق نیز گسترش یافت و به این ترتیب این صندوق می تواند در چهار حوزه دیگر نیز اقدام به تسهیلات دهی نماید که به شرح زیر است:
– حمایت و پشتیبانی از ایجاد ساماندهی و توسعه کسب وکارها و طرحهای کارآفرینی افراد دارای معلولیت تحت پوشش.- سرمایهگذاری مشترک در طرحهای اقتصادی متناسب با موضوع توسعه کارآفرینی و اشتغال افراد دارای معلولیت تحت پوشش با رعایت سیاستهای کلی
اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی
– تأمین مالی به غیر از سپردههای مردمی جهت ارائه خدمات فنی مالی و مشاورهای آموزشی و تحقیقاتی و توانمندسازی و مشاوره بازاریابی در حوزه وظایف اشتغال و کارآفرینی افراد دارای معلولیت تحت پوشش.
– قبول و انجام وظیفه ضمانت تسهیلات پرداخت شده به افراد دارای معلولیت تحت پوشش در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط.
این مصوبه از سوی شورای نگهبان نیز مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و محمد مخبر به عنوان معاون اول رئیس جمهور آن را برای اجرا به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد.
علی محمد قادری در حاشیه حضور در شهرستان باوی با اشاره به ادامه اجرای طرح نشست صمیمی با جامعه هدف ۵۰۰ محله کمبرخوردار کشور با محور پویش «چله خدمت» اظهار کرد: در قالب این طرح که به یاد شهید جمهور در حال اجراست، امروز در دو شهرستان باوی و هفتکل استان خوزستان حضور پیدا کرده و با مردم دیدار میکنیم.
وی افزود: طرح سکو یا پلتفرم ظرفیتسازی اجتماعی، توسط همکاران ما و با استفاده از ظرفیتهای دیگر ارگانها، به منظور رسیدگی به اوضاع جامعه هدف بهزیستی در حال اجراست.
قادری بیان کرد: مسائل مسکن، اشتغال و توانمندسازی جزو برنامههای سازمان بهزیستی است. این سازمان شجره طیبهای است که از ۴۳ سال پیش در حال فعالیت است و از قبل از تولد تا سالمندی به مردم خدمات ارائه میدهد.وی افزود: بهزیستی یک جامعه آماری ۷.۹ میلیون نفری را تحت پوشش دارد که از خدمات مختلفی استفاده میکنند. تا قبل از این دولت، حدود ۹۴۰ هزار خانوار تحت پوشش مستمری قرار گرفته بودند اما در این دولت ۶۰۰ هزار خانوار که در صف انتظار بودند به سبد مستمری سازمان بهزیستی اضافه شد و خوشبختانه این سازمان پاسخ نیاز همه مراجعهکنندگان را داده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور امروز در قالب طرح نشست صمیمی در ۵۰۰ محله کمبرخوردار کشور با حضور مسئولان دستگاهها، در جریان سفر به استان خوزستان در شهرستانهای باوی و هفتکل با جامعه هدف بهزیستی دیدار خواهد کرد و ضمن پاسخگویی به درخواستها از ظرفیت دیگر دستگاهها در حل مشکلات استفاده خواهد شد.
مدیر تأمین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد استان تهران، گفت: در ۳ ماهه نخست سال جاری ۲۰۳ مورد خدمات عمرانی شامل خرید و احداث، تعمیر، تکمیل و بازسازی مسکن مددجویی اقدام شده است.
حمید تیزهوش با ارائه گزارشی از عملکرد کمیته امداد استان تهران در حوزه تأمین مسکن و امور مهندسی ساختمان، اعلام کرد: کمیته امداد استان تهران در ۳ ماهه نخست سال جاری نسبت به ارائه ۲۰۳ مورد خدمات عمرانی شامل خرید و احداث ۹۶ واحد مسکن مددجویی و همچنین ۱۰۷ مورد تعمیر، تکمیل و بازسازی مسکن مددجویی اقدام کرده است.
وی، افزود: برای ارائه این تعداد خدمات عمرانی در این مدت زمان بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان به صورت بلاعوض و معوض هزینه شده است.
تیزهوش با بیان اینکه هزینههای انجامشده در بخش مسکن مددجویی از محل اعتبارات دولتی، آورده مددجو، کمک خیران و وام قرضالحسنه بوده است، در سال گذشته نیز ۲۰۵۷ مورد خدمات عمرانی شامل ۲۱۳ مورد خرید و احداث مسکن مددجویی و همچنین ۱۸۴۴ مورد تعمیر، تکمیل و بازسازی مسکن به جامعه هدف تحت حمایت ارائه شده است.
مدیر تأمین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد استان تهران با اشاره به تفاهم نامه سه جانبه بنیاد مسکن، کمیته امداد و سپاه پاسداران، ادامه داد: در همین راستا در استان تهران پروژه ۳۲ واحدی پاکدشت و ۴۸ واحدی صفادشت در دست اقدام است.
وی اضافه کرد: پروژه ۳۵ واحدی ری نیز با همکاری خیّران ری با پیشرفت ۸۵ درصد در دست اقدام است.
تیزهوش یادآور شد: همچنین ۲۰۰۰ واحد در قالب طرح نهضت ملی مسکن در شهر جدید پرند با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و ۴۴۰ واحد نیز با همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان تهران در رباط کریم، نصیر شهر و پاکدشت تعیین پروژه شده و در دست احداث است.
مدیر تأمین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد استان تهران با بیان اینکه ارائه خدمات عمرانی به مددجویان تحت حمایت با مشارکت خیران، فعالان عرصه صنعت ساختمان و مؤسسات دولتی و غیردولتی مرتبط با امر مسکن و همچنین نقشآفرینی ویژه خانوادههای تحت حمایت امکانپذیر است، خاطرنشان کرد: در صورت حمایت و تأمین زمین از سوی نهادهای مربوطه و نیکوکاران میتوانیم نسبت به تأمین مسکن خانوادههای تحت حمایت با مشارکت سپاه پاسداران و بنیاد مسکن اقدام کنیم.
منبع: ایسنا