خبر مهم سازمان تامین اجتماعی از صدور احکام همسان سازی بازنشستگان | پرداخت معوقات مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی استارت خورد - افق اقتصادی

خبر مهم سازمان تامین اجتماعی از صدور احکام همسان سازی بازنشستگان | پرداخت معوقات مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی استارت خورد - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 272709 |
تاریخ انتشار : ۲۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹ |
81 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ
خبر مهم سازمان تامین اجتماعی از صدور احکام همسان سازی بازنشستگان | پرداخت معوقات مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی استارت خورد

به گزارش نبض بازار، موسوی: سن صندوق دو سال جوان‌تر شده است و همچنین درباره  همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز توضیحاتی ارائه داد: توجه به معیشت بازنشستگان یکی از دغدغه‌ها بوده است؛ مجلس نیز تاکیدی را در قانون برنامه هفتم و در قانون بودجه برای بازنشستگان در نظر گرفت.
 هفته قبل از انتخابات قانون برنامه هفتم ابلاغ شد و در این راستا دولت نیز مصوبه‌ای را درخصوص عملیاتی کردن متناسب سازی بازنشستگان و پرداخت سه میلیون تومانی برای متناسب سازی و کمک‌معیشت به بازنشستگان به صورت علی الحساب داشت.
وی ادامه داد: در این راستا باید به میزان ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیاردتومان تامین مالی صورت می‌گرفت تا این پرداخت شود. سازمان برنامه و بودجه برای بازنشستگان لشکری و کشوری تامین مالی را به سرعت انجام داد که این رقم پرداخت شد. همکاران ما حدود یک هفته تلاش شبانه روزی داشتند تا تامین مالی اتفاق بیفتد و سازمان برنامه و بودجه نیز از محل تبصره ۱۵، بخشی را به صورت اوراق تامین کرد.
موسوی با بیان اینکه همکاران توانستند این پرداختی را برای بازنشستگان انجام دهند، گفت: حتما احکام متناسب‌سازی براساس تکالیف و قانون برنامه و بودجه اجرایی خواهد شد. تکالیف قانونی است و بازنشستگان نگران نباشند.
کدام بازنشستگان مشمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان شدند؟
وی در پاسخ به این سوال که چه بازنشستگانی مشمول متناسب‌سازی هستند، اینگونه توضیح داد: آن بخشی که پرداخت شد برای بازنشستگان غیرحداقلی‌بگیر، در قالب متناسب‌سازی بوده است و آنهایی که حداقل‌بگیر هستند آنچه که برایشان پرداخت شد نیز در قالب کمک معیشت بود و ان شاءالله این مسیر براساس تامین منابع ادامه پیدا می‌کند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان نرخ جایگزینی و نسبت‌های پشتیبانی در سازمان تأمین اجتماعی نیز خاطرنشان کرد: روند کاهشی نرخ جایگزینی بسیار سرعت گرفته بود؛ به گونه‌ای که زمانی که سازمان را تحویل گرفتیم حدود ۴.۲ بود. به طور متوسط پیش از این دولت هر سال بین ۰.۲ تا ۰.۴ کاهش داشتیم و عملا باید اکنون به ۳.۶ می‌رسیدیم اما فعلا توانسته‌ایم این روند کاهشی را متوقف کرده و شرایط را به سمت بهبودی حرکت دهیم و امروز این رقم حدود ۴ است.
جمعی از بازنشستگان با راه انئازی کارزاری درخواست صدور احکام همسان‌سازی بازنشستگان و پرداخت معوقات آن را دارند که در ادامه به متن ایم کارزار می پردازیم.بسمه‌تعالیمعاون محترم رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجهمدیرعامل محترم صندوق بازنشستگی کشوریبا سلام و احترام؛احتراما، بدین‌وسیله به استحضار می‌رساند که حدود ۱۷ سال است که معیشت، درمان، رفاه و منزلت بازنشستگان کشور در کش و قوس‌های دولت‌ها و مجلس‌ها و سیاست‌های نادرست آن‌ها قرار دارد. در این راستا، موارد زیر به عنوان دغدغه‌های اصلی این قشر معزز مطرح می‌شود:
۱. چرا از سال ۱۳۸۶ تاکنون به قانون مدیریت خدمات کشوری رسیدگی نشده و دولت‌ها آن را برای بازنشستگان اجرا نکرده‌اند؟
۲. چرا به ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه به عنوان یک تکلیف قانونی عمل نشده است؟ طبق این ماده، نه تنها عدالت در حق پرداخت حقوق بازنشستگان اجرا نشده، بلکه تبعیض و فاصله بین حقوق بازنشستگان و شاغلین همتراز افزایش یافته است.
۳. چرا به متناسب‌سازی با ۹ همت در بودجه سال ۱۴۰۱ عمل نشد و هنوز تکلیف آن مشخص نیست و هیچ مسئول دولتی پاسخگوی آن نیست؟
۴. چرا به ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری برای داشتن یک بیمه تکمیلی کامل و کارآمد عمل نشده است؟
۵. چرا در برنامه هفتم توسعه، همسان‌سازی به سه سال آینده موکول شده است آن هم با مدل ۳۰-۳۰-۴۰ و با نصف اعتبارات لازم و حتی این مبلغ ناچیز ۴۰ درصد سال اول هنوز اجرا نشده است و در هاله‌ای از ابهامات قرار دارد؟
۶. چرا مبلغ سه میلیون تومان به‌صورت علی‌الحساب، دقیقاً از محل افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که از جیب خودمان برداشت شده باید مجدداً به ما پرداخت شود آن هم به عنوان علی‌الحساب؟
۷. چرا ما بازنشستگان با افزایش ۲۰ درصدی حقوق‌ها در فروردین سال جاری در مقابل تورم بالای ۶۰ درصدی، به‌عنوان یک انسان حق زیست و زندگی عادی را نداریم؟ تکلیف ما بازنشستگان از ۱۶ تیرماه سال ۱۴۰۳ به بعد مجدداً در کش و قوس گرفتن پاسخ از مسئولین به این چراها چیست؟
لذا با عنایت به مراتب فوق‌الذکر و با توجه به تأمین منابع لازم برای اجرای قانون همسان‌سازی که قرار بود از خرداد ماه سال ۱۴۰۳ اجرا شود ولی تاکنون اقدامی صورت نگرفته است، از آن مقامات محترم تقاضای صدور دستور احکام همسان‌سازی و اجرای آن را داریم.
پیشاپیش از حسن توجه و همکاری شما کمال تشکر و امتنان را داریم.
بازنشستگان معزز و محترم کشوری و لشکری و فولاد 
پیرو سوالات مکرر بازنشستگان عزیز پیرامون مبلغ افزایش حاصل از مرحله اول همسان سازی در گروه های مختلف به اطلاع می رساند :
 همانگونه که مستحضرید با عنایت به جزء ۱ بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت مصوب و ابلاغی توسط مجلس شورای اسلامی به دولت و قانون بودجه سال ۱۴۰۳ ، در تیرماه سال‌ جاری به صورت علی الحساب ماهیانه مبلغ یک میلیون تومان بحساب بازنشستگان معزز کشوری ولشکری و فولاد واریز شد. و این واریزی تا زمان تصویب آیین نامه متناسب سازی و جداول آن در هیات وزیران ادامه خواهد داشت.
تا زمانی که آیین نامه همسان سازی در هیأت دولت تصویب و برای اجرا ابلاغ نشود هر گونه اظهار نظر پیرامون مبلغ تخصیصی متناسب سازی به هر گروه از بازنشستگان کشوری و لشکری گمانه زنی و از درجه اعتبار ساقط است.
با توجه به اینکه ملاک محاسبه ۴۰ درصد از مابه التفاوت حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق مشمول کسور شاغلان هم‌طراز و مشابه در هر دستگاه اجرایی می باشد ، بنابراین مبالغ منناسب سازی ،طبیعتا طبق مر قانون متفاوت خواهد بود.
اما به صورت تقریبی در گروه های مختلف ۴۰ درصد تفاوت مبلغی به صورت میانگین حدود ۲ میلیون تومان خواهد بود که برای بازنشستگان هر دستگاه اجرایی متفاوت خواهد بود.
نکته بسیار مهم ، مبلغ تخصیصی در قانون برنامه بودجه سال ۱۴۰۳ برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری و فولاد از محل افزایش(۱ )درصد مالیات بر ارزش افزوده از ۹ درصد به ۱۰ درصد به میزان ۵۰ همت می باشد.
که با توجه به آمار بازنشستگان کشوری و لشکری و فولاد به طور میانگین به هر بازنشسته جهت متناسب سازی حدود ۱,۸ میلیون تومان در ماه تعلق خواهد گرفت.
بنابراین جهت اجرای کامل متناسب سازی ۴۰ درصدی در سال اول اجرای برنامه هفتم لازم است دولت جدید به ریاست جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان، ان شاء الله بعد از استقرار نسبت به پیش بینی و تامین منبع مورد نیاز برای اجرای کامل متناسب سازی بازنشستگان موضوع ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت اقدام نموده و در قالب اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۳ مراتب را جهت بررسی و تصویب بودجه متمم به مجلس شورای اسلامی ارائه فرمایند.
والسلام علی عبادالله الصالحین” 
با احترام_غلامحسین قاسمی کارشناس سابق امور اداری
با توجه به درخواست تعدادی از بازنشستگان که درباره رقم نهایی حقوق با اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان سوال پرسیده بودند یک کارشناس به درباره این موضوع توضیحاتی را ارائه داده است.
 به اطلاع دوستان عزیز بازنشسته می رساند تا زمانی که دستورالعمل و شیوه نامه همسان سازی اعلام نشود، نمی توان هیچ مبلغی را اعلام نمود.
اما به طور متوسط تفاوت حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق مشمول کسور شاغل در گروه های مختلف حقوقی    ۱ تا ۲۰ حدود ۴ میلیون تومان تا حداکثر ۸ میلیون تومان می باشد.
بنابراین ۴۰ درصد آن هم حدود ۱/۶ میلیون تومان تا ۳/۲میلیون تومان می شود.
منتطر شیوه نامه هستیم.
به محض رونمایی جدول همسان سازی را تنظیم خواهیم داد.
غلامحسین قاسمی کارشناس مسئول امور اداری
منبع: ایسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید