حمیدرضا حاجیبابایی گفت: در بودجه مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان پیشبینی شده است که باید اجرایی شود.
به گزارش نبض بازار، مفهوم بازنشستگی در بیشتر کشورها یک پدیده نسبتاً جدید است که اولین بار در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم مطرح شد. پیش از آن، به دلیل امید به زندگی پایین و نبود سیستمهای امنیت اجتماعی، بیشتر کارگران تا زمان مرگ به کار خود ادامه میدادند.
بازنشستگی عبارت است از کناره گیری از موقعیت یا شغل یا از زندگی کاری فعال. همچنین ممکن است فرد با کاهش ساعات کاری یا حجم کاری نیمه بازنشسته شود. بسیاری از افراد زمانی که مسن هستند یا به دلایل سلامتی قادر به انجام کار خود نیستند، بازنشستگی را انتخاب میکنند.
رحمت الله نوروزی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی، در تذکر شفاهی خود، اظهار کرد: بازنشستگان با مشکلات متعددی مواجه هستند، این در حالی است که تأکید امام (ره) و مقام معظم رهبری این بود که سفره مردم کوچک نشود. همسانسازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید؟ رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور اعلام کرده متناسب سازی حقوق بازنشستگان قطعی بوده و به طور حتم اجرایی میشود.
نوروزی خطاب به وزیر اقتصاد گفت: مستأجران برای رهن و اجاره مسکن دچار مشکل هستند، این در حالی است که فرزندآوری نیازمند اشتغال و تأمین مسکن دارد و باید به این مسئله توجه شود.
حمیدرضا حاجیبابایی که ریاست جلسه را بر عهده داشت، در پاسخ به این نماینده، گفت: در بودجه مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان پیشبینی شده است که باید اجرایی شود. وی ادامه داد: اینکه ما گفتهایم حقوق بازنشستگان بر اساس ۹۰ درصد حقوق شاغلان پرداخت میشود برای این است که شاغلان ۱۰ درصد کسورات دارند. از سوی دیگر در برنامه هفتم توسعه آمده است که همسان سازی حقوق بازنشستگان باید طی سه سال اجرایی شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی توضیح داد: شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه هفتم برای مبالغ ایراداتی گرفت که برطرف شد که اگر برنامه ابلاغ شود و دولت آئیننامه را به تصویب برساند، همسانسازی اجرایی خواهد شد. حاجیبابایی بیان کرد: بازنشستگان کشوری دغدغهای در این زمینه نداشته باشند، از دولت هم خواستاریم در این خصوص اطلاع رسانی کند و به بازنشستگان توضیح دهد تا آنها دغدغهای نداشته باشند.