سکوت معنی دار وزارت کار در آستانه پایان اردیبهشت در خصوص تعیین دستمزد ۱۴۰۳ کارگران - افق اقتصادی

سکوت معنی دار وزارت کار در آستانه پایان اردیبهشت در خصوص تعیین دستمزد ۱۴۰۳ کارگران - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 245174 |
تاریخ انتشار : ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱ |
124 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره اصلاح بخشنامه مزدی و افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳ داغ است محسن باقری عضو اصلی کارگری شورای عالی کار خبر از عدم برگزاری نشست در این خصوص تاکنون می‌دهد.

سکوت معنی دار وزارت کار در آستانه پایان اردیبهشت در خصوص تعیین دستمزد ۱۴۰۳ کارگران

به گزارش نبض بازار،با وجود نزدیک شدن به پایان اردیبهشت ماه و بلاتکلیفی در خصوص اصلاح بخشنامه مزدی و افزایش حقوق کارگران هنوز هیچ نشستی در این خصوص در شورایعالی کار برگزار نشده است. این موضوع نگرانی‌هایی را در بین کارگران ایجاد کرده است. محسن باقری عضو اصلی کارگری شورای عالی کار در گفتگویی در این خصوص اظهار داشت: “متاسفانه تاکنون هیچ نشستی با موضوع اصلاح بخشنامه مزدی و افزایش حقوق کارگران در شورایعالی کار برگزار نشده است.
در حالی که سفره کارگران از گرانی و تورم خالیست و قدرت خرید آنها به شدت کاهش یافته به نظر می‌رسد وزارت کار و رفاه اجتماعی هیچ دغدغه‌ای برای حل مشکلات معیشتی این قشر زحمتکش ندارد. علیرغم درخواست‌های مکرر نمایندگان کارگری برای برگزاری نشست شورای عالی کار واصلاح بخشنامه مزدی ۱۴۰۳ تاکنون هیچ اقدامی از سوی این وزارتخانه صورت نگرفته است.
محسن باقری عضو اصلی کارگری شورای عالی کار ضمن انتقاد از بی‌توجهی وزارت کار به مطالبات کارگران اظهار داشت: “متاسفانه شاهدیم که علیرغم تورم افسارگسیخته و کاهش شدید قدرت خرید کارگران، وزارت کار هیچ اهتمامی برای برگزاری نشست شورای عالی کار و رسیدگی به مشکلات معیشتی این قشر زحمتکش ندارد. از ابتدای سال جاری تاکنون حتی یکبار هم نشست سه‌جانبه‌ای بین نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت برگزار نشده است.”
وی با تاکید بر ضرورت اصلاح بخشنامه مزدی ۱۴۰۳ که بدون در نظر گرفتن نرخ تورم واقعی و سبد معیشت کارگران به تصویب رسیده است، افزود: “گروه کارگری بار‌ها خواستار اصلاح این بخشنامه بوده، اما متاسفانه دولت و وزارت کار هیچ تمایلی برای مذاکره و حل این مشکل ندارند. به نظر می‌رسد آن‌ها کار را تمام شده می‌دانند و معتقدند که تکلیف دستمزد ۱۴۰۳ روشن شده است. این در حالیست که حقوق کارگران به شدت ضایع شده و سفره آن‌ها از گرانی خالی است. “باقری با اشاره به اینکه بخشنامه مزدی ۱۴۰۳ بدون امضای نمایندگان کارگری به تصویب رسیده است، تصریح کرد: “این بخشنامه ایرادات اساسی دارد و باید اصلاح شود. ما بار‌ها اعلام کرده‌ایم که حاضریم برای احقاق حقوق کارگران با شرکای اجتماعی مذاکره کنیم، اما متاسفانه وزارت کار هیچ اقدامی در این زمینه انجام نمی‌دهد. ”
بی‌توجهی به مطالبات کارگران، تلاشی برای سرکوب صدای اعتراض؟
سکوت و بی‌توجهی وزارت کار به مطالبات بحق کارگران، علامت سوال بزرگی را در ذهن ایجاد می‌کند. آیا این وزارتخانه عمداً در حال نادیده گرفتن مشکلات معیشتی کارگران است؟
این در حالیست که در ماه‌های اخیر شاهد اعتراضات متعددی از سوی کارگران در نقاط مختلف کشور بوده‌ایم. کارگران در این اعتراضات خواستار افزایش دستمزد متناسب با تورم، رفع مشکلات معیشتی و بهبود شرایط کار خود شده‌اند.
به نظر می‌رسد بی‌توجهی وزارت کار به مطالبات کارگران، نه تنها کمکی به حل مشکلات این قشر زحمتکش نمی‌کند، بلکه می‌تواند منجر به تشدید نارضایتی‌ها و افزایش اعتراضات شود.
ضرورت اقدام فوری برای احقاق حقوق کارگران
با توجه به شرایط بحرانی معیشتی کارگران و ضرورت اصلاح بخشنامه مزدی ۱۴۰۳، انتظار می‌رود که وزارت کار و رفاه اجتماعی هرچه سریعتر برای حل این مشکلات اقدام کند. برگزاری نشست شورای عالی کار و مذاکره با نمایندگان کارگری برای اصلاح بخشنامه مزدی، حداقل کاری است که این وزارتخانه می‌تواند در جهت احقاق حقوق کارگران انجام دهد.
کارگران ایران منتظر شنیدن خبرهای امیدوارکننده از سوی مسئولان هستند. آیا مسئولان به فریاد این قشر زحمتکش خواهند رسید؟
منبع:ایلنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید