سن بازنشستگی به ۴۰ سال سقوط کرد/سونامی کمبود نیروی کار و چالش‌های تأمین اجتماعی - افق اقتصادی

سن بازنشستگی به ۴۰ سال سقوط کرد/سونامی کمبود نیروی کار و چالش‌های تأمین اجتماعی - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 235260 |
تاریخ انتشار : ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۱ |
108 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد که متوسط سن بازنشستگی در ایران به کمتر از ۴۰ سال رسیده است.

سن بازنشستگی به ۴۰ سال سقوط کرد/سونامی کمبود نیروی کار و چالش‌های تأمین اجتماعی

به گزارش نبض بازار،در نشستی مشترک بین سازمان تأمین اجتماعی و دیوان عدالت اداری به بررسی دلایل و پیامد‌های کاهش سن بازنشستگی به کمتر از ۴۰ سال پرداخته شد. در این نشست مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی میرهاشم موسوی اعلام کرد که این موضوع ناشی از افزایش درخواست‌ها و بازنشستگی‌های برقرار شده در مشاغل سخت و زیان‌آور است.
موسوی با بیان اینکه “متأسفانه تقاضا‌های کاذب فراوانی هم برای استفاده از مزایای این قانون مطرح می‌شود” خواستار توجه جدی مراجع ذیصلاح به این چالش‌ها و تبعات آن برای سازمان تأمین اجتماعی شد.
وی همچنین به این نکته اشاره کرد که با تغییراتی که در برنامه هفتم توسعه در زمینه سن و سابقه بازنشستگی ایجاد شده شمار تقاضا‌های کاذب و واقعی برای استفاده از تسهیلات قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور و بازنشستگی پیش از موعد افزایش یافته است.
کاهش سن بازنشستگی پیامد‌های منفی متعددی به دنبال دارد. یکی از این پیامدها کمبود نیروی کار ماهر و باتجربه در بازار کار است. موسوی در این خصوص گفت: “اگر این را به شرایطی که در کلان کشور در تغییر و تحولات جمعیتی داریم اضافه کنیم، اهمیت موضوع حفظ و نگهداری نیروی کار ماهر و متخصص را در کارگاه‌های مختلف صنایع و صنوف نشان می‌دهد. ”
علاوه بر این بازنشستگی زودهنگام در مشاغل سخت و زیان‌آور بار مالی سنگینی به سازمان تأمین اجتماعی و سایر بیمه‌شدگان تحمیل می‌کند. موسوی در این خصوص گفت: “تعداد درخواست‌ها و بازنشستگی‌های برقرار شده در مشاغل سخت و زیان‌آور مغایر اهداف و نیات اصلی تصویب این قانون است و سهمی عمده در ناترازی منابع و مصارف سازمان تأمین‌اجتماعی به‌عنوان یک سازمان بیمه‌ای بین نسلی دارد. “در این نشست، حسن زینلی‌نژاد، معاون قضایی دیوان عدالت اداری در امور کار و تأمین‌اجتماعی، نیز با تأکید بر لزوم اصلاح برخی قوانین و مقررات، پیشنهاد کرد در اجرای ماده ۳۹ قانون تأمین‌اجتماعی، مهلتی نیز برای کارگران برای شکایت احتمالی نسبت به مفاد لیست حق بیمه هر ماه پیش‌بینی شود.همچنین، محمد محمدی، معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی، با اشاره به اینکه “رویکرد سازمان تأمین‌اجتماعی احقاق حق همه بیمه‌شدگانی است که در مشاغل سخت و زیان‌آور اشتغال واقعی داشته‌اند”، گفت: “متأسفانه تقاضا‌های کاذب فراوانی هم برای استفاده از مزایای این قانون مطرح می‌شود که انتظار می‌رود همه مراجع مسئول در بررسی این تقاضاها، به چالش‌های سازمان تأمین‌اجتماعی و تبعاتی که نگاه حمایتی به موضوع بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور برای این سازمان دارد، توجه جدی داشته باشند. “در نهایت، عمران نعیمی، مدیرکل امور حقوقی و قوانین سازمان تأمین‌اجتماعی، توسعه تعامل و همکاری با مراجع نظارتی و قضایی از جمله دیوان عدالت اداری را از راهبرد‌های جدی مورد توجه این سازمان اعلام کرد و گفت: “کنترل و کاهش تعداد این دعاوی با ریشه‌یابی علت پرشمار بودن آنها، از محور‌های اصلی هماهنگی و همکاری دو نهاد است. ”
منبع: فارس

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید