آیا دولت در تعیین حداقل دستمزد ۱۴۰۳ دخالت خواهد کرد؟ حداقل معیشت کارگران تعیین شد - افق اقتصادی

آیا دولت در تعیین حداقل دستمزد ۱۴۰۳ دخالت خواهد کرد؟ حداقل معیشت کارگران تعیین شد - افق اقتصادی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 222199 |
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۵:۵۰ |
119 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

انتظار می‌رود که شورای عالی کار با بررسی دقیق شرایط اقتصادی و معیشت کارگران، در مورد حداقل دستمزد ۱۴۰۳ تصمیمی عادلانه و متناسب با نیاز‌های واقعی کارگران اتخاذ کند.

آیا دولت در تعیین حداقل دستمزد ۱۴۰۳ دخالت خواهد کرد؟ حداقل معیشت کارگران تعیین شد

به گزارش نبض بازار،در جلسه اخیر شورای عالی کار، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد کرد که حداقل مزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ به گونه‌ای افزایش یابد که بتواند ۷۵ درصد سبد معیشت خانوار کارگری را پوشش دهد. در حال حاضر، حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲ حدود ۷ میلیون تومان است.
این پیشنهاد در حالی مطرح می‌شود که سبد معیشت خانوار کارگری در حال حاضر حدود ۱۸ میلیون تومان برآورد می‌شود. با توجه به این پیشنهاد، حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ باید حدود ۱۳.۵ میلیون تومان باشد. اما هنوز مشخص نیست که این پیشنهاد در شورای عالی کار به تصویب خواهد رسید یا نه.این رقم به هیچ وجه با سبد معیشت خانوار کارگری همخوانی ندارد و بسیاری از کارگران با مشکل معیشت روبرو هستند. انتظار می‌رود که شورای عالی کار با بررسی دقیق شرایط اقتصادی و معیشت کارگران، در مورد حداقل دستمزد ۱۴۰۳ تصمیمی عادلانه و متناسب با نیاز‌های واقعی کارگران اتخاذ کند.
نکاتی که باید در نظر داشته باشید:
تعیین حداقل دستمزد یک موضوع پیچیده است و به عوامل مختلفی بستگی دارد.
افزایش حداقل دستمزد می‌تواند به افزایش تورم منجر شود.
دولت باید برای حل مشکل معیشت کارگران، راهکارهای بلندمدتی را در نظر بگیرد.
امیدواریم که شاهد تصمیمی عادلانه در مورد حداقل دستمزد ۱۴۰۳ باشیم تا به بهبود معیشت کارگران کمک کند.
سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست شورای عالی کار برای تعیین حداقل مزد کارگران برای سال آینده، گفت: بحث بر سر میزان پوشش دادن سبد معیشت توسط حداقل مزد کارگران است که حداقل مزد کارگران برای خانوار ۲ نفره ۷۲ درصد و برای خانوار ۴ نفره ۷۵ درصد سبد معیشت را پوشش می‌دهد.
وی دلیل این پیشنهاد را این گونه عنوان کرد که کارفرما ۱۵ ماه حقوق می‌دهد، بخش دیگر نیز یارانه‌های مستقیم و غیر مستقیم دولت به مردم از جمله کارگران است، به ویژه از سال ۱۴۰۱ که یارانه‌های معیشتی از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان در ماه افزایش یافت.
علاوه بر این امسال در قالب طرح فجرانه برای ۷ دهک کم درآمدی ماهانه ۲۲۰ هزار تومان هم در قالب سبد معیشتی می‌پردازیم. مرتضوی در مورد هزینه بهداشت و درمان در سبد معیشت هم گفت: همه کارگران که شامل بخشی از کارمندان دولت با بیمه تامین اجتماعی می‌شود، هزینه‌های درمان رایگان دارند و هزینه درمان باید از سبد معیشت حذف شود. وی در مورد سبد تغذیه نیز گفت: آنچه بر اساس گزارش انستیتو تغذیه وزارت بهداشت ارائه شده ملاک عمل قرار می‌گیرد.
وزیر کار گفت: جلسه شورای عالی کار مرکب از ۱۰ نفر است که در حال حاضر نمایندگان همه شرکای اجتماعی ۴ نفر دولت، ۳ نفر کارفرما و ۳ نفر کارگر حضور دارند و جلسه رسمی است. به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حداقل مزد باید طوری تعیین شود که نه کارگر بیکار شود و نه کارفرما از توان پرداخت ناتوان شود.
مرتضوی در مورد بعد خانوار کارگری گفت: طبق آخرین آمار مرکز آمار ایران اندازه میانگین خانوار کارگر ۳.۳ نفر است. وی این را هم اضافه کرد که در دولت سیزدهم حداقل حقوق کارگران طی دو سال با افزایش ۱۰۰ درصدی از ۴.۱ میلیون تومان به ۸.۲ میلیون تومان رسیده است، با این وجود هنوز عقب ماندگی در مزد کارگر دارم که باید به مرور جبران شود.وزیر کار در مورد تورم نیز گفت: با سیاست دولت در زمینه مهار تورم، نرخ تورم از ۴۹ درصد به ۴۲.۵ درصد رسیده، نرخ رشد اقتصاد از رشد منفی دهه ۹۰ (غیر از یک سال رشد مثبت) به ۳ تا ۳.۵ درصد رسیده و رشد نقدینگی نیز از ۵۰ درصد به ۳۲ درصد رسیده و برای سال آینده رشد ۲۲ با بسامد بعلاوه منهای ۳ درصد در نظر گرفته شده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید