رئیس اتحادیه آجیل و آجیل فروشان تهران اعلام کرد: قیمت برخی از اقلام موجود در آجیل شب عید در سال جاری نسبت به سال گذشته تغییری نکرده و حتی ارزان شده است.
به گزارش نبض بازار،قیمت آجیل و خشکبار در آستانه شب عید ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته نسبتاً ثابت مانده است.البته قیمت برخی از اقلام مانند پسته کاهش و قیمت برخی دیگر مانند بادام افزایش یافته است.نکاتی که باید در نظر داشته باشید:قیمتها تقریبی هستند و ممکن است در روزهای مختلف و در مغازههای مختلف متفاوت باشد.برای اطلاع از قیمت دقیق و شرایط فروش هر محصول به مغازههای معتبر آجیل و خشکبار مراجعه کنید.میتوانید آجیل و خشکبار را به صورت فله یا بستهبندی شده خریداری کنید.هنگام خرید آجیل و خشکبار به کیفیت و تازگی آن توجه کنید.برخی از آجیلها که قیمت آنها افزایش یافته است:پسته: افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدیبادام: افزایش ۵ تا ۱۰ درصدیفندق: افزایش ۵ تا ۱۰ درصدیبرخی از آجیلها که قیمت آنها کاهش یافته است:تخمه کدو: کاهش ۵ تا ۱۰ درصدیتخمه آفتابگردان: کاهش ۵ تا ۱۰ درصدیانجیر: کاهش ۵ تا ۱۰ درصدی
غلامرضا خدامی، رییس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل تهران از تغییر نکردن و حتی ارزانتر شدن قیمت شماری از اقلام موجود در آجیل شب عید امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: امسال پسته ۲۰ درصد و تخمه ژاپنی ۲۵ درصد ارزانتر از شب عید سال گذشته عرضه میشود.
وی افزود: قیمت بادام هندی، بادام درختی و تخم کدو تغییر نکرده و تنها مغز فندوق نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد گرانتر شده است.
خدامی در تشریح قیمتها اظهار کرد: پسته از ۵۰۰ هزار تا ۸۷۰ هزار تومان در هر کیلو و بادام هندی از ۶۰۰ هزار تا ۷۰۱ هزار تومان در هر کیلو قیمت دارند و قیمت بادام درختی از ۴۷۰ هزار تا ۶۵۰ هزار در هر کیلو و فندوق با پوست از ۴۷۰ هزار تا ۵۵۰ هزار تومان در هر کیلو است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجودی که در همه بازارهای نوروزی کالاها نسبت به سال گذشته افزایش قیمت چشمگیر داشتهاند، آجیل گرانتر نشده گفت: امسال پسته بیشتری نسبت به سال گذشته در کشور تولید شد و حجم تولید در سال ۱۴۰۲ به ۳۰۰ هزار تن رسید، در حالی که در سال گذشته به دلیل خشکسالی و سرمازدگی ۱۱۰ هزار تن پسته تولید شد. این افزایش حدود ۲.۵ تولید بود که کاهش قیمت پسته را رقم زد.
رئیس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل تهران اضافه کرد: البته صادرات پسته ایران در سال ۱۴۰۱ کاهش چشمگیر داشت زیرا کشورهای دیگر موفق به تصاحب بازارهای پسته ایران در جهان شدهاند.
خدامی یادآور شد: ایران در دهه ۶۰ رتبه یک صادرات پسته در جهان را داشت و در آن سالها صادرات پسته ۳ تا ۴ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور در هر سال داشت، این رقم از آن دهه تاکنون به تدریج کمتر شد تا اینکه ارزآوری حاصل از صادرات پسته در سال ۱۴۰۱ به کمتر از یک میلیارد دلار رسید؛ در این سال ایران سومین تولیدکننده و صادرکننده بزرگ پسته جهان شد و رتبه اول و دوم را امریکا و ترکیه به ترتیب در اختیار گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا به یکی از معاونتهای ریاست جمهوری پیشنهاد دادهایم مازاد مصرف خرما و پسته کشور به هند صادر و در مقابل بادام هندی وارد شود و تجارتی تهاتری با تعرفه ۱۰ درصد برقرار شود که در صورت تحقق این امر قیمت بادام هندی در ایران کاهش پیدا میکند.
رئیس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل تهران گفت: هیچ مشکلی در عرضه انواع آجیل و خشکبار در آستانه نوروز وجود ندارد، همچنین تاکنون استقبال خوبی از بازار آجیل شده و تقاضا مطلوب بوده است اما تقاضای واقعی در هفته آخر سال نمایان میشود.
وی در نهایت از وارداتی بودن بخشی از فندوق و بادام درختی گفت که در بازار ایران عرضه میشود و افزود: تمام بادامهای هندی موجود در بازار ایران وارداتی هستند.