براساس قانون کار ایران، حداقل میزان عیدی کارگران در سال ۱۴۰۳ اعلام شد.
به گزارش نبض بازار، قانون کار ایران میزان عیدی کارگران را اعلام کرد و گفت: میزان عیدی برای هر کارگر نباید از ۶۰ روز دستمزد او کمتر باشد که حداقل دستمزد روزانه برای امسال یک میلیون و ۷۶۹ هزار و ۴۲۸ است.
جدول نهایی «عیدی کارگران» برای سال ۱۴۰۳ و توضیحات تکمیلی در مورد عیدی کارگران را در ادامه می خوانید.
عیدی کارگران و کارکنان مشمول قانون کار براساس نرخ دستمزد آنها محاسبه میشود که به طور معمول با حقوق ماه بهمن عیدی پرداخت میشود، اما براساس قانون کار عیدی امسال چقدر است؟
در ایران نه تنها کارگران مشمول قانون کار هستند بلکه بسیاری از کارمندان هم مشمول این قانون هستند و حقوق آنها براساس نرخ حداقل دستمزد محاسبه میشود
طبق تصمیم شورای عالی کار برای نرخ دستمزد در سال ۱۴۰۲، حقوق و دستمزد کارگران ۲۷ درصد افزایش پیدا کرد.
براساس قانون کار ایران، حداقل میزان عیدی برای هر کارگر نباید از ۶۰ روز دستمزد او کمتر باشد که حداقل دستمزد روزانه برای امسال، ۱۷۶ هزار و ۹۴۳ تومان (یک میلیون و ۷۶۹ هزار و ۴۲۸ ریال) است که این رقم بدون در نظر گرفتن، حق مسکن، حق اولاد و کمک هزینه اقلام مصرفی است.
پس با ضرب حداقل دستمزد روزانه در ۶۰ روز، کمترین میزان عیدی و با ضرب حداقل دستمزد در ۹۰ روز، بیشترین میزان عیدی به دست میآید که نباید رقم عیدی از ۹۰ روز نیز بیشتر شود.
طبق مصوبه شورایعالی کار برای امسال حداقل دستمزد کارگران ۲۷ درصد بالا رفت و برای یک شخص مجرد بدون فرزند و سابقه کار به هفت میلیون و ۳۰۸ هزار و ۲۸۴ تومان رسید.
حداقل دستمزد نیز برای یک کارگر با یک فرزند به هشت میلیون و ۴۹ هزار و ۱۱۲ تومان و حداقل دستمزد برای یک کارگر با دو فرزند به هشت میلیون و ۵۷۹ هزار و ۸۴۰ تومان رسید.
مبلغ عیدی برای افرادی که کمتر از یک سال کار کرده باشند هم بر اساس ۶۰ روز کار و نسبت ایام کارکرد محاسبه میشود. به این صورت که حداقل مزد ضرب در ۲ تقسیم بر ۱۲ و ضرب در تعداد ماه کارکرد خواهد بود.
مبلغ عیدی کارگران تامین اجتماعی ۱۴۰۳
در حالی که در قانون، زمان دقیقی برای پرداخت عیدی مشخص نشده اما بر اساس عرف کارگاهها، کارفرمایان در ۲ ماه پایانی سال عیدی کارگران خود را پرداخت میکنند و معمولاً زمان پایانی پرداخت عیدی کارکنان پایان اسفندماه است.
باید بدانیم که طبق قانون تنها کارگاههای خانوادگی که رابطه همه کارگران کارگاه با کارفرما از نوع خویشاوندی درجه اول باشد یعنی کارگران، پدر مادر، خواهر، برادر، همسر یا فرزندان کارفرما باشند از پرداخت عیدی معاف هستند.
نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که بسیاری از کارفرمایان مبنای محاسبه را «ماههای کارکرد کارگر» در نظر میگیرند در حالی که مبنای محاسبه عیدی براساس قانون «روزهای کارکرد کارگر» است.