عیدی خود را محاسبه کند / فرمول محاسبه عیدی کاگران و کارمندان اعلام شد - افق اقتصادی

عیدی خود را محاسبه کند / فرمول محاسبه عیدی کاگران و کارمندان اعلام شد - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 188133 |
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۰ |
195 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

نحوه محاسبه عیدی کارگران تامین اجتماعی و کارمندان در سال ۱۴۰۳ مشخص شد.

عیدی خود را محاسبه کند / فرمول محاسبه عیدی کاگران و کارمندان اعلام شد

به گزارش نبض بازار ، افردای که حقوق ثابت نداشته اند ، میانگین حقوق ۳ ماه آخر خدمت آنان مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.

فرمول محاسبه عیدی کارگران سال‌ها است که بدون تغییر باقی مانده است. عیدی مشمولان قانون کار با مشمولان دسـتگاه‌های دولتی متفاوت است. عیدی کارکنان دولت در پایان هرسال توسط دولت تعیین می‌شود. ولی عیدی کارگران مشمول قانون کار براساس فرمول مندرج در قانون مذکور مشخص می‌شود. در این گزارش با نحوه محاسبه عیدی کارگران تامین اجتماعی و کارمندان دولت آشنا خواهید شد.

نحوه محاسبه عیدی کارگران تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳

نحوه محاسبه عیدی کارگران تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳، مطابق قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران است که در سال ۱۳۷۰ تصویب شده است.

نحوه محاسبه عیدی سال ۱۴۰۳؛ کارگران حداقل دوازده ماه کارکرد

نحوه محاسبه عیدی سال ۱۴۰۳ برای کارگران با حداقل دوازده ماه کارکرد: به موجب ماده واحده قانونی مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران: «کلیه کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار، معادل شصت روز آخرین مزد، ‌به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان، نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی کارگران تجاوز کند.»

مطابق این ماده، حداقل مبلغ عیدی کارگران تامین اجتماعی، به میزان شصت برابر آخرین مزد روزانه آنها و حداکثر مبلغ عیدی آن ها نیز برابر است با نود برابر آخرین مزد روزانه کارگران. فرمول تعیین پاداش آخر سال کارگران تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ به صورت زیر خواهد بود:

۶۰*مزد روزانه= حداقل عیدی کارگران در سال ۱۴۰۳

۹۰*مزد روزانه= حداکثر عیدی کارگران در سال ۱۴۰۳

فرمول محاسبه عیدی سال ۱۴۰۳؛ کارگران کمتر از دوازده ماه کارکرد

نحوه محاسبه عیدی سال ۱۴۰۳ برای کارگران با کارکرد کمتر از دوازده ماه: به موجب تبصره ۱ ماده واحده مزبور: « مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده ‌اند، باید به ماخذ شصت روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال، محاسبه ‌گردد. مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده موضوع ماده واحده این قانون تجاوز نماید.» با توجه به این تبصره، فرمول محاسبه عیدی سال ۱۴۰۳ برای کارگران با کارکرد کمتر از دوازده ماه، به شرح زیر می باشد:

حقوق ماهیانه×۲× تعداد ماه‌های کاری÷ ۱۲

میزان عیدی و پاداش کارگران ساعتی در سال ۱۴۰۳

کارکنانی که به صورت ساعتی کار می‌کنند حقوق ماهانه ثابت نداشته و دستمزد آنان در ماه متغیر است لذا برای محاسبه عیدی و پاداش، میانگین حقوق ۳ ماه آخر خدمت آنان مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.

نحوه محاسبه عیدی کارمندان در سال ۱۴۰۳

نحوه محاسبه عیدی کارمندان در سال ۱۴۰۳، که میزان عیدی کارمندان نیروهای مسلح و دولتی را مشخص می نماید، توسط قانون نحوه پرداخت عیدی به کارکنان دولت که در سال ۱۳۷۴ به تصویب رسیده است، مشخص شده است.

به موجب این قانون: «دولت موظف است اعتباری که هر ساله برای پرداخت عیدی به کارکنان خود تخصیص می ‌دهد، اعم از نقدی یا غیر نقدی، به طور مساوی به کلیه کارکنان خود پرداخت نماید، این امر شامل کلیه وزارتخانه ‌ها، سازمان ‌ها، موسسات و شرکت ‌های دولتی… می شود… مشمولان قانون استخدام نیروهای مسلح و غیر نظامیان ‌ارتش و نیرو های انتظامی… مشمول این قانون می‌ گردند.» بر این اساس، هیات وزیران، هر ساله در بهمن ماه، به تشکیل جلسه ای اقدام نموده که در جریان آن، میزان عیدی و پاداش آخر سال کارکنان اعم از کارکنان دولت (کشوری) و کارکنان نیروهای مسلح (لشکری) را تعیین می نماید.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید