قالیباف از پرداخت و حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و افزایش حقوق از سال ۱۴۰۳ الی ۱۴۰۷ خبر داد.
به گزارش نبض بازار، همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی یکی از مشکلاتی است که قالیباف در برنامه بدون توقف نسبت به آن توضیح داد.
قالیباف گفت:یکی از مشکلات بازنشستگان این است که دولت بدهیاش را به سازمان تأمین اجتماعی در زمان مناسب پرداخت نکرده و ما در مجلس در یک سال ۹۰ هزار میلیارد تومان بخش دیون را به تأمین اجتماعی دادیم و یک مرحله حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را افزایش دادیم و این موضوع در صندوقهای کشوری و لشکری هم متفاوت بود، اکنون برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان اعم از صندوقهای کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی در برنامه هفتم توسعه ۹۰ درصد حقوق بازنشستگان بدهیم تا این بخش را بتوان جبران کرد. برنامه هفتم توسعه برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان سال ۱۴۰۷ اجرا خواهد شد.
احتمالاً مصوبه همسانسازی حقوق بازنشستگان در شورای نگهبان رد شود
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: نظر دولت این است که برای همسانسازی حقوق بازنشستگان منابع مالی ندارد و بر این اساس، احتمال دارد این مصوبه از سوی شورای نگهبان رد شود.
ولی اسماعیلی با اشاره به تصویب موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان در طول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: مجلس در مصوبهای مقرر کرد که به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی، حقوق بازنشستگان طی سه سال با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر شاغلان مشابه و همتراز متناسبسازی شود.
وی بیان کرد: منبع درآمد برای همسانسازی حقوق بازنشستگان مواردی، چون عرضه اوراق بهادار و پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی است. ما به دنبال آن بودیم که همسان سازی حقوق بازنشستگان به گونهای در مجلس تصویب شود که قابلیت اجرا داشته باشد و مصوبهای دقیق و محکم باشد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین بر اساس یکی دیگر از مصوبات مجلس، سازمان تأمین اجتماعی مکلف شد در طول سه سال اول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، نسبت به متناسبسازی مستمری بازنشستگان و شاغلان اقدام کند و حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هم متناسبسازی شود.
نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مجلس در مصوبه همسانسازی حقوق بازنشستگان قید کرد که این کار در سه سال انجام شود، گفت: بر اساس مصوبه مجلس، مقرر شد این افزایش حقوق و متناسبسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان از سال ۱۴۰۳ انجام شود، به این صورت که در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد تا ۹۰ درصد یاد شده متناسبسازی انجام شود.
اسماعیلی تصریح کرد: دولت با همسانسازی حقوق بازنشستگان طی یک سال هم مخالف بود و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور این موضوع را در صحن مجلس مطرح کرد. در این شرایط که دولت با این کار مخالف بود، ما نمیتوانستیم دولت را مکلف کنیم که در یک سال حقوق بازنشستگان را با ۹۰ درصد حقوق شاغلان هم تراز همسانسازی کند. دولت میگوید که منابع مالی برای این کار ندارد و به دلیل محدودیتهای مالی نمیتواند همسانسازی حقوق بازنشستگان را انجام دهد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته مجلس شورای اسلامی منابع پایداری از جمله فروش اموال مازاد دولت، عرضه اوراق بهادار و پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفت، اما دولت میگوید این منابع هم کفاف نمیدهد. اگر مجلس در مصوبه خود مقرر میکرد که همسانسازی حقوق بازنشستگان طی یک سال انجام شود، قطعاً دولت قبول نمیکرد و زیر بار این کار نمیرفت.