سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری گفت: بیش از ۵۰ هزار نفر در مهر سال ۱۴۰۲ در آموزش و پرورش بازنشسته شدند که برای این صندوق نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان بار مالی در پی داشت.
به گزارش نبض بازار؛ مهدی مسکنی ، افزایش جمعیت سالمندی و به تبع آن تعداد بازنشستگان را از جمله چالشهای پیش روی صندوقهای تامین اجتماعی و بازنشستگی دانست و افزود: برای جلوگیری از مواجهه با بحران و اصلاح رویه کنونی صندوق بازنشستگی، بررسی چند بسته شامل اصلاح شاخص محاسبات بیمهای مد نظر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه اکنون چند ایده و بسته برای اصلاح رویه کنونی در صندوقهای بیمهای و بازنشستگی روی میز دولت قرار دارد. یادآورشد: در برنامه هفتم توسعه روی این موارد کار شده و نمایندگان مجلس تکالیفی را برای صندوقها پیشبینی کردهاند.
مسکنی اضافه کرد: نکته مهم دیگر توجه به پایداری منابع درآمدی صندوقهای بازنشستگی در راستای استفاده از فضاهایی است که صندوقها دارند تا منابع درآمدی را برقرار کنند.
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری گفت: آنچه که در این حوزه مهم است، در وضعیت صندوق کشوری با توجه به تکالیف زیادی که از سمت قانونگذار روی دوش صندوق گذاشته شده، نیاز به همراهی و مساعدت بیشتری از سوی دولت، مجلس و تصمیم گیران داریم.
وی با تاکید بر اینکه نظامات بیمهای باید اصلاح شود، خاطرنشان کرد: اصلاحات این روشها موافقان و مخالفان متعددی دارد که باید در فضای دانشگاهی روی آن کار شود، برخی میگویند که طول عمر بازنشستگی در ایران کم است و باید زمان بیشتری را مد نظر بگیرند و برخی میگویند باید تعداد کسانی که کسورات را پرداخت میکنند، افزایش یابد.
مسکنی با بیان اینکه صندوق بسته است و هیچ ورودی جدیدی ندارد، ادامه داد: باید برای اصلاح وضعیت کنونی راهکار پیدا شود ما ناامید نیستیم و روی آن کار میشود مجلس و دولت و مراکز راهبری و فکری روی آن کار میکنند.
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه طول خدمت قانونی تعیین شده در ایران گاه بسیار کوتاه است و فرد با آنکه هنوز ازدواج نکرده، اما بازنشسته میشود، گفت: در بسیاری از کشورها سن بازنشستگی بالای ۶۰ سال است و در خود صندوق بازنشستگی نفت نیز افراد زیر ۶۰ سال بازنشسته نمیشوند.
صندوق بازنشستگی کشوری بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از بازنشستگان دولتی را تحت پوشش دارد و با پرداخت مستمریهای ماهانه سعی میکند که بخشی از پرداختی طول خدمات آنان را جبران کند.