به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت امور اقتصادی با انتشار مطلبی اعلام کرد: سال ۱۴۰۰ فرآیند آمادهسازی دو باشگاه برای بورسیشدن در یک ستاد مرکزی با نمایندگانی از همه مجموعههای مرتبط بهصورت شبانهروزی انجام شد که با مشارکت مردم در افزایش سرمایه و واگذاری حدود ۱۰درصد سهام آنها، مسیر خصوصیسازی این دو شرکت آغاز شد و منابع آن در اختیار دو باشگاه قرار گرفت و کمیتهای با عنوان کمیته مصارف متشکل از رئیسکل سازمان خصوصیسازی، معاون وزیر ورزش و مدیرعامل هر باشگاه، تشکیل شد و چارچوب هزینهکرد این منابع را تعیین کرد.
البته سازمان خصوصیسازی از تخلف باشگاه استقلال در رعایت این چارچوب خبر داده بود، سال گذشته اعلام شد که در گام بعدی بهمنظور تحقق حکمرانی شرکتی مطلوب در این دو باشگاه، پیگیری تحقق درآمد پایدار این دو باشگاه از محل پخش تلویزیونی با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سازمان صداوسیما، وزارت ورزش، فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و نمایندگان باشگاهها اقدام خواهد کرد.
در دی ماه سال گذشته در هیئت واگذاری بررسی شرکتهای «فرهنگی ورزشی استقلال» و «فرهنگی ورزشی پرسپولیس» از طریق بازار سرمایه مطرح شد و موضوع که ۵۱ درصد از سهام استقلال و ۵۱ درصد از سهام پرسپولیس بهتشخیص سازمان خصوصیسازی (اینکه بهصورت سه ۱۷ درصد همزمان عرضه شود یا یک ۵۱ درصد بهصورت یکجا عرضه شود)، مصوب شد و این اختیار به سازمان خصوصیسازی داده شد که در ۱۰ روز بعد از آن مصوبه به این جمعبندی برسند که کدام یک از این دو حالت را استفاده کنیم.
بهطور معمول در واگذاری حصه نقدی ۳۰ درصد است، اما استثنائاً برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، برای اینکه رقابت جذابیت داشته باشد حصه نقدی ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است.
یکی از مهمترین مشکلات این دو باشگاه که سبب شد مجوز حرفهای این دو باشگاه صادر نشود و پرسپولیس و استقلال از لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۲۲ حذف شوند، مالکیت مشترک این دو باشگاه و البته دولتی بودن آنهاست.
بر اساس قوانین، هیچ شخص حقیقی و حقوقی نمیتواند در یک تورنمنت، مالکیت دو باشگاه را در اختیار داشته باشد تا شائبه هرگونه تبانی از بین برود، بر این اساس، قرار بود مزایده بلوکهای ۵۱درصدی سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال بهترتیب در روزهای ۷ و ۱۰ اسفند امسال انجام شود.
شرایط واگذاری ۵۱درصدی سهام دو باشگاه اینگونه به تصویب رسیده بود که قیمت ۵۱ درصد از سهام استقلال ۲هزار و ۸۳۶ میلیارد تومان و قیمت ۵۱ درصد از سهام پرسپولیس ۲ هزار و ۷۳۶ میلیارد تومان بود، طبق تصمیم قبلی، خریدار باید ۲۰ درصد قیمت را حدود ۲۰ روز کاری بعد از تاریخ معامله به شرکت سپردهگذاری مرکزی پرداخت میکرد.
مدت اقساط شش سال و فاصله اقساط نیز ششماهه در نظر گرفته شده بود. بار دیگر هیئت عالی واگذاری مقرر کرد مزایده دوم بلوک ۵۱درصدی باشگاههای استقلال و پرسپولیس با شرایط آسانتر از مزایده اول انجام شود.
سازمان خصوصیسازی در نظر دارد بهاستناد اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، مصوبه هیئت واگذاری و سایر قوانین و مقررات مربوطه، سهام قابل واگذاری در دو مؤسسه فرهنگی ـ ورزشی استقلال و پرسپولیس را با رعایت دستورالعمل اجرایی روش انتخاب مشتریان راهبردی و احراز و پایش اهلیت مدیریتی در واگذاریها و از طریق فرابورس عرضه و واگذار نماید.
بر اساس تعداد ۵ میلیارد و ۵۰۳ میلیون و ۴۸۶ هزار و ۵۰۰ سهم معادل ۵۱ درصد از کل سهام مؤسسه فرهنگی ـ ورزشی استقلال ایران بهقیمت تابلوی فرابورس در روز عرضه، معادل قیمت پایانی روز قبل ا ز عرضه) بهاضافه ۱۱۰ درصد بهشرط آنکه از مبلغ ۳.۳۶۲ ریال کمتر نباشد بهارزش کل ۱۸ هزار و ۵۰۲ میلیارد و ۷۲۱ میلیون و ۶۱۳ هزار ریال مطابق اطلاعیه عرضه فرابورس روانه میز فروش این بازار میشود.
همچنین تعداد ۵ میلیارد و ۳۶۲ میلیون و ۶۵۷ هزار و ۶۵۰ سهم معادل ۵۱ درصد از کل سهام مؤسسه فرهنگی ـ ورزشی پرسپولیس بهقیمت تابلوی فرابورس در روز عرضه معادل قیمت پایانی روز قبل از عرضه بهاضافه ۱۱۰ درصد بهشرط آنکه از مبلغ ۳.۹۴۶ ریال کمتر نباشد بهارزش کل ۲۱ هزار و ۱۶۱ میلیارد و ۴۷ میلیون و ۸۶ هزار و ۹۰۰ ریال مطابق اطلاعیه عرضه فرابورس روانه میز فروش این بازار میشود. شرایط تسویه ثمن معامله برای هر دو شرکت بهصورت پرداخت ۱۰ درصد حصه نقدی در مهلت ۲۰ روز کاری و اقساط ششساله بهفاصله شش ماه با نرخ سود فروش اقساطی ۲۳درصدی است. در بخشی از شرایط معامله آمده است؛ خریدار موظف است در برنامه تقدیمی خود برای اداره و توسعه بنگاه، این محورها را هدفگذاری کند: پیشبینی منابع درآمدی جدید و پایدار و افزایش درآمد از محل منابع فعلی، مدیریت هزینه و راهبرد جذب بازیکنان و کادر فنی، کاهش بدهیهای معوق، خروج از زیان انباشته و سودآوری پایدار شرکت، برنامه تقویت و توسعه تیمهای پایه و کسب درآمد از این محل به هدفگذاری جایگاه و رتبه تیم بین باشگاههای ایران و آسیا.
این برنامه که باید شامل اهداف کمی و در دورههای یکساله باشد جزء تعهدات خریدار است و بهطور منظم مورد پایش قرار خواهد گرفت. در صورت عدم ایفای تعهدات این بند، سازمان خصوصیسازی حق فسخ قرارداد واگذاری را خواهد داشت.
انتهای پیام/+