به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سرمایه بالاخره پس از چند روز ریزش، معاملات روز جاری را مثبت آغاز کرد بهطوری که شاخص کل در ۹۰ دقیقۀ ابتدایی بازار با رشدی ۱۶ هزار واحدی توانست خود را به ارتفاع ۱ میلیون و ۹۹۲ هزار واحد برساند. گفتنی است روز گذشته شاخص کل با ریزشی ۶ هزار واحدی به کار خود پایان داده بود و تا ساعات انتهایی بازار نشانهای از برگشت در بازار به چشم نمیخورد.
نکتهای که وجود دارد این است که انتشار اخباری مبنی بر ابطال نرخ ۷ هزار تومانی خوراک بعد از ساعت بسته شدن بازار توسط هیئت تطبیق مجلس شورای اسلامی روند معاملات صندوقهای سهامی را که تا ساعت ۳ معاملات آنها ادامه دارد عوض کرد و شاهد نوسان مثبت صندوقهای مذکور بودیم.
لازم به ذکر است که برای اولین بار نیست که شاهد انتشار چنین اخباری که مستقیماً بر روند بازار سرمایه اثرگذار است، هستیم بلکه در چند هفتۀ گذشته نیز شاهد انتشار چنین اخباری بودهایم که ضرر نوسانات آن را مستقیماً سرمایهگذاران خرد پرداخت کردهاند، چند روز گذشته نیز شاهد انتشار بیانیهای خودسرانه از انجمن صنفی پالایشگاهی بودیم که طبق آن اطلاعیه نرخ تسعیر فرآوردههای ویژه نفتی از ۲۸۵۰۰ به ۳۸۵۰۰ تغییر کرد. اگرچه این اطلاعیه چند روز بعد اصلاح شد اما دقیقاً بهخاطر همان اطلاعیه سهام مرتبط با این صنعت ابتدا با نوسان مثبت روبهرو شدند و پس از اصلاح آن مجدداً وارد روند ریزشی شدند.
دولت حرف آخر را در خصوص نرخ گاز خوراک زده است
یکی از اخباری که در یکی دو هفتۀ گذشته محل بسیار خوبی برای جولان عدهای نوسانگیر شده است، بازی با نرخ گاز خوراک صنایع است، در چند روز گذشته مکرراً شاهد انتشار اخباری مبنی بر تغییر نرخ خوراک یا ابطال نرخ ۷ هزار تومان بودهایم، اگرچه تمامی این اخبار بعد از چند روز تکذیب شده است اما متأسفانه برخی از افراد تازهوارد بازار سرمایه با توجه به چنین اخباری اقدام به خرید و فروش سهام کردهاند که در نهایت منجر به ضرر و زیان آنها شده است.
گفتنی است چندی پیش سخنگوی دولت صریحاً اعلام کرد که نرخ ۷ هزار تومان نرخ ثابت گاز خوراک صنایع است و تصمیمی به تغییر این نرخ در هیئت وزیران گرفته نشده و با پیشنهاد تغییر نرخ نیز موافقت نشده است.
اعتماد سهامداران بزرگترین سرمایه بازار سرمایه است
ذکر این نکته الزامی است که بعد از اتفاقات عجیب سال ۹۹ و ریزش سنگین بازار، اعتماد سهامداران خرد به بازار سرمایه بسیار کاهش یافت، بر همین اساس شاهد خروج گستردۀ نقدینگی از بازار سرمایه بودیم که مشخصاً بر التهاب بازارهایی غیرمولد و سفتهبازانه همچون بازار ارز و طلا دامن زد و بهدنبال همین اتفاق علاوه بر ایجاد نارضایتیهای گسترده آسیب قابلتوجهی به اقتصاد وارد کرد.
بنابراین در چنین شرایطی انتظار میرود سازمان بورس و سایر نهادهایی که مستقیم و غیرمستقیم با بازار سرمایه در ارتباط هستند با دقت بیشتری نسبت به انتشار اخبارهایی که بدون منبع موثق منتشر میشود و معلوم نیست که قصد و غرض منتشرکنندگان آن چیست، واکنش نشان دهند، از طرفی اگر سازمان بورس بهعنوان نهاد متولی بازار سرمایه نسبت به برخورد با برخی از عوامل انتشار اخبار بی پایه و اساس که بر وضعیت بازار سرمایه اثرگذار است اقدامی بازدارنده کند دیگر شاهد انتشار چنین اخباری نخواهیم بود.
انتهای پیام/+