سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: دولت در نرخ خوراک پتروشیمی ها بازنگری کند - افق اقتصادی

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: دولت در نرخ خوراک پتروشیمی ها بازنگری کند - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 108679 |
تاریخ انتشار : ۲۹ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۰ |
297 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: دولت باید در مصوبه نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بازنگری کند؛ افزایش قیمت خوراک این صنایع نه یکباره بلکه باید طی چندین سال اعمال شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: دولت در نرخ خوراک پتروشیمی ها بازنگری کند

مصطفی نخعی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص مصوبه افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها تصریح کرد: مجلس در زمان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ تعیین نرخ خوراک را به دلیل شرایط متغیر این حوزه بر عهده دولت گذاشت لذا مصوبه ابلاغی ربطی به مجلس ندارد و سیاست دولت است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت صادراتی گاز ایران و همچنین صدور گاز به عراق و ترکیه، ادامه داد: قیمت ۷ هزار تومانی نرخ خوراک گاز صنایع و پتروشیمی ها، بسیار پایین‌تر از نرخ گاز صادراتی است، چرا که ما می‌توانیم با قیمت بالاتری گاز را صادر کنیم و درآمد بیشتری برای کشور به دست آوریم اما؛ شرکت‌های پتروشیمی می‌گویند این تصمیم و جهش قیمتی یک دفعه اعلام شد، من این را قبول دارم؛ دولت باید با شیب ملایم‌تری این کار را انجام می‌داد.

وی گفت: اعلام یکباره نرخ خوراک گاز ۷ هزار تومانی و ایجاد شوک قیمتی منطقی نیست، دولت باید با شیبی ملایم و در یک بازه زمانی طولانی‌تر و چند ساله این تصمیم و سیاست را اجرایی می‌کرد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ضعف مدیریت و انتصابات غیر تخصصی را عامل دیگر کاهش حاشیه سود پتروشیمی ها دانست و افزود: در برخی از شرکت‌های پتروشیمی افرادی سکان را به دست گرفتند که غیر حرفه‌ای و غیر متخصص بوده و واقعاً فاقد صلاحیت‌های اداره چنین مجموعه‌ای  هستند.

نخعی با تاکید بر لزوم بررسی کارشناسی تبعات این مصوبه از سوی دولت، گفت: با توجه به بازار متغیر و بی‌ثبات متانول و توجه به این مهم که بخش عمده متانول تولیدی کشور به کشورهای دیگر به ویژه چین صادر می‌شود، این نرخ واقعا باید بازنگری شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تبعات این تصمیم  باید به پتروشیمی‌ها فرصتی داده شود تا با برنامه ریزی طی چندین سال اتکا خود به تولید متانول را کاهش دهند و به سمت تولید محصولات با ارزش دیگر پایین دستی متانول بروند که ارزش افزوده و ارزآوری بیشتری برای کشور دارد و طبیعتاً سود بسیار بیشتری را هم نصیب پتروشیمی‌ها خواهد کرد.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید