این هفته بورس وضعیت نسبتا متعادلی داشت. شاخص ها نه افت زیادی داشتند نه رشد قابل توجهی. تنها نکته این بود که نمادهای کوچک نسبت به شاخص سازها با اقبال بیشتری مواجه بودند.
به گزارش اقتصادنیوز، در این هفته دوباره فعالان بورس به سراغ نمادهای کوچک بازار رفتند و همین باعث شد به طور کلی، وضعیت نمادهای کوچک، بهتر از نمادهای شاخص ساز باشد.
این هفته و در ۵ روز معاملاتی، شاخص کل بورس ۸ هزار واحد معادل ۳۸ صدم درصد افت کرد. شاخص هم وزن ۴۷۰۰ واحد معادل ۶۴ صدم درصد رشد داشت. شاخص فرابورس اما حدود ۳ واحد، معادل یک صدم درصد افزایش یافت.
تفاوت وضعیت شاخص ها نشان می دهد شاخص سازها همچنان با فشار فروش کوچکی مواجه هستند که منجر به افت شاخص کل شده است. اما نمادهای کوچک بازار که به طور چرخشی مورد توجه سرمایه گذاران قرار می گیرند، فعلا وضعی نسبتا مثبتی دارند.
نکته مهم درباره ارزش معاملات
ارزش معاملات خرد در این هفته نسبت به هفته گذشته تقریبا کمتر بود. البته افت ارزش معاملات میزان قابل توجهی نیست و باید این نکته را هم در نظر گرفت که چند نماد بزرگ و پرمعامله بازار در دو روز پایانی معاملات هفته متوقف بودند که دلیل توقف آن ها، برگزاری مجمع عادی سالیانه بود.
نمادهای خگستر، وبملت، وبصادر و وتجارت در روزهای سه شنبه و چهارشنبه متوقف بودند که بسته بودن این نمادها اثر قابل توجهی بر کاهش ارزش معاملات داشته است.
بالاترین ارزش معاملات روزانه در این هفته مربوط به یکشنبه با رقم حدود ۷۶۰۰ میلیارد تومان است. روز شنبه هم با عدد ۷۲۰۰ میلیارد تومان جایگاه دوم را دارد.
در روزهای دوشنبه و چهارشنبه هم ارزش معاملات خرد ۶۹۰۰ و ۶۶۰۰ میلیارد تومان بود. پایین ترین رقم معاملات روزانه هم مربوط به روز سه شنبه با عدد ۵۴۰۰ میلیارد تومان است.
دوباره خروج پول از بازار
در ۵ روز معاملاتی این هفته تنها روز شنبه بود که حقیقی ها حدود ۱۱۰ میلیارد تومان پول وارد بازار کردند. در مابقی روزها پول حقیقی ها از بازار خارج شد.
یکشنبه با ۴۵۰ میلیارد تومان خروج پول، بیشترین رقم از بازار خارج شد. دوشنبه هم ۴۳۰ میلیارد تومان خروج پول اتفاق افتاد. در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هم به ترتیب ۴۰ و ۱۳۰ میلیارد تومان پول از بازار بیرون رفت.
به طور کلی در این هفته خروج پول از بازار ثبت شد اما رقم خروج پول نسبت به هفته های گذشته کاهش یافته است.
خریداران جان گرفتند
قدرت خریداران حقیقی در هفته جاری بهتر از هفته گذشته بود. طی ۵ روز معاملاتی این هفته تنها در روز یکشنبه فروشندگان حقیقی قدرت بیشتری نسبت به خریداران حقیقی داشتند. در این روز شاخص قدرت خریداران حقیقی عدد ۰.۹۵ را ثبت کرد.
در روز شنبه هم شاخص قدرت خریداران حقیقی عدد ۱.۱۱ را ثبت کرد. در روزهای دوشنبه و سه شنبه این شاخص عدد مشابه ۱.۱۷ را به ثبت رساند. روز چهارشنبه هم شاخص بالاترین رقم خود را ثبت کرد که عدد آن ۱.۲۷ بود.