به گزارش اکوایران، شرکت سیمان درود در تیرماه سال ۱۳۷۹ به‌صورت سهامی خاص تأسیس شد که قبل از آن یعنی در اسفندماه سال ۱۳۳۷ شرکت سیمان دورود متشکل از کارخانجات مجتمع سیمان فارس و خوزستان بود. این شرکت در بهمن‌ماه سال ۱۳۸۱ با نماد سدور در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده است. شرکت سیمان فارس و خوزستان سهام‌دار اصلی شرکت سیمان دورود با ۳۳.۸ درصد است.

این شرکت در زمینه احداث و توسعه و تجهیز کارنجات تولید سیمان تیپ یک و ۲ و ۵ فعالیت می‌کند که فعالیت اصلی آن تولید کلینکر و سیمان بوده است.

شرکت سیمان دورود در صنعت سیمان، آهک و گچ فعالیت کرده و باتوجه‌به افزایش نرخ فروش در اواسط سال جاری، در نیمه دوم سال سودآوری شرکت نسبت به سال قبل بیشتر خواهد بود.

قیمت سهام در ابتدای سال ۱۴۰۱ مبلغ ۵۵۲ تومان بوده که در پایان اسفندماه به مبلغ ۹۳۵ تومان رسیده که رشد ۶۹ درصدی را به همراه داشته است.

عملکرد شرکت در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ تحت‌تأثیر شرایط جاری اقتصادی کشور بوده است. علی‌رغم اوضاع مصرف سیمان در بازار داخلی و مشکلات موجود برای صادرات، سیمان دورود موفق به افزایش ۳۹ درصدی مبلغ فروش نسبت به دوره مشابه سال قبل شده است و همچنین باتوجه‌به رفع موانع صادرات مقدار  ۲۸۳،۰۱۶ تن کلینکر صادر شده است. بهای تمام شده کالای فروش رفته نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود ۴۹ درصد افزایش‌یافته است که ناشی از افزایش هزینه های حقوق و دستمزد و همچنین قطعات و لوازم مصرفی می‌باشد.

فروش ماهانه سدور

شرکت سیمان دورود در فروردین ماه سال ۱۴۰۱مبلغ ۲۸ میلیارد تومان فروش داشته است که توانست در دو ماه بعدی خود این مقدار از فروش را افزایش دهد و در خرداد ماه به مبلغ ۵۹ میلیارد تومان برساند. در تیر و مرداد ماه با افت همراه شد و به سطح فروش ۳۴ میلیارد تومانی رسید اما موفق شد فروش خود در مرداد ماه را ارتقا دهد و به مبلغ ۷۴ میلیارد تومانی برساند. نماد سدور در دو ماهه ابتدایی پاییز  فروش متوسط ۵۴ میلیارد تومانی را کسب کرد که بعد از آن با کاهش شدیدی مواجه شد و ماه انتهایی پاییز را با فروش ۱۹ میلیارد تومانی به پایان رساند. اوضاع برای سدور در شروع فصل زمستان نیز خوب رقم نخورد و مبلغ ۱۳ میلیارد تومانی را ثبت کرد اما در نهایت با رشد همراه شد تا اینکه در اسفند ماه موفق شد به بالاترین فروش خود با مبلغ ۱۲۸ میلیارد تومانی دست پیدا کند و نسبت به ماه قبل خود ۵۷۴ درصد رشد را تجربه کند. این بهترین رکورد فروش برای سدور بوده است.

photo_2023-06-26_13-49-17

شرکت سیمان دورود در ۳ماهه  منتهی به خرداد ۱۴۰۲ حدود ۲۲۳ میلیارد تومان فروش داشته است. این شرکت در فروردین‌ماه مبلغ ۵۲ میلیارد تومان فروش داشته که نسبت به فروردین سال گذشته ۴۶ درصد افزایش داشته است. این شرکت توانست روند صعودی را برای سه‌ماهه فصل بهار سال جاری رقم بزند. فروش خردادماه نماد سدور ۹۵ میلیارد تومان بوده که در مقایسه با اردیبهشت‌ماه ۲۵ درصد رشد داشته است.


بررسی عملکرد ماهانه شرکت‌های سیمانی بورس تهران


افزایش هزینه حمل و نقل

شرکت سیمان دورود در سه‌ماهه فصل زمستان سال ۱۴۰۱ به درآمد عملیاتی ۱۶۱ میلیارد تومان دست پیدا کرده که نسبت به فصل قبل خود رشد ۲۱ درصدی همراه شده است. این شرکت در نخستین فصل سال مبلغ ۱۳۰ میلیارد تومان درآمد عملیاتی ثبت کرده است که موفق شد این عدد را برای سه‌ماهه تابستان به مبلغ ۱۴۳ میلیارد تومان برساند. اما در سه‌ماهه پاییز با افت همراه شد و به مبلغ ۱۲۷ میلیارد تومان رسیده است.

سدور از مجموع درآمد عملیاتی شناسایی شده در فصل زمستان، مبلغ ۴۴ میلیارد تومان را به‌عنوان سود ناخالص شناسایی کرده است که توانسته با رشد ۱۱ درصدی نسبت به فصل گذشته همراه شود. گفتنی است این نماد سیمانی توانسته از ابتدای سال رویه صعودی را در خصوص سود ناخالص در پیش گیرد.

این روند صعودی در مورد سود خالص تا فصل پاییز پابرجا بود تا اینکه در فصل پایانی سال نتوانست رقم خوبی را شناسایی کند و با افت همراه شد و به زیان خالصی معادل ۲ میلیارد تومان رسید.

photo_2023-06-26_13-49-22

مجموع درآمدهای عملیاتی شرکت برای سال مالی منتهی به اسفندماه ۱۴۰۱ برابر مبلغ ۵۶۱ میلیارد تومان بود که نسبت به دوره مشابه سال قبل، افزایش ۳۹ درصدی داشته است. این شرکت در گزارش صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱  مبلغ نزدیک به ۱۳۷ میلیاردتومانی را به‌عنوان هزینه‌های فروش، اداری و عمومی ثبت کرده است که به دلیل افزایش هزینه کرایه حمل نسبت به سال مالی قبل مربوط به افزایش فروش کلینکر صادراتی به میزان ۷۹ میلیارد تومان بوده است. گفتنی است در فصل زمستان هزینه حمل‌ونقل قریب به ۴۸ میلیارد تومان بوده که رقم بالایی نسبت به فصول گذشته بوده است؛ بنابراین می‌توان علت شناسایی زیان در فصل زمستان را افزایش هزینه حمل‌ونقل دانست.

شرکت سیمان دورود در آخرین مجمعی که در اوایل خردادماه برگزار شد، اظهار داشت: از جایگزین کردن حمل ریلی برای کاهش ۵۰درصدی هزینه حمل و نقل اشاره کرد. همچنین با وجود اینکه این شرکت در سه ماهه بهار سال جاری ۲۲۳ میلیارد تومان درآمد فروش داشته که بیشتر از سایر فصل های گذشته بوده، بنابراین با توجه به اجرایی‌شدن موضوع کاهش ۵۰ درصدی هزینه حمل و فروش خوب فصل بهار می‌توان پیش‌بینی کرد که این شرکت در سال جاری بتواند سود خوبی را شناسایی کند.