سهم ۱۰ درصدی صنایع خلاق از تولید ناخالص داخلی - افق اقتصادی

سهم ۱۰ درصدی صنایع خلاق از تولید ناخالص داخلی - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 88174 |
تاریخ انتشار : ۱۸ تیر ۱۴۰۲ - ۸:۳۷ |
342 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ
سهم ۱۰ درصدی صنایع خلاق از تولید ناخالص داخلی

اقتصاد ایران: رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به آمار رشد صنایع خلاق گفت: پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۳۰ میلادی، ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی در کل دنیا را صنایع خلاق و فرهنگی تشکیل دهد. 

 به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،  رویداد «تبادل فناوری اطلاعات در حوزه علوم و فرهنگ اسلامی» در شهر قم برگزار شد.

دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم افتتاحیه این رویداد گفت: به عنوان فردی که سال‌ها در حوزه فناوری فعالیت می‌کنم، باید بگویم در سال‌های گذشته تحولی در حوزه فناوری کشور اتفاق افتاده و آن ورود علوم انسانی و اسلامی به این حوزه بوده است. بخشی از این تحول نیز به واسطه حضور آیت‌الله اعرافی بوده است که هر جا حضور دارند، منشاء خیر و برکت هستند.

رییس صندوق نوآوری درخصوص ارتباط دین و فناوری گفت: از سه منظر می‌توان به این مسئله نگاه کرد: اولین بخش، اثری است که فناوری بر معرفت دینی و رفتار دینی جامعه می‌گذارد. اینجا جایی است که حوزه ورود می‌کند. در واقع سوال اینجاست که وفتی یک فناوری وارد جامعه می‌شود، تاثیرش بر آحاد اجتماع از بعد دینی چیست؟ نمونه‌های زیادی وجود دارد که ورود و نفوذ فناوری‌های مختاف، تاثیرات متفاوت و گاهی اوقات منفی بر حیات دینی و اجتماعی دارند.

دکتر خیاطیان ادامه داد: از سوی دیگر باید پرسید آیا دین و حیات مبتنی بر دین با فناوری و تاثیرات غیرقابل انکار فناوری در تعارض است؟ و آیا انسان فقط باید یکی را انتخاب کند؟ یا آن که می‌توان این دو نگاه را به شکل سازگار باهم در نظر گرفت. نکته‌ای که به نظرم می‌تواند محوریت موضوع این جلسه باشد، این است که فناوری به عنوان ابزار، می‌تواند چه تاثیری بر ترویج و انتشار مباحث دینی و به طور خاص علوم انسانی و اسلامی داشته باشد؟ از سوی دیگر چگونه فناوری را برای تولید محتوای اسلامی به خدمت بگیریم و شکل توزیع و انتشار و مباحث انسانی و اسلامی چگونه باید باشد؟

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به این نکته که حوزه علمیه تاکنون ۴۵۰ نیاز فناورانه در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی را شناسایی کرده است، افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی، تمام توان و همت خود را صرف به‌هم‌رسانی عرضه و تقاضا در این زمینه خواهد کرد.

ضرورت برنامه‌ریزی در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی

خیاطیان خاطر نشان کرد: آمار رشد صنایع خلاق در دنیا تکان‌دهنده است. پیش بینی می‌شود که در سال ۲۰۳۰ میلادی، ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی در کل دنیا را صنایع خلاق و فرهنگی تشکیل دهند. امروز و در سال ۲۰۲۳، ارزش صنایع خلاق و فرهنگی بالغ بر یک هزار میلیارد دلار بوده است. این آمار نشان می‌دهد که اگر در این حوزه برنامه‌ریزی نکنیم، دچار عقب‌ماندگی‌هایی خواهیم شد.

وی ادامه داد: اقتصاد محتوا، بخشی از اقتصاد فرهنگی است و معتقدم، توسعه اقتصاد محتوا، مستلزم پنج رکن است. نخست، موضوع محتوا و بخصوص تولید محتوای غنی است. دوم، نیروی انسانی خلاق است. سوم، بحث فناوری است که ظرفیت‌های بسیار خوبی در کشور داریم. چهارمین موضوع سیاستگذاری است که بسیار حائز اهمیت است و در رکن پنجم، موضوع سرمایه است.

خیاطیان افزود: به سرمایه‌گذاری‌های جدی در این حوزه نیاز داریم. از سوی دیگر، بازار بزرگی در این زمینه، چه در داخل و چه در خارج کشور داریم. کشورهای فارسی‌زبان و کشورهای اسلامی زیادی، علاقه‌مند همکاری‌های فرهنگی در زمینه صنایع خلاق و فرهنگی با جمهوری اسلامی هستند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: زیست بوم صنایع خلاق در کشور ما هنوز بالغ نیست و نیازمند گسترش این حوزه هستیم. از مجموع حدود ۹ هزار شرکت دانش‌بنیان در کل کشور تنها ۴۸ شرکت در صنایع خلاق و علوم انسانی کار می‌کنند. این آمار بسیار کم است. درخواستمان از بخش‌های مختلف بخصوص حوزه علمیه قم این است که نگاه عمیق‌تر و اقتصادی‌تری به موضوع داشته باشند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید