فناوری اقتصاد ایران: در رویداد جانبی پنجمین دوره نمایشگاه جیتکس، که از مهمترین رویدادهای فناوری دنیاست، دو شرکت ایرانی توانستند به مرحله نیمه نهایی رقابت برای جایزه ۱۰۰ هزار دلاری راه یابند. به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، نمایشگاه جیتکس (Gitex) هرساله در امارات متحده عربی و در شهر دبی برگزار میشود و یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین رویدادها […]
اقتصاد ایران: در رویداد جانبی پنجمین دوره نمایشگاه جیتکس، که از مهمترین رویدادهای فناوری دنیاست، دو شرکت ایرانی توانستند به مرحله نیمه نهایی رقابت برای جایزه ۱۰۰ هزار دلاری راه یابند.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، نمایشگاه جیتکس (Gitex) هرساله در امارات متحده عربی و در شهر دبی برگزار میشود و یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین رویدادها در حوزه فناوری و نوآوری بهشمار میرود. پنجمین دوره این نمایشگاه برای ایدهپردازان، نوآوران و علاقهمندان صنعت تکنولوژی برگزار میشود و افراد مبتکر و خلاق را از سراسر دنیا گرد هم میآورد. امسال نیز این رویداد با گردهمایی شرکتهای فناور ۱۷۶ کشور از تاریخ ۲۴ لغایت ۲۸ مهرماه ۱۴۰۲ برگزار میشود و شرکتهای دانشبنیان ایرانی نیز در آن حضور دارند.
به گفته صندوق نوآوری و شکوفایی، در این نمایشگاه ۲۰ شرکت دانشبنیان ایرانی در یک پاویون اختصاصی حضور دارند و به ارائه محصولات و جدیدترین دستاوردهای خود میپردازند. این صندوق با ارائه کمک هزینه حضور شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی، از توسعه بازار آنها حمایت میکند.
جیتکس فرصت خوبی برای دانشبنیانها و استارتآپهای دیجیتال ایرانی است که با حضور در آن توانمندیها و ظرفیتهای فناورانه خود را به جهانیان نشان دهند. از طرفی در این رویداد امکان جذب سرمایه و مذاکره با سرمایهگذاران نیز برای استارتآپها وجود دارد.
همزمان با برگزاری نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۳، رقابتی تحت عنوان سوپرنوا (Supernova) برگزار میشود که فرصتی برای معرفی نوآوریهای پیشگامانه استارتآپها و تعامل آنها با سرمایهگذاران از سراسر دنیا است. رقابت سوپرنوا در دستهبندیهای مختلفی برگزار میشود که در هر بخش، جایزه ۸ هزار دلاری به تیم منتخب اعطا میشود. در نهایت نیز یک استارتآپ که چشمگیرترین دستاورد را در این رقابت به نمایش گذاشته است، به عنوان قهرمان نهایی و برنده جایزه ۱۰۰ هزار دلاری سوپرنوا معرفی میشود.
در این میان دو شرکت فناور ایرانی که در این نمایشگاه حضور دارند، موفق شدهاند به مرحله نیمهنهایی رقابت سوپرنوا راه پیدا کنند. دو نماینده ایران در مرحله نیمهنهایی، به رقابت با سایر شرکتکنندگان میپردازند.
یکی از این شرکتها، فعال در حوزه امنیت سایبری و به دنبال توسعه سرویسهای امنیت سازمانی و امنیت ابری و تلاش برای تبدیل شدن به یکی از شرکتهای پیشرو در ارائه مستقل خدمات امنیت سایبری در دنیا است. فعالیتهای این شرکت، حول ارائه راهحلهای فناورانه و نوآورانهای است که به سایتها کمک میکند انسان را از ربات تشخیص دهند.
شرکت دانشبنیان دیگر نیز، یک دانشبنیان پیشرو در زمینه ساخت کاغذهای صنعتی نانو، غبارگیرهای صنعتی، انواع فیلتر، اتوماسیون صنعتی و ساخت ماشینآلات خاص در حوزه کشاورزی است و در نمایشگاه جیتکس دو محصول پیشرفته با کاربرد در باغداری ارائه داده است.
محصول اول ارائه شده توسط این شرکت، کار جداسازی پیوندک را بدون دخالت دست و به صورت کاملا خودکار انجام میدهد. در این دستگاه، از فناوری پردازش تصویر استفاده شده است که به صورت خودکار، جوانه را تشخیص داده، به شکل صحیح برش زده و از درخت جدا میکند. دستگاه دوم نیز با فناوری پلاسما کار میکند و به کمک اشعه پلاسما، از طریق تحریک شیره نباتی یا صمغ گیاه، پایه و پیوندک را به همدیگر متصل میکند.
این دو شرکت دانشبنیان ایرانی که موفق شدهاند به مرحله نیمهنهایی رقابت سوپرنوا در نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۳ راه پیدا کنند؛ درصورت موفقیت و راهیابی به مرحله بعدی، زمینه مناسبی برای جذب سرمایهگذار و ورود به بازار جهانی خواهند داشت.