هوش مصنوعی در سالهای اخیر رشد چشمگیری در جهان داشتهاند. با رواج ابزارهای هوش مصنوعی، استارتاپهایی در این زمینه در جهان شکل گرفتند.
مانی، یکی از استارتاپهای هوش مصنوعی در ایران است که فعالیتش را از فروردین ۱۴۰۲ آغاز کرده است. استارتاپ مانی که بنیانگذار آن محمدرضا حقیری است را با نامهای مانیآرت و مانی AI نیز میشناسند. مانی، یک پلتفرم هوش مصنوعی زایا (Generative AI) ایرانی است که در ابتدا فقط برای تولید تصاویر مورد استفاده قرار میگرفت اما در گذر زمان، ایدههای نوآورانهی دیگری نیز روی آن پیادهسازی شد.
به گزارش تریبوننیوز، پروژههایی مانند مارال که یک مدل زبانی ۷ میلیارد پارامتری آموزشدیده روی دادههای فارسی است و موسیقا که کارش تولید موسیقی از متن ورودی است نیز در کنار مانی تولید شدند. این پروژهها، در یک سال اخیر، توجه سرمایهگذاران بهخصوص سرمایهگذاران خارجی را به خود جلب کرده است.
علاقهمندی سرمایهگذاران خارجی به پلتفرم هوش مصنوعی مانی
در تابستان ۱۴۰۳، استارتاپ مانی از طرف برخی از شرکتهای هوش مصنوعی در شرق آسیا (کشور چین) تسهیلاتی را در قالب زیرساخت دریافت کرد و این تسهیلات منجر به ساخت مدل ۴۰۰ میلیارد پارامتری جبیر مبتنی بر لاما ۳.۱ شد که برای تولید، خلاصهسازی و پرسش و پاسخ متن فارسی به کار میرود.
پس از آن، تیم مانی مذاکراتی را با تیمها و شرکتهایی از چین، کره جنوبی، فرانسه و بریتانیا داشت و توانست تسهیلات و برنامههای اسپانسری را از شرکتهای مختلف دریافت کند. در نهایت، مانی توانست توجه سرمایهگذاران آمریکای شمالی را به خود جلب کند و سرمایهگذاران پلتفرم مانی را ارزشگذاری کردند. بر همین اساس، ارزش استارتاپ مانی ۲/۴ میلیون دلار ارزیابی شد و توافقاتی نیز در زمینه سرمایهگذاری صورت گرفته است. لازم به ذکر است که شرکت سرمایهگذار، در حال حاضر پنج درصد از سهام مانی را دریافت کرده است. طبق اعلام بنیانگذار استارتاپ هوش مصنوعی مانی، این کسبوکار فناورانه در آینده نیز قصد افزایش سرمایه از طریق سرمایهگذاریهای خارجی و بهخصوص سرمایهگذاران منطقه خاورمیانه را خواهد داشت.
سلام هوش مصنوعی واقعا خطرناکه و داره دنیا رو میگیره و خوبه که ما هم ازش عقب نموندیم.