رئیس مرکز تدوین مقررات و ایمنی حملونقل گفت: پیشفروش بلیتهای اتوبوس برای سفر اربعین از ۲۵ تیر آغاز میشود و فروش گروهی و دربست اتوبوسها در این ایام ممنوع است.
رضا نفیسی، رئیس مرکز تدوین مقررات و ایمنی حملونقل وزارت راه و شهرسازی، امروز (سهشنبه، ۶ خرداد) در نشست خبری کمیته حملونقل و سوخت با محوریت برنامهریزی برای سفرهای اربعین، گفت: پیشفروش بلیتهای اتوبوس اربعین از ۲۵ تیر آغاز میشود و سههزار دستگاه اتوبوس از ناوگان عمومی برای این منظور پیشبینی شده است. ممنوعیت فروش گروهی و دربست اتوبوس در ایام طرح اربعین اعمال خواهد شد.
وی افزود: فروش بلیت هواپیما نیز از ۲۰ تیر بهصورت رفتوبرگشت آغاز میشود و در ایام طرح اربعین، از ۱۳ تا ۲۶ مرداد، فروش بلیت چارتری ممنوع خواهد بود.
دبیر کمیته حمل و نقل و سوخت وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: پیش فروش بلیت قطارهای اربعین نیز از ۲۰ تا ۲۵ تیر آغاز میشود.
تردد ۱۰۰ هزار زائر افغانستانی و پاکستانی
نفیسی بیان کرد: برنامهریزی ویژه برای امکان انتقال انبوه زائران بازگشتی از مرز مهران از طریق خطوط ریلی کرمانشاه و اندیمشک به ویژه در دوره پنج روزه اوج سفرهای بازگشت باید انجام شود. همچون سالهای گذشته پیشبینی میشود حدوداً ۱۰۰ هزار زائر پاکستانی و افغانستانی از مرزهای ایران عبور کنند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته پایانه مهران بزرگترین پایانه اربعین بود که بیش از ۴۶ درصد زوار از آن عبور کردند و پس از آن پایانه شلمچه با ۲۶ درصد، خسروی با ۱۳ درصد و چذابه با ۹ درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتند. این در حالیست که ۴۱ درصد از زوار در ۱۰ روز نخست ایام طرح یعنی تا دهم سفر به عزیمت پرداختند.
دبیر کمیته حمل و نقل و سوخت وزارت راه و شهرسازی گفت: مقرر بود ۲ هزار دستگاه اتوبوس وارد کشور شود اما به دلیل پیچیدگیهای ثبت سفارش، این مهم انجام نشد.
در خصوص تمهیدات و اقدامات پلیس در مراسم اربعین امسال، گفت: ما در رابطه با مأموریت راهپیمایی اربعین سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین علیهالسلام، در چند مقطع کارهایمان را انجام میدهیم.
وی افزود: مقطع اول مربوط به برآوردها، طرحریزیها، سازماندهیها، شناسایی نقاط آسیبپذیر و نقاط قوت عرصههای مأموریتی است که این بخش در حال انجام است. در فرماندهی کل انتظامی فراجا، قرارگاهی تحت عنوان «قرارگاه اربعین سالار شهیدان» تشکیل شده است که دارای ۱۸ کمیته و ۶ قرارگاه فرعی و استانی است. سیاستهای کلان و خطمشیهای مأموریت اربعین برگرفته از اسناد بالادستی، یافتهها و تجارب گذشته به همه ردهها ابلاغ شده است.
سردار شرفی ادامه داد: در حال حاضر به سمت آمادهسازی محیطی میرویم؛ آمادهسازیهایی از قبیل احداث و ساخت اماکن اداری، فرماندهی و خوابگاهی که در حال انجام است. اگر مشکلی پیش نیاید، امسال همکاران ما در چادر مستقر نخواهند شد. این تصمیم به دلیل گرمای هوا و مسائل ایمنی کارکنان اتخاذ شده است.
وی با اشاره به پروژههای در حال اجرای مرزی افزود: پروژههای خوبی در مرزهای مهران، خسروی، چذابه، خرمشهر و همچنین سیستان و بلوچستان در حال اجرا است که امسال تجهیز شده و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
عملیاتی شدن سامانه «سجاد» در اربعین ۱۴۰۴ در تمام مرزهای کشور/ تلاش پلیس برای سهولت تردد زائران
همچنین جانشین معاون هماهنگکننده فراجا درباره اقدامات نرمافزاری پلیس برای اربعین هم گفت: در حوزه سامانهها، مشابه سال گذشته که سامانه سجاد در مرز مهران مستقر شد، امسال نیز در حال هماهنگی با کشور عراق هستیم تا این سامانه را در همه مرزها و پایانهها عملیاتی کنیم. سال گذشته این سامانه نقش مؤثری در سهولت تردد زائران داشت و از ایجاد انباشت در گیتها جلوگیری کرد.
سردار شرفی تصریح کرد: آمادگیهای فنی، سختافزاری و نرمافزاری در حوزه ما فراهم است و تصمیم داریم با مقامات عراقی جلساتی برگزار کنیم تا اگر آنها موافقت کنند، سامانه سجاد در همه مرزها اجرا شود و زائران در کوتاهترین زمان و بهترین شرایط از هر مرزی که خواستند، تردد کنند.
وی در پایان گفت: مرحله بعدی، دیپلماسی و هماهنگیهای بین دو کشور است. در هفتههای آینده سفری به عراق خواهیم داشت تا با سفیر و سرکنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران و همچنین مقامات عراقی هماهنگی کامل صورت گیرد و یک طرح جامع و مورد قبول همه طرفها، نهایی شود.