درآمد دلاری دولتی‌ها از اتباع افغانستانی فاش شد - افق اقتصادی

درآمد دلاری دولتی‌ها از اتباع افغانستانی فاش شد - افق اقتصادی
سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-05-13
کد خبر: 393774 |
تاریخ انتشار : ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴ |
20 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

روزنامه هم‌میهن در یکی از شماره‌های خود، گزارشی از روی دیگر زندگی مهاجران افغانستانی در ایران منتشر کرد که در آن به وضعیت دانشجویان این کشور در دانشگاه‌های ایران نیز پرداخته شده است.

درآمد دلاری دولتی‌ها از اتباع افغانستانی فاش شد

طبق آمار موجود، حدود ۶۰ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌ های ایران مشغول به تحصیل هستند. این دانشجویان، برخلاف همتایان ایرانی خود، حتی در صورت کسب رتبه‌های برتر در کنکور نیز مشمول کاهش یا معافیت شهریه نمی‌شوند و همواره ملزم به پرداخت شهریه کامل هستند.

تاکنون آمار رسمی از مجموع درآمد دانشگاه‌ها از محل شهریه دانشجویان افغانستانی منتشر نشده است، اما برآوردهای غیررسمی نشان می‌دهد این رقم در دانشگاه‌های دولتی از چند میلیون تومان در رشته‌های عمومی تا صدها میلیون تومان در رشته‌های پزشکی و تخصصی متغیر است.

هزینه‌های گزاف؛ منصرف‌کننده دانشجویان افغانستانی

برای درک بهتر از ابعاد این موضوع، اگر میانگین شهریه سالانه دانشجویان افغانستانی را به‌صورت محافظه‌کارانه ۲۰ میلیون تومان در نظر بگیریم، دانشگاه‌های ایرانی در سال بیش از ۱,۲۰۰ میلیارد تومان (معادل ۱۷ میلیون و ۱۴۲ هزار و ۸۵۷ دلار) از محل شهریه این دانشجویان درآمد دارند.

این مبلغ، در حالی به دست می‌آید که بسیاری از این دانشجویان در شرایط مالی دشواری قرار دارند و درآمد خانواده‌های آنها اغلب از این هزینه‌ها پشتیبانی نمی‌کند. در برخی موارد، سیاست‌های شهریه‌ای دانشگاه‌ها منجر به انصراف دانشجویان افغانستانی از ادامه تحصیل شده است.

چرا دانشجویان افغانستانی تحت حمایت نیستند؟

در حالی که دانشجویان ایرانی در صورت کسب رتبه مناسب در کنکور، می‌توانند از معافیت شهریه بهره‌مند شوند، دانشجویان افغانستانی هیچگونه تسهیلاتی در این زمینه ندارند. این در حالی است که بسیاری از آنها در دوران تحصیل در ایران، نه تنها به عنوان دانشجو، بلکه به عنوان نیروی کار در کارهای جانبی نیز فعالیت می‌کنند تا بتوانند هزینه‌های تحصیل خود را تأمین کنند.

دانشجو-اتباع

نقش ایران در آموزش نیروی انسانی افغانستان

ایران طی سال‌های اخیر نقش مهمی در آموزش و پرورش نیروی انسانی افغانستان داشته است. بسیاری از فارغ‌التحصیلان افغانستانی دانشگاه‌های ایرانی اکنون در حوزه‌های مختلف علمی، پزشکی و فنی در افغانستان فعالیت دارند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید