سفر اخیر معاون وزیر علوم به چین در چارچوب دیپلماسی علمی، زمینهساز گسترش همکاریهای آموزشی و پژوهشی میان دانشگاههای ایران و چین شد؛ از توسعه بورسهای تحصیلی و دورههای مشترک دانشگاهی گرفته تا تبادل استاد و دانشجو و حضور دانشجویان ایرانی در پارکهای علم و فناوری چین، مجموعهای از توافقات و ظرفیتهای جدید را پیشروی آموزش عالی کشور قرار داده است.

سعید حبیبا درباره دستاورد سفر اخیر خود به چین که با هدف ارتقای همکاریهای علمی و فناوری میان ۲ کشور انجام شد، اظهار داشت: این سفر در واقع به منظور شناسایی فرصتها و حضور در نمایشگاه بینالمللی آموزش به میزبانی کشور چین انجام شد و از دانشگاه های مختلف دنیا نظیر آلمان ، کانادا و ایران حضور داشتند و هشت دانشگاه کشورمان هم توانمندیها علمی خود را به نمایش گذاشتند.
وی ادامه داد: در عین حال مذاکراتی با مقامات علمی چین داشتیم که عمده موضوع اساسی درباره بورسیه دانشجویان ایرانی در چین و دانشجویان چینی در کشورمان بود.
معاون وزیر علوم بیان داشت: در این سفر همچنین مذاکراتی درباره جذب دانشجو توسط شرکت هایی که در واقع دانشجویان با هزینه شخصی خود بتوانند در ایران تحصیل کنند، انجام شد.
حبیبا یادآورشد: یکی از اهداف برنامه پنجساله هفتم پیشرفت، تقویت دیپلماسی علمی در راستای توسعه و ارتباطات بینالمللی با دانشگاههای جهان است و ایجاد دورههای مشترک دانشگاهی، تبادل استاد و دانشجو، و افزایش ظرفیت بورسهای دولتی میان ۲ کشور، از مهمترین محورهای مطرحشده در این سفر بود.
نمایشگاه بینالمللی آموزش که از ۲۱ فروردینماه در چین گشایش یافته بود، از ایران سعید حبیبا در سطح مقام علمی کشورمان به همراه روسای هشت دانشگاه تهران، صنعتی شریف، شهید بهشتی، اصفهان، شیراز، مازندران، تربیت مدرس و فردوسی مشهد به این کشور سفر کردند.
از دیگر همکاریهای مشترک علمی ۲ کشور می توان به تفاهمنامههای دانشگاهی اشاره کرد که پیشتر دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه مطالعات بینالمللی پکن در مورد تبادل دانشجو در رشتههای زبان فارسی و چینی، برگزاری دورههای مشترک مطالعات فرهنگی و طرحهای تحقیقاتی مشترک در حوزه اقتصاد و جامعه با هم مبادله کرده بودند.
دانشگاه تهران و دانشگاه علوم زمین چین هم در تبادل استاد و دانشجویان، اعطای بورسیههای تحصیلی و انجام طرحهای مشترک در حوزه علوم زمین تفاهمنامه امضا کردند.
همکاری در فعالیت پارکهای علم و فناوری و استقرار دانشجویان ایرانی در پارکهای علم و فناوری چین برای انتقال تجارب فناورانه و مشارکت در طرحهای صنعتی از برنامههایی است که این دو کشور دنبال میکنند.