نگاهی بر زندگی موسیقدان ایرانی | علت فوت فریدون شهبازیان چه بود؟ - افق اقتصادی

نگاهی بر زندگی موسیقدان ایرانی | علت فوت فریدون شهبازیان چه بود؟ - افق اقتصادی
جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-04
کد خبر: 344280 |
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۰ |
38 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

فریدون شهبازیان از موسقیدانان بزرگ ایران در ۲۱ خرداد ۱۳۲۱ در تهران به دنیا آمد و در ۲۲ دی ۱۴۰۳ درگذشت. بیوگرافی فریدون شهبازیان را در گسترش نیوز بخوانید.

نگاهی بر زندگی موسیقدان ایرانی | علت فوت فریدون شهبازیان چه بود؟

فریدون شهبازیان آهنگسازان برجسته، رهبر ارکستر و موسیقیدان ایرانی بود. وی در ۲۱ خرداد ۱۳۲۱ متولد شد. استاد فریدون شهبازیان را می توان از معدود کسانی دانست که به طور مداوم در عرصه موسیقی فعالیت داشته و از سال ۱۳۴۶ تا ۱۴۰۳ از این فعالیت دست نکشید. فریدون شهبازیان تحصیلات خود را در حوزه موسیقی در دانشگاه تهران گذراند و لیسانس خود را گرفت. وی دوره های عالی موسیقی را در کشورهای اتریش ، فرانسه و اسپانیا گذراند.

استاد فریدون شهبازیان زیر نظر پدر خود حسین شهبازیان نواختن ویولن را آغاز کرد و خیلی زود از نوازندگان به نام این ساز زهی شد. نخستین معلم ویولن او عطاالله خادم میثاق بود که پس از مدتی او را به معلم روسی خود سرژ خوتسیف معرفی کرد. فریدون تا پایان دوره ابتدایی نزد خوتسیف آموزش دید. پس از دوره ابتدایی فراگیری ویولن را تا گرفتن دیپلم نوازندگی، در کلاس‌های شبانهٔ «لوئیجی پاساناری» ادامه داد.

حسین-شهبازیان

فریدون شهبازیان با ماهور موسائیان، عکاس برجسته سینمای ایران، ازدواج کرد. خانم موسائیان علاوه بر فعالیت‌های هنری، همواره به عنوان همراه و حامی وفادار در کنار شهبازیان بوده است. این زوج هنری، با عشق و همدلی، سال‌ها زندگی مشترک خود را سپری کرده و از حمایت و پشتیبانی یکدیگر بهره‌مند بوده‌اند.

سوابق فعالیت هنری فریدون شهبازیان

اولین سابقه کاری وی را می توان مربوط به سن ۱۷ سالگی دانست که به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری درآمد پس از آن همکاری خود را با ارکستر گل‌های رادیو آغاز کرد.

در سال ۱۳۴۵رهبر گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو شد. شهبازیان در دهه ۶۰ آهنگسازی برای فیلم های تلویزیونی را آغاز کرد. وی به همراه علی معلم دامغانی شورای موسیقی را در صدا وسیما تشکیل دادند که وظیفه نظارت و حمایت از موسیقی پاپ را به عهده داشت. شهبازیان همچنان مدیریت ارکستر ملی ایران و بنیاد رودکی را سال ها بر عهده داشت.

آثار فاخر

وی در دوره فعالیت هنری خود آثار زیاد و فاخری را از خود برجای گذاشت و از آلبوم های زیادی رونمایی کرد.

جام تهی (پرکن پیاله را)

رباعیات خیام

شعرهای حافظ

شور عشق

غزلیات مولوی

شعرهای مهدی اخوان ثالث

اشک وارش

گلبانگ شجریان ۱(بت چین)

کاشفان فروتن شوکران ۱

شیر سنگی

آهنگ بی کلام فریدون شهبازیان

آهنگ بی کلام غروب فریدون شهبازیان 

حوادث

استاد فریدون شهبازی در سال ۱۴۰۰ مشغول به تولید یک موسیقی برای سریال تلویزیونی به نام (یاور) بود که حادثه ای برای وی رخ داد و از ناحیه دست راست و لگن با شکستگی شدیدی روبرو شد.

جوایز

این استاد به نام در طی سال ها فعالیت حرفه ای خود در عرصه موسیقی جوایز زیادی را دریافت کرد تا گوشه ای از تلاش های وی برای موسیقی جبران شود که می توان به چند مورد آن اشاره کرد.

فریدون شهبازیان قبل از انقلاب جایزه فروغ فرخزاد را به عنوان بهترین آهنگساز در سال ۱۳۷۵، دیپلم افتخار بهترین آهنگساز، در جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۶، تندیس بهترین آهنگساز ایران را در جشن خانه سینما کسب کرد.

فوت

این مرد بزرگ درتاریخ ۲۲ دی ۱۴۰۳ به علت ایست قلبی در سن ۸۲ سالگی از دنیا رفت.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید