معاون وزارت آموزش و پرورش توضیحاتی درباره تعیین تکلیف وضعیت استخدام معلمان مهرآفرین ارائه داد.
قاسم احمدی لاشکی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که بر اساس قوانین مربوطه، وضعیت نیروهای مهرآفرین باید رسماً مشخص شود و آنها باید به تبدیل وضعیت بپردازند. همچنین، ارتباط رتبهبندی با وضعیت آنها نیز باید مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: برقراری تعامل بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان اداری و استخدامی معلمان ضروری است و انتظار میرود سازمان اداری و استخدامی در اسرع وقت نسبت به انجام هماهنگیهای لازم اقدام کند.
احمدی لاشکی با بیان اینکه قابل قبول نیست که ۷۲ هزار معلم طرح مهرآفرین به لحاظ وضعیت استخدامی بلاتکلیف بمانند، گفت: در مصوبه ترمیم حقوق کارکنان، آمده است، رتبهبندی بدون آزمون شامل حال معلمان مهرآفرین شود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: امیدواریم هرچه زودتر کارهای اجرایی و عملیاتی از سوی معاونت برنامهریزی و توسعه منابع و همراهی سازمان اداری و استخدامی انجام شود.
به گزارش تسنیم، معلمان مهرآفرین (حدود ۷۰ هزار نفر از معلمان شاغل در مدارس) که جزو نیروهای پیمانی وزارت آموزش و پرورش هستند، حدود یک دهه است در انتظار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود هستند. پیش از این محرومیت آنها از رتبهبندی خبرساز شده بود که در نهایت با ورود مجلس و اضافه کردن بندی به آییننامه، معلمان مهرآفرین هم مشمول رتبهبندی فرهنگیان شدند.
شایان ذکر است که طرح مهرآفرین، طرحی است که به منظور جذب هزاران نیرو استخدامی تصویب شده و به دنبال آن افراد به صورت استخدام پیمانی در ارگان های مختلف مشغول به کار می شوند. یکی از این سازمان ها، وزارت آموزش و پرورش بوده که از طریق این طرح در جهت ارتقای کیفیت سطوح آموزشی، افرادی را جذب می کند. آزمون استخدامی ۱۴۰۱ این طرح مختص به معلمان طرح مهرآفرین و معلمان قرآنی بوده که می توانند با کسب حد نصاب علمی در آن مشمول رتبه بندی خواهند شد.
در اواخر پاییز سال ۹۱ طرحی با عنوان مهرآفرین به پیشنهاد رئیس جمهور، وزرا و معاونین رئیس جمهور به منظور استخدام ۵۰۰ هزار نفر نیرو برای ارگان های دولتی تصویب گردید. اجرایی شدن این طرح با واگذاری اختیارات معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور به بالاترین مقام دستگاه اجرایی و استانداران آغاز شده و با داشتن اختیارات و مسئولیت های اصل ۱۲۶ قانون اساسی به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور برای اعمال این اختیارات در امور اداری، استخدامی، برنامه و بودجه دستگاه مربوطه تعیین شدند.
معلمان در این آزمون علاوه بر کسب ۶۰ درصد حد نصاب علمی و قبولی در آن می بایست تا حداقل ۳ ماه پس از آن تمامی مدارک مزوبط به مهارت های عمومی را به سازمان آموزش و پرورش ارائه داده و تا پس از بررسی آن ها در زمینه های تجربی، تخصصی و حرفه ای رتبه بندی و گزینش شوند. در پی تصویب این طرح، متقاضیان به جای شرکت در یک آزمون جامع می توانند در آزمون های متعددی که توسط استانداری ها با توجه به نیاز هر منطقه برگزار می شود شرکت کرده و در صورت کسب حد نصاب علمی استخدام شوند.