معاون آموزشی وزارت علوم از بورسیه ۷۰ هزار دانشجو در دفترچه کنکور ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: البته یک قانون در برنامه هفتم توسعه وجود دارد که در صورت تصویب آن توسط نمایندگان مجلس، ۵۰ درصد صندلی دانشگاهها بورس صنعت شده و اشتغال دانشجویان در این رشتهها تضمینشده خواهد بود.
قاسم عمو عابدینی به طور رسمی اعلام کرد که از سال آینده، دانشگاه حکمت بنیان فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. او همچنین اظهار کرد که شورای گسترش آموزش عالی مجوز داده است تا دانشگاههایی که جزء یک درصد بودند، یک دانشکده به نام “دانشکده علوم و فناوری های راهبردی” تأسیس کنند. این تصمیم شورای گسترش آموزش عالی با هدف توسعه علوم و فناوری در دانشگاهها و تسهیل تحقیق و توسعه در زمینههای استراتژیک اتخاذ شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر چهار دانشکده مجوز دریافت کردهاند که مدل این دانشکدهها «حکمت بنیان» شود و مقطع تحصیلی آنها از دیپلم به فوق لیسانس و از لیسانس به دکتری خواهد بود به گونهای که تلاش میشود رتبههای زیر ۱۰۰۰ آزمون سراسری بتوانند وارد این دانشکدهها شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه تمامی دانشجویان دانشکدههای حکمت بنیان بورس خواهند شد، گفت: آینده شغلی این دانشجویان به صورت ۱۰۰درصدی تامین است.
معاون آموزشی وزارت علوم در خصوص بورسیه دانشجویان از دوره کارشناسی نیز افزود: از سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰۰ نفر با این روش جدید پذیرش شده اند که ۴۰ واحد آنها در اختیار صنعت بوده و بورس شدهاند و به آن کارشناسی حرفهای میگویند.
عمو عابدینی تاکید کرد: امسال نیز ۵۰۰۰ نفر دانشجو بورس دانشگاه ها شدند، همچنین با برنامه ریزی که انجام دادهایم مایل هستیم تعداد بورس در دفترچه کنکور به ۷۰ هزار بورس افزایش یابد امسال ۳۵ صفحه دفترچه کنکور به این بورسها اختصاص یافته بود.
معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه سال آینده نیز برنامه ریزی برای ۷۰ هزار بورس خواهد بود، گفت: البته یک قانون در برنامه هفتم توسعه وجود دارد که در صورت تصویب آن توسط نمایندگان مجلس، ۵۰ درصد صندلی دانشگاهها بورس صنعت شده و شغل دانشجویان در این رشته ها تضمین شده خواهد بود و اگر این قانون تصویب نشود، تعداد بورسها ممکن است کمتر شود.
عمو عابدینی در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر دانشجوی بورس ما ماهانه ۳ تا ۷ میلیون حقوق میگیرد و بیمه است و کارورزی خاص داشته و هشت درس خاص آن صنعت را طی میکند و شغلش هم تضمین است. سال گذشته فقط دانشگاه یزد بورس صنعت را اجرایی کرد امسال ۵۰ دانشگاه آن را انجام دادند و سال آینده امیدواریم با تصویب بند مرتبط با صنایع، توسط مجلس در برنامه هفتم، نیمی از ظرفیت صندلی های دانشگاهها را تبدیل به بورسیه کنیم.