فرآیند مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان ایرانی همواره چالشهای زیادی به همراه داشته است، از تلاش برای فراهم کردن رزومه علمی قوی و پرداخت هزینههای مربوطه تا اخذ پذیرش و ویزا. اگر در مسیر مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور هستید به احتمال زیاد اسم اپلیکیشن فی را شنیده یا به مرحله پرداخت آن رسیده و […]
فرآیند مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان ایرانی همواره چالشهای زیادی به همراه داشته است، از تلاش برای فراهم کردن رزومه علمی قوی و پرداخت هزینههای مربوطه تا اخذ پذیرش و ویزا. اگر در مسیر مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور هستید به احتمال زیاد اسم اپلیکیشن فی را شنیده یا به مرحله پرداخت آن رسیده و دنبال روشی آسان برای پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه خارجی موردنظر هستید. اما هزینه اپلیکیشن فی برای چه هدفی اخذ میشود؟ آیا همه دانشگاهها این هزینه را دریافت میکنند؟ راه پرداخت آن چیست؟ اینها سوالاتی است که قصد پاسخ به آنها را داریم.
حال که شما با تلاش زیاد یک مقطع را به پایان رساندهاید و قصد ادامه تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور را دارید، باید مدارک علمی خود را جهت بررسی به دانشگاه مد نظر خود ارسال کنید. این مدارک شامل رزومه (cv)، مدرک تحصیلی مقاطع قبلی، ریز نمرات انگلیسی، مدرک زبان خارجی، انگیزه نامه (sop) و سایر مدارک در صورت درخواست دانشگاه مقصد میباشد.
دانشگاه مقصد برای بررسی مدارک دانشجویان متقاضی جهت تعیین صلاحیت آنها هزینهای را دریافت میکند که به این هزینه اپلیکیشن فی (Application Fee) گفته میشود. البته هدف دیگری هم از دریافت این مبلغ وجود دارد. دانشجویان ممکن است همزمان برای چند دانشگاه خارجی اپلای کنند. میتوان گفت دانشگاههایی که این هزینه را دریافت میکنند، میخواهند فقط برای بررسی رزومه متقاضیانی زمان بگذارند که برای تحصیل در آن دانشگاه جدیتر میباشند.
توجه داشته باشید که همه دانشگاههای خارجی هزینه اپلیکیشن فی را دریافت نمیکنند و شما میتوانید از لزوم پرداخت اپلیکیشن فی از طریق وبسایت دانشگاههای مدنظر خود مطلع شوید.
برای پرداخت هزینه اپلیکیشن فی ابتدا باید به وبسایت دانشگاه مورد نظر رفته و فرم اپلیکیشن فی را پر کنید و مدارک مورد نیاز را بارگذاری نمایید. پس از زدن دکمه تایید، وبسایت دانشگاه گزینههای قابل پرداخت اپلیکیشن فی را برای شما نشان میدهد. به طور کلی دو روش برای پرداخت وجود دارد:
- پرداخت آفلاین از طریق حواله بانکی.
- پرداخت آنلاین از طریق مستر کارت، ویزا کارت، پی پال یا سایر گزینه پرداختی که دانشگاه مقصد پشتیبانی میکند.
پرداخت آنلاین سریعتر و راحتتر میباشد، هرچند که برای دانشجویان ایرانی پرداخت از روش بانکی به دلیل تحریمهای بین المللی مقدور نمیباشد.برای پرداخت اپلیکیشن فی از طریق سرویسهای پرداخت بین المللی آنلاین، باید در سایت یا اپلیکیشن سرویس پرداخت موردنظر ثبتنام و احراز هویت کنید. از آنجایی که استفاده از مستر کارت و ویزا کارت برای ایرانیان تقریبا غیرممکن است، پی پال مرسومترین گزینه برای پرداخت اپلیکیشن فی توسط دانشجویان ایرانی است. البته پی پال نیز محدودیتهایی برای کاربران ایرانی وضع کرده است. برای سهولت در پرداخت اپلیکیشن فی و آسودگی خاطر دانشجویان، سرویسهای پرداخت بین المللی ایرانی مانند https://farakonesh.org/ امکان پرداخت آسان اپلیکیشن فی و همچنین شهریه دانشگاه خارجی را فراهم کردهاند تا دانشجویان در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنند.
قبل از اینکه مبلغ اپلیکیشن فی دانشگاههای خارجی را بیان کنیم باید توجه داشته باشید که این هزینه مقدار ثابتی نیست و هر دانشگاه مبلغ متفاوتی از متقاضیان دریافت میکند. این تفاوت به فاکتورهایی مثل کشور دانشگاه مقصد، رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی و نوع برنامه آموزشی بستگی دارد.
اگر دانشگاهی که قصد اپلای به آن را دارید در آمریکا یا کانادا قرار دارد، باید اپلیکیشن فی بالاتری نسبت به دانشگاههای کشورهای اروپایی پرداخت کنید. البته این مورد با توجه به هزینههای زندگی بالا و قرار داشتن بیشتر دانشگاههای برتر جهانی در این دو کشور قابل پیشبینی بود.
هزینه اپلیکیشن فی برای رشته های تحصیلی مختلف نیز متفاوت است. این هزینه برای رشتههای پرطرفدار مثل برخی رشتههای مدیریت و کسب و کار بیشتر از رشتههای علوم پایه میباشد. همچنین هرچه مقطع تحصیلی بالاتر باشد هزینه اپلیکیشن فی نیز افزایش پیدا میکند. یعنی اپلیکیشن فی مقطع دکترا از کارشناسی ارشد و کارشناسی ارشد از کارشناسی بیشتر است.
آخرین فاکتور موثر در نرخ اپلیکیشن فی نیز نوع برنامه آموزشی مدنظر شما میباشد. برای مثال اپلیکیشن فی برنامه آموزشی تمام وقت بالاتر از برنامه آموزشی نیمه وقت یا غیرحضوری میباشد. به طور کلی هزینههای اپلیکیشن فی برای دانشگاههای کانادا بین ۷۵ تا ۱۶۸ دلار کانادا، دانشگاههای ایالات متحده برابر ۷۵ تا ۱۵۰ دلار آمریکا و برای دانشگاههای کشورهای اروپایی مبلغی بین ۲۵ تا ۱۵۰ دلار آمریکا میباشد. لازم به ذکر است که هزینه اپلیکیشن فی فقط اپلای به ۲ تا ۳ رشته یک دانشگاه را پوشش میدهد و اگر قصد اپلای رشتههای بیشتری داشته باشید، باید مبلغ بیشتری واریز نمایید.
پلتفرم پرداخت جهانی فراکنش تلاش کرده است تا راحتترین و سریعترین روش پرداخت اپلیکیشن فی را برای دانشجویان فراهم کند. برای اینکار کافیست مراحل زیر را انجام دهید:
- در سایت ثبتنام و احراز هویت نمایید.
- از منوی خدمات گزینه پرداخت در سایتهای خارجی و سپس گزینه اپلیکیشن فی و شهریه دانشگاه را انتخاب کنید.
- در صفحه لود شده، طبق راهنماییها اطلاعات را تکمیل و فرآیند پرداخت را تکمیل نمایید.
برخی از دانشگاههایی که اپلیکیشن فی دریافت میکنند، گزینهای به نام ویو اپلیکیشن فی (Application Fee Waiver) دارند که تعداد محدودی متقاضی را که شرایط و دلایل خاص دارند را از پرداخت این هزینه معاف میکنند. اگر این آپشن در وبسایت دانشگاه موردنظر وجود داشته باشد، میتوانید به دانشگاه یک ایمیل با متن رسمی بزنید و با ذکر دلایل قانعکننده، توضیح دهید که چرا پرداخت هزینه اپلیکیشن فی برای شما مقدور نیست.
- اپلیکیشن فی هزینهایست برای بررسی مدارک شما توسط برخی از دانشگاههای خارجی.
- این مبلغ، دستمزد بررسی مدارک شماست و بدون توجه به نتیجه پذیرش، غیرقابل برگشت است.
- دانشگاهها زمان معینی را برای پرداخت اپلیکیشن فی اعلام میکنند. در صورت عدم پرداخت در این بازه، مدارک شما بررسی نخواهد شد.
- مبلغ اپلیکیشن فی با توجه به ملاکهای مختلف نظیر کشور مقصد، مقطع و رشته تحصیلی و نوع برنامه آموزشی از ۲۵ تا ۱۶۰ دلار آمریکا متغیر است.
- برای پرداخت باید از سرویسهای پرداخت بینالمللی مانند پیپال یا صرافیهای واسط ایرانی معتبر مثل فراکنش اقدام کنید.