به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، حسین صمصامی نماینده مخالف برنامههای عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصاد و دارایی صبح امروز یکشنبه در صحن علنی مجلس پس از درود به روح مطهر شهدا، اظهار داشت: نمایندگان محترم و ملت شریف ایران، آزموده را آزمودن خطا است. رهبر فرزانه انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳، ۱۲ ویژگی برای یک وزیر در جمهوری اسلامی نام بردند و کارآمدی یکی از مهمترین آنها بود. بررسی عالمانه و دقیق عملکرد جناب آقای همتی در دوران تصدی بانک مرکزی نشان میدهد که نه تنها نمره قابل قبولی در این زمینه نمیگیرند بلکه مدیریت ناکارآمد ایشان زمینه ساز ورود بحرانهای متعدد و جدی در جامعه شده است.
وی عنوان کرد: ایشان به فاصله زمانی کوتاهی پس از انتصاب به عنوان رئیس بانک مرکزی از دریافت اختیارات خاص از سران قوا جهت ساماندهی بازار ارز و اصلاحات بانکی خبر دادند و این اختیارات خاص در سالهای ۹۸ و ۹۹ تمدید شد که ماحصل این اختیارات ویژه این شد که شرایط کشور با این مجوز خارج از روال قانونی با چالشهای بیشتری مواجه شد. نگاهی به وقایع ارزی و نقدینگی در آن زمان موضوع را به وضوح نشان میدهد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: در حوزه بانکی، ورود به حوزه بانک آینده و بانکهای نظامی در بانک سپه یکی از مهمترین اقدامات بانک مرکزی برشمرده میشود. در خصوص بانک آینده، اقدامات نامتعارف و ریشه دواندن فساد در این بانک از بانک تات شروع شد و عمده چالشهای آن به دلیل سو استفاده سهامداران کلان آن از منابع عمومی برای بنگاه داری و احداث پروژههای خصوصی هتل سازی و امثالهم بود. در همان دولت دهم با مشخص شدن رویه رئیس کل بانک مرکزی دستور برخورد قاطعانه با آنکه را به قائم مقام بانک و رئیس فعلی سازمان برنامه داد اما کار به مسیر دیگری منحرف شد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به اختیارات ویژهای که از سران دریافت کردند انتظار میرفت برای اولین بار اقتدار بانک مرکزی در مقابله با مفاسد کلان را شاهد باشیم. در برخی سالها بیش از پنج واحد درصد از تورم رشد مربوط به عملکرد این بانک بوده است و لکن مشابه قبل این استخوان لای زخم باقی ماند و موضوع به تغییر هیئت مدیرها تقلیل داده شد و حتی تلاشی برای واقعی سازی ارقام صورت نگرفت و حل مسأله به تأخیر افتاد.
وی تصریح کرد: گویا زمانی که قرار است برخورد جدی و نتیجه بخش با مفسدان کلان صورت گیرد زبانها الکن، قلمها نانویسا و گامها لرزان میشود. آقای همتی در این چالش مهم دقیقاً همان مسیر نادرست مدیران قبلی را ادامه دادند و اکنون که به وزیر مطمئن، تحول گرا و شجاع نیاز داریم چگونه میتوان به ایشان اعتماد کرد؟
انتهای پیام/