عدم اقبال کمیسیون اجتماعی به سه وزیر/ موافقت با کاظمی - افق اقتصادی

عدم اقبال کمیسیون اجتماعی به سه وزیر/ موافقت با کاظمی - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 285636 |
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴ |
80 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

بررسی برنامه‌های وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم در دستورکار نمایندگان قرار دارد که در این گزارش نظر ۳ کمیسیون اجتماعی، فرهنگی و آموزش و تحقیقات درباره برنامه‌های وزرا را می‌خوانیم.

عدم اقبال کمیسیون اجتماعی به سه وزیر/ موافقت با کاظمی

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، بررسی برنامه‌های کاری و سوابق وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم از روز دوشنبه در دستورکار  کمیسیون‌های تخصصی مجلس قرار دارد که بررسی ها امروز نیز ادامه خواهد داشت.

در ادامه نظر سه کمیسیون اجتماعی، فرهنگی و آموزش و تحقیقات درباره برنامه‌های چند وزیر پیشنهادی کابینه دولت چهاردهم را می‌خوانیم:

بنابراین گزارش، ولی داداشی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح جلسات خود با وزرای پیشنهادی، گفت: در جلسه با امیر نصیرزاده، وزیر پیشنهادی دفاع، اعضا درباره دغدغه‌ها و مسائل روز حوزه دفاعی کشور، پرسش‌هایی مطرح کردند که وزیر پیشنهادی دفاع هم پاسخ‌های مقتضی را ارائه کرد.

وی با اشاره به دغدغه‌های که از سوی نمایندان مطرح شد، گفت: یکی از گلایه‌های نمایندگان کمیسیون در حوزه‌های انتخابی سراسر کشور بحث رزمندگان معسر بود، که وزیر پیشنهادی قول پیگیری این مسئله با کمک نمایندگان مجلس در موضوع تصویب بودجه آن را طرح کرد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: وزیر پیشنهادی دفاع در این جلسه برنامه‌های قابل قبولی ارائه کرد و با توجه به تجارب و سوابقی که در نیروهای مسلح دارد، می‌توان گفت تقریباً اکثریت اعضای کمیسیون اجتماعی از برنامه‌ها و پاسخ‌های وی قانع شدند.

داداشی همچنین با اشاره به حضور اتابک، وزیر پیشنهادی «صمت» در کمیسیون اجتماعی به منظور ارائه برنامه‌های خود برای مدیریت این وزارتخانه ، گفت: با توجه به گلایه‌هایی که از وزیر صمت کنونی در خصوص عدم تعامل لازم وی با نمایندگان مجلس وجود دارد یکی از مطالبات نمایندگان از وزیر پیشنهادی بحث تعامل وزارتخانه با مجلس و نمایندگان برای طرح و پیگیری مشکلات حوزه‌های انتخابیه در این حوزه بود.

وی با اشاره به اینکه مشکلات حوزه‌های انتخابیه در موضوعات تجاری، صنعتی و معادن از دیگر مطالبات نمایندگان کمیسیون اجتماعی از وزیر پیشنهادی سمت بود اضافه کرد: اتابک هم ضمن ارائه طرح و برنامه‌های خود برای مدیریت وزارتخانه، قول تعامل با نمایندگان و پیگیری مشکلات حوزه‌های انتخابیه در سراسر کشور را در صورت گرفتن رای اعتماد طرح کرد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: یکی دیگر از مباحث مهمی که از وزیر پیشنهادی سمت طرح سوال شد، در رابطه با خودرو بود؛ که وی با صراحت اعلام کرد در صورت حضور در جایگاه وزیر، قانون واردات خودرو را حتماً اجرا خواهم کرد، این کار هم با تنگ‌نظری و قطره چکانی نخواهد بود؛ بلکه یک آیین‌ نامه‌ شفاف و بدون شائبه برای قانون واردات خودرو تدوین و واردات با سرعت انجام می‌شود.

داداشی همچنین در تشریح جلسه ارزیابی برنامه‌های امین‌حسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری در کمیسیون اجتماعی مجلس هم عنوان کرد: یکی از مطالبات مهم نمایندگان کمیسیون در حوزه دادگستری بحث نیروهای شوراهای حل اختلاف بود که در قالب کارمندان یا کارکنان افتخاری برای شوراهای حل اختلاف کار می‌کنند که وزیر پیشنهادی و حال حاضر دادگستری قول داد این مسئله را پیگیری کند. طبق اعلام رحیمی و برنامه وزارت دادگستری قرار است به زودی و طی سال جاری همه ۱۰ هزار نفر از ۱۵ هزار نفری که در نوبت هستند، جذب شوند.

وی تصریح کرد: در مجموع برآوردی هم که ما از اعضای کمیسیون داشتیم، وزیر پیشنهادی دادگستری تقریباً مورد قبول اعضا قرار گرفت.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در جمع‌بندی جلسات ارزیابی وزرای پیشنهادی گفت: طی سه روز گذشته و در جریان تشکیل جلسات ارزیابی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم در کمیسیون‌های تخصصی مجلس، کمیسیون اجتماعی هم مانند سایر کمیسیون‌ها در خدمت ۱۹ وزیر پیشنهادی بود و تقریباً همه وزرا، جز وزرای پیشنهادی نفت، اقتصاد و بهداشت از نظر اکثریت اعضای کمیسیون اجتماعی مورد قبول واقع شدند.

*نظر مثبت کمیسیون فرهنگی نسبت به برنامه‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش

اعضای کمیسیون فرهنگی نیز در این هفته چندین جلسه با وزرای مختلف داشتند که احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به حضور وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و بهداشت در این کمیسیون، گفت: در جلسه ارزیابی برنامه‌های علیرضا کاظمی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در کمیسیون فرهنگی، نمایندگان دغدغه‌های خود را در خصوص ضرورت توجه به معیشت و جایگاه، شأن و منزلت معلم، به عنوان مهم‌ترین مؤلفه اثرگذار در نظام تربیتی دانش‌آموزان مطرح کردند.

وی افزود: در این جلسه داشتن یک برنامه جامع از طرف وزیر پیشنهادی در خصوص نظام تربیتی آموزش و پرورش به‌ عنوان محور دوم دغدغه‌های نمایندگان کمیسیون فرهنگی مطرح شد. محور سوم هم مربوط به ضرورت توجه آموزش و پرورش به تعلیم و تربیت، نشاط و تربیت بدنی برای دانش‌آموزان کشور بود.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی با اشاره به ضرورت توجه وزارت آموزش و پرورش به دانشگاه فرهنگیان به عنوان مرجع جذب معلمان و فرهنگیان برای آینده کشور را چهارمین محور دغدغه‌های نمایندگان کمیسیون فرهنگی در این جلسه عنوان کرد و گفت: با توجه به برنامه جامعی که وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در این جلسه ارائه کرد، تقریبا نظر اعضای کمیسیون فرهنگی نسبت به پاسخ‌ها و برنامه‌های کاظمی مثبت بود و توجه و تمرکز وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بر نظام تعلیم و تربیت با محوریت ابعاد مختلف حوزه تربیتی و داشتن برنامه با توجه به سابقه فعالیتی وی در معاونت پرورشی وزارتخانه آموزش و پرورش مورد توجه اعضای کمیسیون قرار گرفت.

راستینه در ادامه با اشاره به حضور محمدرضا ظفرقندی، وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان در کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان این نشست با سه محور از مواضع کمیسیون روبرو شد. محور اول دغدغه اعضای کمیسیون در خصوص تجدیدنظر در سیاست‌های نظام سلامت، سیاست‌های پیشگیرانه بر پایه تحرک آحاد جامعه و پیشگیری از بیماری‌ها به عنوان پایه نظام سلامت بود.

وی محور دوم دغدغه‌های اعضای کمیسیون متبوعش را برنامه‌های وزیر پیشنهادی بهداشت در خصوص ضرورت اجرایی سازی قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده خواند که به عنوان خواسته مهم کمیسیون فرهنگی در این جلسه مطرح شد و اضافه کرد: محور سوم مواضع سیاسی وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان بود که مورد نقد نمایندگان کمیسیون فرهنگی قرار گرفت.

راستینه ادامه داد: وزیر پیشنهادی بهداشت نیز برنامه‌ها و پاسخ‌های خود در این سه محور را طرح و تشریح و در موضوع قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و ضرورت‌های اصلاح نظام سلامت نکاتی را اشاره کرد.

*موافقت اعضای کمیسیون آموزش با برنامه های چهار وزیر پیشنهادی

احسان عظیمی‌راد سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس نیز در تشریح جلسات اعضای کمیسیون متبوعش با وزرای پیشنهادی گفت: سوابق و برنامه‌های وزرای پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در جلسات کمیسیون و با حضور وزرای مربوطه مورد بررسی قرار گرفت.

وی : دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر پیشنهادی علومدر  هفته جاری دو جلسه در کمیسیون آموزش حضور پیدا کرد و ضمن ارائه سوابق کاری خود، برنامه‌های پیش‌بینی شده‌ای را برای وزارتخانه عتف مطرح کرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با تاکید بر اینکه اعضای کمیسیون حاضر در جلسه با بررسی برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری صلاحیت وی را به رای گذاشتند، افزود: وزیر پیشنهادی با آرای اکثریت توانست موافقت اعضای کمیسیون تخصصی آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی را کسب نماید.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعضای کمیسیون با چند شرط اساسی به وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری رای موافق دادند، اظهار داشت: سیمایی صراف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با پذیرش شروط اعضای کمیسیون آموزش همچون توجه ویژه وزیر بر واگذاری توان مدیریتی ستاد وزارتخانه و روسای دانشگاه‌ها به مدیران قوی و بی حاشیه، توجه ویژه به اسناد بالا دستی نظام در حوزه آموزش عالی از جمله سند دانشگاه اسلامی و نقشه جامع علمی کشور و تعهد وزیر بر اجرای کامل برنامه پیشنهادی ارائه شده به کمیسیون؛ توانست موافقت اعضای کمیسیون تخصصی را کسب نماید.

انتهای‌پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید