گزارش مرکز پژوهش‌ها درباره ناترازی در بودجه ۱۴۰۲ - افق اقتصادی

گزارش مرکز پژوهش‌ها درباره ناترازی در بودجه ۱۴۰۲ - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 282501 |
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴ |
76 بازدید
۰
7
ارسال به دوستان
پ

گزارش مرکز پژوهش‌ها درباره ناترازی در اقلام و عملکرد بودجه ۱۴۰۲ بررسی شد.

گزارش مرکز پژوهش‌ها درباره ناترازی در بودجه ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خانه ملت، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی جزئیات جلسه عصر سه‌شنبه این کمیسیون را تشریح کرد.

غلامرضا تاجگردون، در تشریح این جلسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: در این جلسه کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گزارشی درباره آخرین وضعیت بودجه سنواتی کشور و همچنین آسیب‌شناسی ناترازی‌ها ارائه کردند.

نماینده مردم «گچساران» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گزارش ارائه‌شده گزارش مبسوطی بود، اضافه کرد: متأسفانه به‌دلیل کمبود زمان همه ابعاد این گزارش در این جلسه کمیسیون مورد بررسی قرار نگرفت، با این حال گزارش بسیار خوبی بود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: گزارش فوق بیانگر کسری شدید و ناترازی بسیار بالا در اقلام بودجه و عملکرد آن در سال گذشته و پیش‌بینی آن در سال جاری، چه در بخش‌های بودجه ریالی و چه بودجه ارزی بود که در راستای پرداخت به کالای اساسی و سایر نیازهای ارزی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: به‌موجب این گزارش در سال ۱۴۰۲ حدود بیش از ۱۸ میلیارد دلار میزان مصارف اصلی ارزی‌مان بود که از طریق بودجه دولت ۱۲ میلیارد دلار آن تأمین شد و تقریباً ۵.۹ و قریب به ۶ میلیارد دلار کسری داشته‌ایم که از منابع ارزی بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی برداشت شده است.

وی تأکید کرد: به‌دلیل اینکه قسمتی از این عدد با نرخ ارز 4200تومانی پرداخت شده است و بیش از یک میلیارد دلار در این بخش از بانک مرکزی استقراض داشته‌ایم، حدود ۶۹ هزار میلیارد، عملاً بدهی دولت به بانک مرکزی افزایش پیدا کرده است که این موضوع در گزارش فوق منعکس شده بود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: همچنین به‌موجب گزارش ارائه‌شده، مهم‌ترین کسری در بخش هدفمندی یارانه‌ها درج شده بود. در موضوع هدفمندی یارانه‌ها و بر اساس شواهد، حدود ۱۲۵ هزار میلیارد تومان کسری بین مصارف واقعی و درآمدهای واقعی داشته‌ایم که البته حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان هم به‌موجب عدم‌پرداخت دارو حاصل شده است، بنابراین اگر این اعداد را با هم جمع کنیم، حدود ۱۴۰ الی ۱۵۰ هزار میلیارد تومان نیز با عدم‌تحقق در جدول هدفمندی یارانه‌ها مواجه خواهیم شد، البته یک سری از آیتم‌های این موضوع نیز بیرون از جدول هدفمند یارانه‌ها قرار دارد که فعلاً قرار نیست به آنها بپردازیم.

وی تصریح کرد: بنابراین به‌موجب گزارش ارائه‌شده باید تأکید کنم که یک ناترازی واقعی در موضوع عملکردی بودجه وجود دارد، لذا ما به‌دنبال مقصر این موضوع نیستیم و به‌دنبال آن هستیم که چگونه می‌توانیم این موارد را با هم تراز و بالانس کنیم تا در بودجه سال ۱۴۰۳ اتفاقات تکرار نشود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در صورت تکمیل این مباحث در کمیسیون و جمع‌بندی صورت‌گرفته در این بخش، گزارش فوق به صحن علنی مجلس ارسال خواهد شد.

انتهای پیام/+

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید