ارائه ۳۳ طرح آموزش عالی به وزیر جدید|گفتگو با وزیر علوم - افق اقتصادی

ارائه ۳۳ طرح آموزش عالی به وزیر جدید|گفتگو با وزیر علوم - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 282499 |
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۳ |
74 بازدید
۰
7
ارسال به دوستان
پ

زلفی‌گل با ابراز اینکه ۳۳ مورد از کارهای نیمه‌تمام وزارت علوم را آماده ارائه به وزیر علوم دولت چهاردهم کرده است، گفت: این موارد درواقع طرح‌ها و برنامه‌هایی است که من دوست دارم برای آموزش عالی کشور انجام شود وبه‌محض معرفی وزیر آنها را تقدیم خواهم کرد.

ارائه ۳۳ طرح آموزش عالی به وزیر جدید|گفتگو با وزیر علوم

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، در خصوص اینکه آیا کار نیمه‌تمامی در این سه سال برای آموزش عالی باقی مانده است که دوست دارد آن را به اتمام برساند یا به وزیر آینده انتقال دهد، گفت: من تمامی مواردی را که جزء طرح‌ها و کارهای وزارت علوم در این سه سال بود و قابلیت پیگیری و به سرانجام رساندن دارند، مکتوب کرده‌ام و حتماً به وزیر علوم دولت چهاردهم تقدیم خواهم کرد.

 
تمامی طرح و برنامه‌های ۳ساله ما در کتاب «راه نشان» ثبت شده است

وی با اشاره به اینکه در کتاب «راه نشان» وزارت علوم تمامی برنامه‌های راهبردی به‌تفکیک معاونت‌ها ذکر شده است، تصریح کرد: برای مثال چند نمونه را عرض می‌کنم؛ ما برای مرکز جذب اعضای هیئت علمی: چابک‌سازی فرآیندها و ارتقای سامانه جامع مرکز جذب اعضای هیئت علمی را انجام دادیم، برای مرکز هیئت‌های امنا و هیئت‌های ممیزه: اصلاح و بازنگری آیین‌نامه استخدامی اعضای هیئت علمی، اصلاح بازنگری استخدامی یاوران علمی، اصلاح و بازنگری آیین‌نامه ارتقا و ترفیع اعضای هیئت علمی را داشتیم.

زلفی‌گل همچنین افزود: برای معاونت پژوهشی، نمایه‌سازی ۱۰۰ نشریه جدید در پایگاه اسکوپوس، واگذاری مأموریت‌های کلیدی به دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی برای رفع چالش‌های کشور با تأکید بر بهبود شرایط اقتصادی استا‌ن‌ها و همچنین اجرای طرح پژوهانه جامع و موارد بسیار دیگر را داشتیم. باز به‌عنوان مثال برای معاونت آموزشی، تدوین و اجرای الگوی دانشگاه آینده، حکمت‌بنیان و بازنگری در محتوای رشته‌های تحصیلی با توجه به اشتغال‌پذیری، مهارت‌آموزی، آمایش و بسترهای اجتماعی و پذیرش استادمحور دانشجویان برای مقطع تحصیلات تکمیلی و راه‌اندازی سامانه یکپارچه مستندسازی آمار آموزش عالی آزاد را داشتیم.

وزیر علوم با تأکید بر این موضوع که “تمامی این موارد به‌صورت کامل‌تر و جزئی‌تر در کتابی که گفتم ذکر شده است و قابل دسترس برای همه مسئولین و اساتید دانشگاهی خواهد بود.”، خاطرنشان کرد: بقیه معاونت‌ها، سازما‌ن‌‌های زیرمجموعه وزارتخانه، مشاورین، مراکز تحقیقاتی، علمی و پژوهشی و حراست‌ها دارای برنامه و اهداف مختص خود بودند که طی این سه سال باید تلاش می‌کردند به آنها دست یابند و بسیاری از آنها نیز عملیاتی و اجرایی شد.

طرح‌های جان، نان، صدف‌ها و فرهنگ‌نما نیاز به توسعه و اصلاح دارند/ پیگیری طرح مسکن دانشگاهیان و خوابگا‌‌های متأهلی در دولت جدید

وی اضافه کرد: خیلی از این اقدامات تحولی طی سه سال گذشته انجام شده است، اما طرح‌هایی مثل سامانه «جان»، «نان»، «صدف‌ها» نیاز به توسعه خواهند داشت یا سامانه «فرهنگ‌نما» یک‌سری ایرادات دارد که حتماً باید اصلاح شود.

زلفی‌گل ادامه داد: برخی طرح‌ها مثل مسکن معیشت دانشگاهیان و کارکنان یا خوابگاه‌های متأهلی توسط ما زیرساخت پیدا کرد و مقدماتشان هم انجام شد اما تا اجرا فاصله دارند، یا مثلاً آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی فرستاده شده و در انتظار تصویب و اجراست.

۳۳ برنامه نیمه‌تمام آموزش عالی کشور برای وزیر علوم جدید

زلفی‌گل با ابراز اینکه ۳۳ مورد از کارهای نیمه‌تمام وزارت علوم در دولت سیزدهم را آماده ارائه به وزیر علوم جدید در دولت چهاردهم کرده است، گفت: این ۳۳ مورد در واقع طرح و برنامه‌هایی است که من دوست دارم در وزارت علوم و برای آموزش عالی کشور پیگیری و انجام شود و به‌محض معرفی وزیر علوم به مجلس آنها را تقدیم خواهم کرد.

پیگیری احکام ویژه‌ وزارت علوم در برنامه هفتم توسعه که فرصت برای اجرایش تمام شد

​​​وزیر علوم تأکید کرد: از همه مهمتر ما در این مدت خیلی تلاش کردیم احکام ویژه‌ای را در برنامه هفتم توسعه بیاوریم که مصوب شد و قصد اجرای آنها را داشتیم که فرصت تمام شد و ماند. من خواهش می‌کنم اگر زمانی خواستید از وزیر علوم بعدی سؤالی در خصوص علم و فناوری داشته باشید، فصل بیستم برنامه هفتم توسعه را کامل بخوانید تا بتوانید طرح‌های مصوب را پیگیری کنید که چه سرانجامی پیدا کرد.

وی گفت: به‌طور مثال یکی از این مصوبات در برنامه هفتم توسعه این است که سازمان برنامه و بودجه مکلف شده است معادل ۱۵ درصد اعتبار کل هر دانشگاه برای پژوهش و پنج درصد برای امور فرهنگی اختصاص دهد، مثلاً اگر بودجه دانشگاه تهران ۵ همت است، بیست درصد آن برای فرهنگ و پژوهش چیزی معادل هزار میلیارد می‌شود رقمی که با بودجه تخصیص داده‌شده فعلی اصلاً قابل مقایسه نیست.

زلفی‌گل در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: طرح حذف رشته‌هایی که در وزارت علوم و بهداشت هم‌پوشانی دارند از دیگر طرح‌هایی است که اجرای آن کار بسیار واجبی است، یا اصل ۳۰ قانون اساسی که در برنامه هفتم توسعه آن را آوردیم؛ «آموزش عالی رایگان تا سرحد خودکفایی». رهبری نیز تأکید داشتند که دانش‌آموخته مدرک به دستِ عصایی و بیکار نداشته باشیم و قانون اساسی هم می‌گوید تا جایی از بودجه عمومی برای آموزش عالی هزینه کنید که به خودکفایی برسید؛ اما الآن اصلاً چنین نیست و اجرا شدن این مهم یعنی افزایش بهره‌وری در آموزش عالی کشور که امید است به آن دست یابیم.

انتهای پیام/+

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید