تقویت روابط با باکو از راهبردی‌ترین سیاست‌های ایران است - افق اقتصادی

تقویت روابط با باکو از راهبردی‌ترین سیاست‌های ایران است - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 279282 |
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۰:۱۴ |
63 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

معاون اول رئیس جمهور تقویت روابط با جمهوری آذربایجان را از راهبردی‌ ترین سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: امیدواریم در این دوره جدید ریاست جمهوری، سطح روابط دو کشور در حدی که در شأن دو ملت دوست، برادر و همسایه است، ارتقاء یابد.

تقویت روابط با باکو از راهبردی‌ترین سیاست‌های ایران است

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف روز سه شنبه نهم مرداد ۱۴۰۳ در دیدار با نخست وزیر جمهوری آذربایجان افزود: تقویت روابط با کشور آذربایجان از راهبردی ترین سیاست های جمهوری اسلامی ایران است. بین ما تنها مرزی جغرافیایی وجود دارد ولی هیچ مرزی برای برادری و اخوت نداریم. ملت دو سوی مرز، برادر، خویشاوند و دوست هستند و در این دوره باید بررسی کنیم برای ارتقاء سطح روابط دو کشور چه اقداماتی باید صورت گیرد.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیسی گفت: اینکه رئیس جمهور شهید، برای افتتاح یک طرح مرزی، به آن منطقه سفر کرده بود، حامل این پیام بود که جمهوری اسلامی ایران برای روابط راهبردی با همسایگانش در همه عرصه‌های اقتصادی، سیاسی،‌ تجاری و مردمی تا چه حد ارزش قائل است و اکنون باید تلاش کنیم که این روابط ارتقاء پیدا کند.

عارف گفت: لازم است مسائل مورد علاقه دو کشور، هرچه سریعتر در «کمیسیون مشترک» که اعضای آن در تهران یا باکو گردهم خواهند آمد، با حضور مقامات ارشد دو کشور جمع بندی و پیگیری شود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به پروژه «سد خداآفرین» نیز گفت: این پروژه را در زمانی که در دولت بودم پیگیری شد تا به حل مناقشه دو همسایه عزیزمان، آذربایجان و ارمنستان کمک کند و اکنون موجب خرسندی است که روند صلح این دوکشور بعد از تلخی هایی که به وجود آمد، به سمت نتیجه مطلوب در حال پیشرفت است.

وی افزود: از ساز و کار ۳+۳ و هر ساز و کار دیگری که به حل مشکلات موجود بین دو کشور همسایه کمک کند، قاطعانه حمایت می کنیم و معتقدیم مسائل منطقه باید با همفکری و تعامل همسایگان و نیروهای منطقه‌ای حل شده و نیازی به دخالت نیروهای خارج از منطقه نیست.

عارف با بیان اینکه در زمینه توسعه علم و فناوری، جمهوری اسلامی ایران خصوصا در عرصه «اقتصاد دانش بنیان» دستاوردهای بسیار خوبی داشته است، گفت: آماده هستیم این تجربیات را به کشور دوست و برادر منتقل کنیم.

وی در ادامه با خیرمقدم گویی به سفیر جدید آذربایجان در تهران نیز گفت: متأسفانه برخی مسائل و موضوعات جزئی، باعث ایجاد فاصله ای کوتاه در روابط بین دو کشور شد که امیدواریم خصوصا با تلاش سفرای جدید دو کشور، هر چه زودتر این فاصله جبران شود.

نخست وزیر آذربایجان جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با تشکر از مهمان نوازی و استقبال صمیمانه دولت ایران گفت: من حامل پیام دوستی آقای علی اف هستم و از سوی دولت آذربایجان از دکتر پزشکیان، برای شرکت در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد که در نوامبر ۲۰۲۴ در باکو برگزار می شود، به صورت رسمی دعوت می کنیم.

علی اسدوف با ابراز خوشحالی از گشایش سفارت آذربایجان در تهران نیز گفت: امیدواریم ارتباط دو کشور همچون همیشه، بر پایه دوستی و مهربانی پایدار بماند.

نخست وزیر آذربایجان ضمن توضیح برخی موضوعات فیمابین دو کشور افزود: در ملاقات مسئولان آذربایجان با رئیس جمهور فقید ایران، توافقات مهمی صورت گرفت که امیدواریم به زودی به مرحله اجرا درآید.

وی با اشاره به فعالیت های گروه دوستی پارلمانی ایران و آذربایجان که دو نفر از اعضای آن در این جلسه حضور داشتند، ابراز امیدواری کرد که روابط پارلمانی دو کشور همسایه در دوره جدید با افزایش قابل توجهی همراه باشد.

نخست وزیر جمهوری آذربایجان با اشاره به گسترش روابط اقتصادی دو کشور نیز گفت: در سال ۲۰۲۳، روابط تجاری ایران و آذربایجان نزدیک به نیم میلیارد دلار بود که در نیمه اول ۲۰۲۴، با رشد ۱۷ درصدی روبرو هستیم.

علی اسدوف با بیان اینکه اکنون ۱۵۰۰ شرکت ایرانی در این کشور در حال فعالیت هستند، از دولت ایران خواست به اجرای سریعتر کریدور شمال–جنوب کمک کند و افزود: در سفر به روسیه، این درخواست را با نخست وزیر این کشور نیز مطرح کردیم، چرا که معتقدیم اجرای سریعتر آن به نفع سه کشور آذربایجان ، ایران و روسیه است.

وی با اشاره به افزایش ۴۵ درصدی حمل و نقل کالا در شش ماهه گذشته بین دو کشور نیز گفت: اکنون حجم حمل کالا از ۶ میلیون تن فراتر رفته است.

نخست وزیر جمهوری آذربایجان به همکاری ها و نیز پیشرفت های صورت گرفته در حوزه انرژی و همکاری‌های اقتصادی اشاره کرده و خواستار گسترش همکاری های دو کشور در همه حوزه های سیاسی، اقتصادی و تجاری شد.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید