به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سید محید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی روز چهارشنبه در پایان نشست این ستاد بیان کرد: دولت سیزدهم مصمم است که موضوعی از مسائل راهپیمایی عظیم اربعین بر زمین نمانده و در تحولات ناشی از تغییر و تحول دولت دچار خدشه نگردد و وزرای محترم و مسئولین دولتی بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری تا آخرین لحظه همانند روز اول مشغول به کار خواهند بود.
وی ضمن اشاره به گزارشی که در ابتدای جلسه از چگونگی اجرای تعهدات وزارتخانهها و دستگاههای ستاد اربعین ارائه شد، گفت: در راستای آخرین پیگیریهای مسائل و موضوعات مراسم اربعین حسینی جناب آقای دکتر مخبر در دوهفته قبل شخصا جلسه ستاد مرکزی اربعین را تشکیل دادند و در هفته آینده نیز این جلسه به ریاست ایشان تشکیل خواهد شد. همچنین دکتر احمد وحیدی، وزیر کشور نیز در همین راستا فردا سفری دو روزه به اتفاق وزیر کشور عراق به همراه هیئت بلند پایه ایرانی و عراقی در سه استان خوزستان، کرمانشاه و ایلام خواهند داشت و آخرین هماهنگیها و بازدیدهای مشترک از چهار مرز تردد زوار انجام خواهد شد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: دستگاههای مختلف تعهداتی شامل بیش از ۱۵۰ میلیون متر مکعب برای ایجاد سایهبانها، بیش از ۲۰۵ میلیون بطری آب، بیش از یک میلیون قالب یخ، نزدیک به ۶۰ کارخانه تولید یخ، سرویسهای بهداشتی، تامین اقلام مورد نیاز موکبها، تامین ارز زائرین و موکبها، سوخت مورد نیاز و … را متعهد شده بودند و طبق گزارشهایی که دریافت شد، تعهدات اعلامی در سال جاری به مراتب بهتر از سال قبل جامه عمل پوشیدهاند. همچنین امسال ثبتنام برای زوار را یکهفته زودتر شروع کردهایم و تاکنون نزدیک به ۴۵هزار نفر ثبتنام کردهاند.
میراحمدی با اشاره به اینکه تمامی خدمات شامل ارز زیارتی، تهیه بلیط و … که به زائر ارائه میشود به شرطی است که در سامانه سماح ثبتنام کرده باشد، افزود: برای خروج از مرز سه شرط لازم است یکی داشتن مدرک قانونی رسمی که گذرنامه زیارتی یا بین المللی است که حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد؛ دوم ثبتنام در سامانه سماح و دیگری بیمه. به این ترتیب هر زائری که یکی از شرایط ذکر شده را نداشته باشد امکان خروج از مرز را نخواهد داشت.
وی در مورد اتباع سایر کشورها نیز که قصد سفر به کشور عراق را از طریق ایران دارند، اظهار کرد: دولت عراق برای اتباع پاکستانی سهمیه ۵۰ هزار نفری از تبعه بالای پنجاه سال این کشور در نظر گرفته است که میتوانند از طریق کشور ما وارد عراق شوند. این محدودیت از طرف دولت محترم عراق اعمال شده است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: شرطی که طرف ایرانی برای اتباع پاکستانی اعلام کرده، عبارت است از داشتن روادید معتبر که با همکاری وزارت امور خارجه به اتباع پاکستانی بهصورت رایگان صادر خواهد شد. همچنین به دلیل مشکلات حمل و نقل باید با اتوبوسهای خود وارد کشور ایران شوند. بنابراین زائرین پاکستانی بدون اتوبوس امکان ورود به مرزهای ایران را نخواهند داشت.
میر احمدی اضافه کرد: اتباع مقیم داخل کشور نیز باید علاوه بر مدرک قانونی و یا سند مسافرتی خادم که تنها در شهرهای مقیم امکان دریافت دارند، خود را بیمه کنند.
وی تاکید کرد: امکان صدور بیمه در شهرهای مرزی و اهواز برای اتباع مطلقا وجود ندارد. آنها باید خود را بیمه کنند و در سامانه مربوط ثبت نام نمایند. اتباع غیرمقیم نیز پس از دریافت روادید باید بنا بر ضوابط وزارت امور خارجه خود را بیمه نمایند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی ضمن اشاره به جلسه هفته آینده با حضور مخبر در جلسه ستاد مرکزی اربعین جهت آخرین هماهنگیها و گزارشگیریها از اقدامات انجام شده گفت: بحمدلله شرایط خوبی در برنامه اربعین به وجود آمده و مشکل خاصی پیش رو نیست و به لطف و قوه الهی همه مقدمات و تمهیدات لازم برای برگزاری یک اربعین به یادماندنی و شکوهمند فراهم شده است.
میر احمدی اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند روح شهید جمهور آیتالله رئیسی شاهد و ناظر اقدامات ماست و از آنجا که ایشان همواره دغدغه اربعین را داشتند به این امر متعهدیم که روح ایشان را با اقدامات کامل خود در این زمینه شاد گردانیم.
وی ضمن اشاره به آغاز عملیات اربعین از اول ماه صفر تاکید کرد: زوار محترم همانند سال گذشته سفر خود را از همان ابتدای ماه صفر آغاز کنند و زودتر هم بازگردند. سال قبل این برنامه توسط زوار به خوبی انجام شد و کسانی که در دهه اول ماه مبارک صفر مسافرت کردند بسیار از شرایط آن راضی بودند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: از آنجا که موکبداران عراقی از دوازدهم ماه صفر معمولا آماده میشوند، بر اساس اصل عزتمندی زوار تمهیداتی ترتیب داده شده که پیش از برپایی موکبهای عراقی، بتوانیم در داخل خاک عراق خدمات مناسبی را به زوار ایرانی ارائه دهیم.
میر احمدی در پاسخ به سوالی در مورد افزایش قیمت بیمه اظهار کرد: تمامی شرکتهای بیمهای که در سالهای گذشته زوار محترم را بیمه کردند، متضرر شدند. بهعنوان مثال در سال گذشته شرکت بیمه پوششدهنده نزدیک به ۴۵ درصد زیان دید. از این رو شرکتهایی که پیشتر بیمه اربعین را انجام میدادند، حاضر به بستن قرارداد جدید نبودند. از این رو طبق قانون به همه بیمههای معتبر اعلام مناقصه شد و پایینترین قیمت و بیشترین خدماتی که توسط یکی از شرکتها ارائه میشد با طی روند قانونی انتخاب شد.
وی افزود: ما حاضریم با هر شرکت بیمهای که دارای ظرفیتهای قابل قبول و از طرف بیمه مرکزی مورد تایید و حاضر باشد همین خدمات را با هزینههای کمتر ارائه کند، قرارداد جدیدی عقد کنیم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در مورد الزام زائرین محترم به داشتن بیمه و چگونگی بررسی این موضوع در تردد مسافران، اظهار کرد: با توجه به هماهنگیها با مسئولین فراجا و سامانه سجاد که سرعت عمل در این زمینه را بهشدت افزایش داده، باید اشاره کرد که ما بهدنبال این هستیم اطلاعات افراد در سامانه سماح به سیستم کنترل گذرنامه فراجا منتقل شود و در نهایت از این طریق افرادی که دارای شرایط خروج از کشور و شرکت در راهپبمایی اربعین را داشته باشند، مشخص شود.
میراحمدی با اشاره به برخی شرکتها که با قیمتهای بسیار پایینی زوار محترم را بیمه میکنند، اظهار کرد : شرکتهای بیمه پیشین برای انجام تعهدات خود دچار زیانهای سنگین شده بودند و از این رو به زائرین محترم توصیه میشود که به شرکتهایی که توسط ستاد مرکزی اربعین اعلام میشود، اعتماد کنند. البته در صورت تایید بیمه مرکزی هیچ مانعی برای بیمههای دیگر وجود ندارد.
وی در مورد سفر زمینی از ایران به عراق عنوان کرد: تا قبل از ماه صفر خودروها با توجه به ضوابط بین دو کشور میتوانند کاپوتاژ کنند اما عزیزان عراقی از اول ماه صفر به هیچ وسیله نقلیهای اعم از اتوبوس و سواری مجوز تردد در داخل خاک این کشور نخواهد داد. طرف ایرانی بسیار موافق این موضوع بود و بر روی آن تاکید فراوانی داشت. اما به دلیل کمبود ظرفیت جادههای کشور عراق مسئولان ذیربط در این کشور با کاپوتاژ خودروهای شخصی در این ایام موافقت نکردند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی همچنین افزود: ظرفیت پارکینگها در همه مرزها به شکل قابل توجهی افزایش یافته است بهگونهای که انشالله برای هر میزان خودرویی که به پارکینگها مراجعه کند، مشکلی وجود نخواهد داشت.
انتهای پیام/