به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، علی باقری سرپرست وزارت خارجه در حاشیه نشست هیئت دولت طی سخنانی در جمع خبرنگاران درباره آغاز مذاکرات رفع تحریم که توسط کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری در روزهای اخیر مطرح شده، گفت: دولت شهید رئیسی در عرصههای مختلف در سیاست خارجی به گونهای عمل کرد که مسیرها، مسیرهای اجماعی است و سیاست منطقهای و همسایگی ایشان هیچ معارضی نه در داخل و نه در خارج از کشور ندارد.
وی افزود: در مسئله مذاکرات رفع تحریم شهید رئیسی از ابتدای دولت سیزدهم اعلام کردند که هم مسیر مذاکرات و هم مسیر خنثی سازی تحریمها را دنبال میکنند. در همین راستا مسیر مذاکره با جدیت دنبال شد. هر چند که در مسیر مذاکرات با توجه به مشکلاتی که آمریکاییها در دولت خود در برههای داشتند و همچنین سوءبرداشتهایی که ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ برای اروپاییها به وجود آورده بود، برای مدتی اختلال ایجاد شد.
باقری تاکید کرد: جمهوری اسلامی یک مسیر درست و منطقی را دنبال کرده و ما هماکنون در یک مسیر ممتاز قرار داریم. در همین راستا دولت جدید میتواند با یک انرژی جدید مسیر همواری که در این دولت به وجود آمد را چه در زمینه رفع تحریمها و چه در زمینه تثبیت حقوق هستهای دنبال کند.
سرپرست وزارت خارجه خاطرنشان کرد: ما با اعضای حاضر در نشست وزرای امور خارجه مجمع گفتگوی همکاری آسیا در تهران بر لزوم کمک رسانی سریع و بدون قید و شرط به مردم مظلوم فلسطین در زمینههای غذا، دارو، سوخت و تجهیزات پزشکی صحبتهای خوبی داشتیم.
وی گفت: در حاشیه این نشست ملاقاتهای خوبی را با برخی از وزرای خارجه یا معاونین وزرای خارجه کشورهای عضو انجام دادیم، موضوعات و مسائل دوجانبهای را در این ملاقاتها مطرح کردیم و بازیابی نسبت به روابط دو طرف انجام دادیم.
سرپرست وزارت امور خارجه تصریح کرد: نشست تهران بستری را جهت تعامل و گفتگوی دیگر مقامات خارجی با یکدیگر فراهم کرد و این نشست مورد توجه رسانههای منطقهای و بینالمللی قرار گرفت.
باقری افزود: نقطه شروع سیاست همسایگی شهید رئیسی اعتماد متقابل سیاسی بود و این با نوع رویکرد ایشان و ورود شهید رئیسی به عرصه سیاست خارجی چهره جدیدی از جمهوری اسلامی ایران نزد کشورهای همسایه و منطقه ایجاد کرد.
وی ادامه داد: از همان ایام تحلیف شهید رئیسی نمایندگان کشورهای خارجی که به تهران آمده بودند و دیدارهای دوجانبه را با آقای رئیسی داشتند، ما شاهد این بودیم که دریافت آنها پس از ملاقات با شهید رئیسی به خوبی نشان میداد که زمینه جهت اعتماد متقابل سیاسی برای آنها کاملاً ایجاد شده بود.
سرپرست وزارت امور خارجه تصریح کرد: حتماً باید این اعتماد متقابل سیاسی با تعاملات اقتصادی دنبال شود تا بتوانیم منطقه با ثبات و رو به پیشرفتی را داشته باشیم و بر همین اساس در بیانیه نشست اخیر تهران علاوه بر موضوعات سیاسی که مورد توجه قرار گرفت، موضوعات و مسائل اساسی اقتصادی که میتواند پیوندهای میان کشورهای آسیایی را درهم تنیدهتر و مستحکمتر کند نیز مورد توجه قرار گرفت.
باقری بیان کرد: در ملاقاتهای صورت گرفته در حاشیه نشست اخیر در تهران بحثهای اقتصادی نیز مورد توجه قرار گرفت و بعضی موانع در مسیر پیشرفت پروژهها و تعاملات تجاری میان دو طرف مورد بحث و بررسی قرار گرفته نتایج خوبی را هم به همراه داشت.
انتهای پیام/