به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، در آئین اختتامیه سی و هشتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان دانشگاههای کشور گفت: در دوره جدید معاونت فرهنگی اجتماعی تأکید داریم که رویدادها و برنامهها توسط دانشجویان انجام شود؛ چون دانشجویان ذائقه همنسلان خود را بهتر میدانند، کارهایشان پرنفوذتر و اثرگذارتر است، هزینۀ برنامهها بهتر مدیریت میشود و از همه مهمتر این تنها فرصتی است که دانشجویان قبل از ورود به جامعه، مشقِ تجربه کنند.
وی با بیان این مهم که این رویداد نسبت به سال قبل رشد چشمگیری داشته است، ابراز داشت: در مرحله نهایی ۴۰۰ دانشجو حضور داشتند که از مراحل مختلف آزمون عبور کردند تا به این مرحله برسند و اگر به تعداد کل شرکتکنندگان کشوری رجوع کنیم میزان حضور ۲ برابر بوده که دلالت معنایی زیادی دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در ادامه اظهار داشت: دانشگاه جمهوری اسلامی در این دوره، دانشگاهی است قابلاعتماد، قابلاتکا و مایه فخر ملت ایران. دانشگاهی که بهصورت رشد یابندهای قرآن و مفاهیم دینی در آن ترویج و تکثیر میشود.
کلانتری ضمن اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب ۳ رویکرد مهم تولید علم، پرورش عالم و جهتدهی به علم را مورد تأکید قرار دادهاند و امید است با اتکا به مفاهیم والای قرآن به این مهم دست یافت. باید با استفاده از ظرفیت عظیم قرآن و با تدبیر و تدبر در آیات آن بنیانهای معرفتی لازم را به جهان علم راه داد.
وی افزود: خوشبختانه بخشهای مختلف جشنواره قرآن و عترت دانشجویان هرساله رو به تزاید است؛ چون دانشجویان با استقبال بینظیر خود اثبات کردهاند که میتوان بینش قرآنی را در دنیای علم تکثیر کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امروز بنیانهای علم تنیده شده در نظامهای فرهنگی و هنجاری است، ادامه داد: نگاه دینستیزی غرب، در قبل از انقلاب در ایران هم تکثیر شده بود اما امروز دین اسلام در جهان تکثیر شده و سلطه غرب از بین رفته است که باید از این فرصت استفاده کرد.
کلانتری اضافه کرد: باید با تدبر در قرآن از این ظرفیت همبستگی اجتماعی در جهان که مسلمان دارند بهره برده و در همه شاخههای علمی از قرآن استفاده کرد.
وی به وقایع سرزمین فلسطین نیز اشاره کرد و افزود: شاهد نسل کشی بیسابقهای در غزه و سرزمین فلسطین هستیم که امیدواریم هرچه زودتر خداوند این مردم را از این مصائب بشری نجات دهد.
ارتباط خوب جریان دانشجویی با قرآن
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور نیز در پیامی تصویری ضمن عرض ادب و احترام به دانشجویان و دست اندرکاران جشنواره قرآن و عترت دانشجویان اظهار گفت: محفل قرآنی دانشجویی یکی از ارزشمند ترین محافل است و انسان جوانی که با قرآن مانوس و محشور باشد؛ قرآن با جان و روح و روان وی ممزوج می شود و چنین فردی در فتنه ها و سختی تشخیص و در شرایط پیچیده به برکت قرآن بهترین تشخیص و حرکت را خواهد داشت.
حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی ادامه داد: یکی از مهمترین ویژگی های دانشگاه های ما ارتباط خوب جریان دانشجویی با قرآن است. گسترده ترین جشنواره دانشجویی در مجموعه دانشگاه های ما به برکت انقلاب و نظام اسلامی با قرآن کریم عجین شده است. بیش از سایر حوزه هایی که دانشجوها شاید به آن متوجه باشند مجموعه قرآن است که در قالب جشنواره سراسری دانشجویی مورد استقبال قرار می گیرد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تصریح کرد: بخش های متعدد توجه به قرآن در حوزه های قرائت، هم خوانی، مفاهیم، تفسیر، مجموعه های معارفی و هنری و سایر حوزه ها مجموعهها این عاشقان قرآن را گرد شمع وجود قرآن جمع می کند.
حجتالاسلام رستمی با تاکید بر رسالت اصلی جریان دانشجویی در ایجاد تمدن اسلامی بیان کرد: رسالت بزرگ جریان دانشجویی در دانشگاه ها، توجه به آینده نظام و انقلاب و کشور و آینده تمدن اسلامی که هدف اصلی نظام اسلامی است. با توجه به این نقش مهم مناسب است که جریان دانشجویی و دانشگاهی بازتعریفی از توجه به قرآن داشته باشد. آنچه امروز در دنیا در حال رخ دادن است؛ عمومی شدن و فراگیر شدن و پرده دری در جنایت و قساوت و دوری از خدا و رفتارهای ضد بشری عزیز دردانه نظام لیبرال دموکراسی و رژیم صهیونیستی است که مثل یک خنجر قلب سرزمین های اسلامی کاشته شده است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر به ویژه بعد از طوفان الاقصی آن چه که ما از این رژیم منحوس می بینیم جنایت، آدم کشی و کودک کشی و ویرانی خانه ها و مدارس و بیمارستان ها و معابر است و عکس العملی که از دنیا دیده شده؛ در یک سمت کشورهای استعمارگر دنیا هستند که خودشان جنایت بیشماری در گذشته داشتند و در حال حاضر نیز در قالب های دیگر این کار را می کنند؛ این کشورها حامی رژیم اسرائیل و توجیه کننده جنایات آن هستند و مثل یک سپر در مقابل افکار عمومی عمل می کنند. در سمت دیگر فطرت انسان ها، انسان های متوجه به آن مبدا الهی، بدون در نظر گرفتن مذهب و آیین همه به سمت فلسطین و مردم مظلوم غزه رو آوردند و با اهالی آن و زنان و مردان مظلوم و کودک از دست داده هم نوایی می کنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: این جبهه متمایز شده و این دو سوی جبهه ای که خط ها را معین کرده امروز مسئولیت سنگینی را به دوش دانشگاههای ما قرار می دهد جریان قرآن باید جریان انتقال و پیگیری مفاهیم آن باشد؛ قرآن به ما ماموریت می دهد که از مستضعف دفاع کنیم و این پیام قرآنی را دانشجویان ما باید بیش از سایر اقشار و گروه ها مطالبه و پیگیری کند.
وی تصریح کرد: امروز روز بیداری دانشگاه های آمریکا و اروپا است. روز قیام دلهای جوان و متوجه به ارزش ها در جای جای جهان است و انتظار حرکت جدی و ترویج این حرکت قرآنی و مطالبه آن در داخل و خارج از دانشجویان عزیز قرآنی ما وجود دارد.
به گزارش تسنیم، در سی و هشتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه های کشور، در مجموع ۴۰۰ دانشجو از سراسر کشور در ۹ بخش، ۴۱ رشته در سه سالن مجزا در بخش آقایان و بانوان به رقابت با یکدیگر پرداختند. در این دوره از جشنواره قرآن و عترت دانشجویی ۱۶ تن از اساتید برجسته کشوری آقا و بانو داوری این مسابقات را به عهده داشتند.
اسامی برگزیدگان این مسابقات نیز در اختتامیه جلسه اعلام شد.
انتهای پیام/