ارجاع پرونده استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها به قوه قضائیه - افق اقتصادی

ارجاع پرونده استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها به قوه قضائیه - افق اقتصادی
جمعه, ۲۵ آبان ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-15
کد خبر: 246513 |
تاریخ انتشار : ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۵ |
104 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست درباره عملکرد سازمان محیط زیست در مورد استفاده سوخت مازوت توسط نیروگاه‌ها جهت رسیدگی به قوه قضائیه ارجاع کردند.

ارجاع پرونده استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها به قوه قضائیه

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، رسیدگی به گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست درباره عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به استفاده سوخت مازوت توسط نیروگاه‌ها در راستای اعمال ماده ۲۳۴ آیین‌نامه داخلی مجلس در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار داشت.

وکلای ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان با ارجاع این پرونده به قوه قضائیه از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر در جلسه علنی با ۱۷۲ رأی موافق، ۵ رأی مخالف، ۴ رأی ممتنع موافقت کردند.

علیرضا نظری عضو کمیسیون کشاورزی متن گزارش کمیسیون متبوعش درباره عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به استفاده سوخت مازوت توسط نیروگاه ها را به شرح ذیل قرائت کرد:

بررسی وضعیت تولید و عرضه سوخت بیانگر وضعیت نامناسب اجرای این تکلیف قانونی به علت عدم سولفورزدایی از سوخت کشور و تعویق طرحهای سولفور زدایی همانند بهره برداری از واحدهای تصفیه هیدروژنی در پالایشگاه های کشور می‌باشد وزارت نفت با انجام مکاتبه با رئیس جمهور طی نامه شماره ۲۰/۲۰۰۰۱۴۴ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۲۰ درخواست استمهال اجرای اجباری استانداردهای بنزین نفت گاز و نفت کوره به بعد از سال ۱۴ ۷ با دلایلی چون لزوم تأمین مالی به میزان ۱۱ میلیارد دلار به مدت ۵ سال نموده است.
وفق پایش های صورت گرفته از سوی سازمان حفاظت محیط زیست میزان گوگرد در انواع سوخت مصرفی نیروگاهها و صنایع بالاتر از حدود مجاز می‌باشد. در حال حاضر پس از تصویب

ستاندارد بدون اجباری سازی آن وزارت نفت مطابق استانداردهای تولیدی خود سوخت مورد نیاز کشور را تأمین و توزیع مینماید که میزان گوگرد آن در نفت کوره از ۳ تا ۵/۳ درصد حجمی متغیر می‌باشد در حالی که استاندارد روز دنیا کمتر از ۱ درصد و بر اساس استاندارد IMO سازمان بین المللی دریانوردی ۰/۵ درصد و استاندارد اساس مصوب ملی ۰/۸ درصد می‌باشد. بررسی ها حاکی است بر نمونه‌گیریهای صورت گرفته از سوی سازمان حفاظت محیط زیست طی فصول مختلف سال ،۱۴ ۱ میزان گوگرد موجود در سوخت نفت گاز و مازوت مصرفی عمده نیروگاه‌ها و برخی جایگاه‌های توزیع سوخت بسیار بالاتر از حد مجاز برای نفت گاز و برای نفت کوره بوده .است لذا الزام شرکتهای پالایشی به اجرای طرحهای کاهنده گوگرد در فرآورده های نفتی تولیدی ضروری است.

در خصوص مصرف نفت کوره (مازوت) نیروگاه‌ها شورای عالی امنیت ملی بسته اضطراری مدیریت بحران تأمین پایدار انرژی کشور در دوره سرد سال ۱۴ ۱ را طی مصوبه شماره ۳۲۸۹۴۳ مورخ ۱۴۰۱/۸/۲۵ به دستگاه های اجرایی ذیربط ابلاغ نموده است بر اساس مصوبه مذکور از ۱۶ نیروگاه بخاری کشور ۵ نیروگاه بعثت ،تهران سهند تبریز منتظر قائم ،فردیس، اسلام آباد اصفهان و شهید منتظری شاهین شهر اصفهان به صورت ترکیبی از سوخت مایع (نفت گاز و مازوت) و گاز طبیعی استفاده .کنند مصوبه مذکور از شمول قانون هوای پاک مستثنی بوده و سازمان حفاظت محیط زیست مجاز به اقدام قضائی ابلاغ جریمه در طی این دوره ۴ ماهه نمی‌باشد همچنین سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است نظارت لازم را بر کلیه ارکان داخلی خود جهت جلوگیری از اقدامات رسانه ای خلاف مفاد این ابلاغیه به عمل آورد. همچنین بر اساس مصوبه مذکور نیروگاههایی که به علت استفاده از مازوت پلمپ شده بودند توسط دادستان‌های کشور نسبت به فک پلمپ نیروگاه های سهند تبریز منتظر قائم فردیس کرج اسلام آباد اصفهان و شهید منتظری شاهین شهر اصفهان اقدام گردید و وزارت کشور مسئولیت پیگیری و نظارت بر حسن اجرای این بند را به عهده داشته است یکی از آسیب‌های مهم این گونه مصوبات عدم توجه به احکام قانون هوای پاک می‌باشد که در مقاطع مختلف نادیده گرفته می‌شود.

براساس مستندات قانونی فوق دستگاههای ذیربط از جمله وزارت نفت مکلف بوده اند از تولید سوخت غیر استاندارد جلوگیری نمایند و گزارش عملکرد در کیفیت سوخت وارداتی را هر شش ماه یکبار منتشر کنند. همچنین به خصوص نظر میرسد سازمان حفاظت محیط زیست با وظایف ذاتی خود به عنوان دستگاه ناظر طی سالیان اخیر موضـ ظف بوده است با توجه به شرایط موجود کشور و ناترازی انرژی برنامه ای را برای کاهش مخاطرات آلودگی هوا ارائه نماید.

کمیسیون کشاورزی ،آب منابع طبیعی و محیط زیست پس از ارجاع موضوع از سوی هیئت محترم رئیسه با دعوت از مسئولان ،اجرائی، کارشناسان مرتبط و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی موضوع در جلسه مورخ ۱۴ ۲/ ۵/۱۶ در دستور کار کمیسیون قرار گرفت و پس از استماع نظرات نمایندگان محترم معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و مسئولان دستگاههای اجرایی این کمیسیون ضمن بررسی موضوع و با بررسی تمامی مستندات قابل دسترسی و استماع اظهارات مسئولان ذی ربط، اعلام می‌دارد به منظور کاهش آلودگی‌های شدید هوا خواستار لغو مصوبه شورای عالی امنیت ملی انرژی کشور مصوبه شماره ۳۲۸۹۴۳ مورخ ۱۴ ۱/۸/۲۵) و ممانعت از مازوت سوزی در کل کشور است.

انتهای‌ پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید