عبدالله مرادی مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به قانون فعالیت احزاب و گروههای سیاسی که در ماده ۱۰ آن اعضای کمیسیون فرا قوهای احزاب جهت رسیدگی به درخواستهای تأسیس، پروانه فعالیت، انحلال و غیره حضور دارند، عنوان کرد: در این کمیسیون دو نفر از نمایندگان احزاب سیاسی عضویت دارند که طبق قانون از طریق انتخابات مشخص میشوند.
مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور افزود: با توجه به مصوبه جلسه ۲۸/۱/۱۴۰۳ کمیسیون احزاب تاریخ برگزاری انتخابات (۱۰/۳/۱۴۰۳) تعیین گردیده و برنامه زمانبندی انتخابات مذکور مستند به بند ۳ ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی و دستورالعمل مربوط و رویه حقوقی تنظیم شده است.
مرادی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل مربوط فقط احزابی که مجامع عمومی را در مهلت مقرر قانونی برگزار کرده و به تایید کمیسیون احزاب رسیده باشد میتوانند در انتخابات شرکت کنند که با توجه به تعداد اندک احزاب واجد شرایط (۳۷حزب، ۲۵ حزب ملی و ۱۲حزب استانی)، کمیسیون تسهیلاتی را برای احزاب قائل شد و لذا همه احزابی که صرفاً مجامع خود را در برگزار کردهاند (۱۰۷حزب) میتوانند در این انتخابات مشارکت کنند.
وی ادامه داد: فراخوان برگزاری انتخابات روز یکشنبه ۱۶/۲/۱۴۰۳ در سکوی اطلاعرسانی وزارت کشور منتشر شد و دعوتنامه برای دبیران کل احزاب ارسال شد و تاکنون تعداد ۳ دبیرکل احزاب ملی و ۴دبیرکل احزاب استانی داوطلب نمایندگی احزاب شده و نامنویسی کردهاند.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و عضو هیات نظارت بر انتخابات تاکید کرد: انتخابات روز پنج شنبه ۱۰/۳/۱۴۰۳، انتخابات احزاب ملی رأس ساعت ۰۹:۰۰ صبح و انتخابات احزاب استانی رأس ساعت ۱۴:۰۰ بعدازظهر در محل وزارت کشور برگزار خواهد شد.
مرادی در پایان بیان کرد: براساس بند ۳ ماده ۱۰ قانون احزاب، مدت قانونی حضور نمایندگان دبیران کل احزاب در کمیسیون دو سال انتخابات است اما نمایندگان فعلی از تاریخ ۶/۹/۱۳۹۸ به بعد (۴ سال و پنج ماه) در جلسات کمیسیون حضور داشتهاند بنابراین اجرای قانون و برگزاری انتخابات اجتنابناپذیر است.
انتهای پیام/