به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، احمد چلداوی رئیس دانشگاه شاهد صبح امروز در نشست خبری با اشاره به تاریخچه تاسیس این دانشگاه گفت: دانشگاه شاهد در سال ۱۳۶۹ با دستور امام خمینی(ره) تاسیس و در ابتدا در چند رشته محدود فعالیت خود را آغاز کرد. دانشکدههای این دانشگاه در گذشته در سطح شهر تهران پراکنده بود که در حال حاضر تجمیع و در مجاورت مرقد مطهر امام مستقر شدند.
وی افزود: این دانشگاه هماکنون ۱۰ دانشکده دارد که ۴ دانشکده در حوزه پزشکی و ۶ دانشکده در حوزههای هنر، علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی، فنی-مهندسی و … فعالیت میکنند.
چلداوی خاطرنشان کرد: این دانشگاه هماکنون ۳۸ رشته کارشناسی، ۴۰ رشته دکتری و ۲ رشته دکتری عمومی در پزشکی و دندانپزشکی و ۶ هزار دانشجو دارد.
وی با اشاره به حضور ۲ ساله خود در جایگاه ریاست این دانشگاه به اقدامات این دوره اشاره کرد و گفت: اقدامات مهمی در این ۲ سال انجام شده است. برای مثال بودجه پژوهشی دانشگاه ۱۰ برابر شده است هر چند پژوهش در اغلب دانشگاهها مظلوم است انا سعی کردیم پژوهانه استادان را هم ۱۰ برابر کنیم. همچنین آزمایشگاهی با هزینه ۵ میلیارد راهاندازی شده است که دانشگاهیان میتوانند از ابرکامپیوتر این آزمایشگاه استفاده کنند.
رئیس دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه فرآیندهای مالی گرنت تسریع شده است، افزود: ۲۰ میلیون کمک هزینه خرید لپ تاپ به استادان اعطا کردیم. قراردادهای ارتباط صنعت در ۲ سال، ۱۷ برابر شده و مبلغ آنها هم ۱۴ برابر شده و از نظر پژوهشی رشد ۲ برابری رخ داده است.
چلداوی از راه اندازی هزار متر مربع مرکز نوآوری در این دانشگاه خبر داد.
وی با اشاره به اقدامات فرهنگی یادآور شد: در زمینه فرهنگی دورههای مختلفی برای دانشجویان، اساتید و کارکنان برگزار کردیم. برای مثال اردوهای راهیان نور و مشهد مقدس برگزار شده است.
چلداوی گفت: تحولاتی که در حوزه فرهنگی داشتیم در ۲ شاخص فرهنگی بوده است که شامل سرانه فرهنگی و بودجه فرهنگی میشود و از این نظر رتبه اول دانشگاههای گروه ب وزارت علوم را کسب کردیم.
وی با یاداوری اینکه پذیرش دانشجو در این دانشگاه به صورت غیرمتمرکز است، افزود: ۴ برابر ظرفیت دانشگاه برای مصاحبه به ما معرفی شده و دو مرحله مصاحبه در این دانشگاه انجام میشود. ولایتمداری از مهمترین فاکتورهای مصاحبه است. دانشگاه شاهد ملجأ و ماوای خانوادههای ارزشی است که تمایل دارند فرزندانشان در دانشگاهی با سطح علمی خوب و محیط ارزشی پرورش داده شوند و در این سالها فقط پذیرای دخترانی بودهایم که به انتخاب خودشان حجاب برتر را انتخاب کردند.
وی از حضور ۳۴۴ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد خبر داد و تصریح کرد: هم اکنون سرانه متوسط مقالات بین المللی دانشگاه شاهد ۱.۵ مقاله به ازای هر استاد است.
وی با اشاره به اینکه پیش از این دوره دانشگاه شاهد خوابگاه متاهلی نداشت، تاکید کرد: در این زمینه برنامهریزی کرده و مراحل نقشهبرداری خوابگاه متاهلی در محوطه این دانشگاه در حال انجام است.
وی با اشاره به فضای سیاسی حاکم بر دانشگاه گفت: دانشگاه شاهد دانشگاهی سیاستزده نیست اما منفعل هم نیست. اینکه دانشجویان دانشگاه شاهد در اغتشاشات شرکت نکردند به معنی انفعال نیست بلکه حاکی از رشد عقلی و معرفتی دانشجویان و تحلیل درست آنهاست.
رییس دانشگاه شاهد با بیان اینکه تا پیش از این دوره دانشگاه شاهد هیچ فعالیتی در سطح بینالمللی نداشت از واگذاری دیپلماسی علمی جبهه مقاومت به این دانشگاه خبر داد و گفت: هماکنون ۶۰ دانشجوی بینالمللی داریم که از افعانستان، نیجریه و پاکستان در حال تحصیل هستند. همه این دانشجویان از سوی بنیاد شهید بورسیه شدند و هزینههای آنها نیز به دانشگاه پرداخت شده است.
وی با اشاره به بورسیه دانشجویان کشورهایی نظیر پاکستان و عراق از سوی آمریکا به نقش مهم ایران به عنوان کشور اصلی محور مقاومت اشاره کرد و گفت: سال آینده از ۱۲ کشور شامل استرالیا، پاکستان، سوریه، عراق و افغانستان دانشجو خواهیم داشت که ۲۰۰ نفر خواهند شد. رویکرد دانشگاه شاهد در حوزه بینالملل درآمدزایی نیست بلکه هدف ما تربیت نیرویی با تفکر اسلامی و پرورش یافته برای کمک به جبهه مقاومت و امام زمان است.
چلداوی یادآور شد: قصد داریم ۲۰ هزار متر فضای آموزشی برای رشته پزشکی در پردیس مرکزی دانشگاه اختصاص دهیم. همچنین دانشکده کشاورزی از محل فعلی جا به جا خواهد شد و در زمینهای کشاورزی ساختمانی برای این دانشکده ساخته میشود. ساختمان فعلی دانشکده کشاورزی به دانشکده حکمرانی اختصاص داده خواهد شد.
رئیس دانشگاه شاهد خاطرنشان کرد: افزایش بودجه دانشگاه شاهد سال گذشته ۲۵ درصد بود و امسال حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است. با توجه به افزایش ۲۰ درصدی حقوق اساتید، این افزایش باید بیشتر صرف حقوق و دستمزد کارکنان می شود.
حیدری رییس دانشکده پزشکی این دانشگاه نیز با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه پزشکی این دانشگاه گفت: در ۲ سال گذشته شاهد توجه و سرمایه گذاری بر مقوله پزشکی و توسعه و بهبود فعالیتهای رشتههای پزشکی دانشگاه شاهد هستیم.
وی از تجهیز آزمایشگاههای جامع مربوط به دانشکده پزشکی و تعمیرات اساسی ساختمان های پرستاری و دندانپزشکی این دانشگاه خبر داد و گفت: در طی این دو سال روح تازه ای به حوزه علوم پزشکی دانشگاه شاهد دمیده شده و طب ایرانی، پرستاری در این دانشگاه رشد کرده است.
وی از تدوین برنامه ۵ ساله دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد خبر داد و از حضور بهتر و توجه بیشتر به دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته پزشکی دانشگاه شاهد در این دو سال ابراز رضایت کرد.
عباسی، معاون دانشجویی دانشگاه شاهد نیز از رشد ۱۲۰ درصدی خدمات و فعالیت های دانشجویی این دانشگاه نظیر مرکز مشاوره خبر داد.
یکی از مسئولان این دانشگاه نیز با اشاره به فعالیت های گروه جهادی پزشکی شهید سلیمانی این دانشگاه این گروه را برترین گروه جهادی و موکب فرهنگی، پزشکی دانشگاه در سال ۱۴۰۲ دانست و گفت: موکب فرهنگی اجتماعی شهید سلیمانی در راهیپایی اربعین و در عوارضی قم خدمات مختلفی را به زوار ارائه می دهد.
انتهای پیام/