تفحص از شستا و اتاق بازرگانی/ نامه به دولت درباره سیلاب‌ها - افق اقتصادی

تفحص از شستا و اتاق بازرگانی/ نامه به دولت درباره سیلاب‌ها - افق اقتصادی
شنبه, ۲۶ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-16
کد خبر: 229977 |
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۳ |
129 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

اولین جلسات کمیسیون‌های تخصصی با حضور مسئولان دولتی این هفته برگزار شد که در این گزارش جزئیات جلسات این کمیسیون‌ها را می‌خوانیم.

تفحص از شستا و اتاق بازرگانی/ نامه به دولت درباره سیلاب‌ها

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی در این هفته اولین جلسات خود را در سال ۱۴۰۳ تشکیل داده و با حضور مسئولان دولتی موضوعات مختلفی را بررسی و مصوباتی نیز داشتند که در ادامه می‌خوانیم:

* برای اصلاح نقاط حادثه‌خیز در جاده‌ها باید گام‌های جدی برداشته شود

جلسه کمیسیون عمران این هفته تشکیل شد که محمدرضا رضایی کوچی رئیس این کمیسیون در توضیح جزیات نشست کمیسیون متبوعش گفت: این جلسه با حضور هادیان‌فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، حسینی فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا (پلیس راهور)، مسئولان جمعیت هلال احمر و اورژانس کشور و سایر مسئولان دستگاه‌های اجرایی برای ارائه گزارش در خصوص سفرهای نوروزی برگزار شد.

براساس گزارش های ارائه شده در سال جاری بیش از ۷۰۰ نفر از هموطنانمان را در تصادفات جاده ای ایام نوروز از دست دادیم. علی رغم کاهش ۳۰ درصدی تلفات جاده‌ای نسبت به سالهای گذشته، فوتی‌ها زیاد بوده و قابل قبول نیست. عوامل متعددی در این خصوص تاثیرگذار است که از جمله آنها می توان به کیفیت پایین خودروهای داخلی و نیز خطاهای رانندگان و وجود نقاط حادثه خیز جاده‌ای اشاره کرد.

وی اضافه کرد: عمده خودروهای تصادفی منجر به فوت در طرح نوروزی، خودروهای داخلی بودند؛ متاسفانه موضوع واردات خودروها آن طور که هدف قانونگذار بود اجرایی نشده است؛ از این رو بنده معتقدم تا زمانی که این قانون به صورت کامل اجرایی شود، مجلس و سایر مسئولان، پلیس راهور و مردم باید مطالبات جدی از خودروسازها برای افزایش کیفیت تولیدات خود داشته باشند تا در صورت بروز کوچک ترین تصادف و سانحه رانندگی جان افراد در خطر نباشد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: برای رفع نقاط حادثه خیز اقداماتی صورت گرفته اما کماکان حدود ۸۰۰ نقطه پر خطر و حادثه خیز در جاده های کشور داریم که برای بهبود و اصلاح آنها باید گام های جدی برداشته شود.

*بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه حجاب در کمیسیون قضایی

همچنین، حجت الاسلام حسن نوروزی عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به جزئیات جلسه این هفته کمیسیون متبوعش گفت: رسیدگی به ایرادات شورای نگهبان درباره لایحه «حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب» در دستور کار جلسه امروز قرار داشت که تعدادی از ایرادات برطرف شد و بررسی یکی دو تا از ایرادات باقی مانده نیز به جلسه فردای کمیسیون موکول شد.

عضو کمیسیون قضایی با اشاره به حضور نمایندگانی از شورای نگهبان در جلسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، اظهار کرد: با توجه به اینکه جلسه بعدی در شورای نگهبان برگزار می‌شود، فکر می‌کنم ایرادات باقی مانده نیز به زودی مرتفع شود.

*بررسی منابع و مصارف بودجه سال ۱۴۰۲ در کمیسیون برنامه و بودجه

جلسه کمیسیون برنامه و بودجه با حضور داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد که حجت الاسلام محمدرضا میرتاجالدینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در تشریح نشست کمیسیون متبوعش، گفت: رئیس سازمان برنامه بودجه در این جلسه گزارشی از منابع و مصارف بودجه سال ۱۴۰۲ به اعضای این کمیسیون ارائه کرد.

وی افزود: طبق گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه ۹۶ درصد از منابع عمومی بودجه ۱۴۰۲ محقق شده است همچنین طبق گزارش رئیس سازمان برنامه بودجه درآمدهای دولت در این لایحه ۱۰۴ درصد، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای ۵۹ درصد ، واگذاری دارایی‌های مالی ۱۷۰ درصد محقق شده است. همچنین منابع عمرانی بودجه سال ۱۴۰۲ به میزان ۸۵ درصد و منابع تملک دارایی هم ۹۰ درصد محقق شده است.

*تصویب تحقیق و تفحص از «شستا» و «اتاق بازرگانی» در کمیسیون اقتصادی/گزارش به صحن مجلس ارسال می شود

جلسه کمیسیون اقتصادی نیز این هفته برگزار شد که مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی با اشاره به این جلسه بیان کرد: گزارش تحقیق و تفحص از شستا و اتاق بازرگانی با حضور قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس اتاق بازرگانی و همچنین معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل شستا در کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.

وی در همین باره افزود: گزارش کمیسیون اقتصادی که بر اساس نتایج بررسی هیئت تحقیق و تفحص از شستا و اتاق بازرگانی تهیه شده بود در ادامه جلسه به تصویب اعضای این کمیسیون رسید در این جلسه مسئولین حاضر نقطه نظرات خود را پیرامون دو تحقیق و تفحص صورت گرفته، مطرح کردند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: پس از انجام برخی از اقدامات تکمیلی، این دو گزارش به زودی جهت قرائت به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.

*برگزاری سلسله برنامه‌های ترویج قرآنی در نمایشگاه بین المللی قرآن نمایان شود

به گزارش تسنیم، احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی نیز از حضور معاون امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون متبوعش خبر داد و گفت: باید سلسله برنامه‌های ترویج قرآنی در طول سال داشته باشیم و خروجی آن برنامه‌ها در قالب چارچوب عملکرد یکساله در نمایشگاه خود را نشان دهد.

*دستگاه‌های متولی مکلف به ارائه گزارش ماهانه در زمینه کنترل سیلاب شدند

علیرضا عباسی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی نیز در تشریح جلسه روز یکشنبه این کمیسیون، اظهار کرد: دستورکار کمیسیون کشاورزی در خصوص مدیریت سیلاب و بارندگی‌های رخ داده از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ با حضور مسئولین ذی‌ربط بود.

وی با اشاره به اینکه مقرر شده بود طرح مدیریت جامع سیلاب در کشور تهیه و دستگاه‌های مختلف پای کار بیایند تا خسارات ناشی از سیل به حداقل برسد، ادامه داد: برای به حداقل رسیدن خسارت‌ها باید برخی اقدامات پیشینی توسط دستگاه‌های مربوطه صورت بگیرد، برخی از اقدامات نیز باید حین و بعد از سیلاب انجام شود.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه مسئولین ستاد مدیریت بحران کشور، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان هواشناسی و مرکز پژوهش‌های مجلس برای حضور و ارائه گزارش در خصوص عملکردهای خود دعوت شده بودند، عنوان کرد: وزارت نیرو گزارشی از اقدامات و مطالعات انجام شده در راستای احداث سدها در مسیر سیلاب‌ها و وزارت جهاد کشاورزی نیز در زمینه اقدامات آبخیزداری و پوشش گیاهی مناطق و سازمان هواشناسی در زمینه اعلام هشدار سیلاب ارائه کردند.

عباسی با بیان اینکه مقرر شد نامه‌ای به رئیس جمهور و معاون اول وی ارسال شود تا دستگاه‌ها گزارشی در زمینه اقداماتی که باید برای مدیریت سیلاب انجام دهند به صورت منسجم تهیه و ماهانه به کمیسیون کشاورزی مجلس ارائه کنند، گفت: دستگاه‌های متولی مانند سازمان هواشناسی نیازهای اعتباری و بودجه‌ای خود برای احداث سامانه‌های هواشناسی و وزارت جهاد کشاورزی برای پروژه های آبخیزداری اعلام کنند هرچند در ماده ۳۸ قانون برنامه هفتم توسعه دولت را مکلف کرده‌ایم تا طی دو سال طرح جامع مدیریت سیلاب را تهیه کند.

*تصویب لایحه موافقتنامه تجارت ترجیحی بین ایران و اندونزی

جلسه کمیسیون صنایع و معادن نیز روز یکشنبه برگزار شد که در این جلسه لایحه موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اندونزی بررسی و به تصویب رسید.

روح الله عباس پور سخنگوی کمیسیون صنایع درباهر دستورکار بعدی این کمیسیون، گفت: دیگر دستورکار کمیسیون لایحه اصلاح بند (ب) ماده ۱۱ قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی و رای‌گیری لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران بود که این لایحه با اصلاحاتی تصویب شد.

وی در تشریح این لایحه بیان کرد: این لایحه درباره تسهیل حضور هنرمندان و استادکاران صنایع دستی در نمایشگاه‌های بین المللی است.

*قطعی برق چاه‌های کشاورزی خسارت زیادی را به همراه دارد

همچنین محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه روز دوشنبه این کمیسیون که با حضور وزیر جهاد کشاورزی و معاونین وی برگزار شد، گفت: در یان جلسه عنوان شد که تلاش خاهیم کرد ا سوخت مورد نیاز ادوات کشاورزی به موقع تامین و از قطعی برق چاه‌های کشاورزی جلوگیری شود ، هرکس در تامین امنیت غذایی و تولید محصولات کشاورزی کوتاهی کند از بعد نظارتی با وی برخورد می‌کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه هفته آینده نشست مشترکی با را با حضور وزرای نیرو و جهاد کشاورزی برگزار می‌کنیم تا حوزه‌های ماموریتی مشخص شود، گفت: در سنوات اخیر برق الکتروپمپ‌های کشاورزی در اوج مصرف قطع شده که خسارت‌های زیادی را برای تولیدکنندگان به همراه داشته است.

انتهای‌پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید