۷۰ هزار دانشجو خواستار حضور در دیدار رهبری بودند/حاشیه‌نگاری - افق اقتصادی

۷۰ هزار دانشجو خواستار حضور در دیدار رهبری بودند/حاشیه‌نگاری - افق اقتصادی
شنبه, ۲۶ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-16
کد خبر: 228904 |
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴ |
120 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان، به استادی اشاره کردند که در سر کلاس درس از تجزیه‌ی کشور دفاع کرده و علی رغم اینکه در همان وقت به رئیس دانشگاه تذکّر داده شده اما کار درستی در این زمینه انجام نگرفته است.

۷۰ هزار دانشجو خواستار حضور در دیدار رهبری بودند/حاشیه‌نگاری

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب طبق سنت هر ساله در ماه مبارک رمضان، روز گذشته در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد و دانشجویان افطار را مهمان ایشان بودند.

یکی از تفاوت‌های دیدار امسال با سال‌های گذشته این بود که  مسئولان نهاد رهبری در دانشگاهها برخلاف سال‌های گذشته که شرکت کنندگان در این جلسه را از طریق فراخوانی در سطح دانشگاهها دعوت می‌کردند، امسال از چند هفته قبل با اعلام فراخوانی عمومی، امکان شرکت علاقه مندان از دانشگاههای مختلف کشور  را این دیدار فراهم کردند.

 به گفته مسئولان این نهاد، با توجه به ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان، بیش از ۷۰ هزار نفر دانشجو برای حضور در این دیدار درخواست داشتند که از میان این علاقه مندان، تعدادی پس از قرعه کشی امکان حضور در این جلسه را پیدا کردند.

دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , رهبر انقلاب , تشکلهای دانشجویی , بسیج دانشجویی , انجمن اسلامی دانشجویان مستقل , دفتر تحکیم وحدت , اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ,

دیدار روز گذشته دانشجویان با رهبر انقلاب که حدود دو ساعت و نیم به طول انجامید، با حاشیه هایی همراه بود که خبرنگار تسنیم  در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کند:

** دانشجویان پیش از حضور رهبری در جمع خود، با سردادن شعارهایی و تمرین سرود دسته جمعی، حضور ایشان را به انتظار نشستند و برنامه هم راس ساعت ۱۶:۲۵ با حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) آغاز شد.

یکی از شعارهایی که امسال متفاوت از سال‌های قبل سر داده می‌شد، شعارهایی در حمایت از فلسطین و غزه و درخواست انتقام در واکنش به  حمله تروریستی اخیر صهیونیست‌ها در دمشق به کنسولگری ایران و شهادت فرماندهان سپاه بود؛ موضوعی که در سخنرانی اکثر سخنرانان جلسه نیز به آن اشاره شد.

** قاری جلسه، “یونس شاهمرادی” دانشجوی ارشد مدیریت امور بانکی و از برگزیدگان مسابقات قرآنی معرفی بود که دانشجویان و رهبر انقلاب با احسنت‌های متعدد، قرائت آیات سوره نصر از سوی وی را تحسین کردند و رهبری در پایان قرائت نیز چند بار دیگر به قاری احسنت و آفرین گفتند و از او سوالاتی درباره فعالیت‌های قرآنی‌اش پرسیدند.

** “ما به عرصه دانشگاه/ درس عاشقی می‌خوانیم، ما فدایی اسلامیم/ما مدافع ایرانیم، فردا آیینه امروزم/ ایرانی هستم و پیروزم،  می جویم راه جهادم را / در آن علمی که می‌آموزم”  اینها بخشی از سرودی بود که دانشجویان قبل از آغاز رسمی جلسه خواندند.

برخی از دانشجویان هنگام خواندن سرود، عکس شهدا را بالا بردند و برخی با چشمانی که از اشک خیس شده بود، آن را با سایر دانشجویان تکرار می‌کردند.

** هنوز مجری، جلسه را آغاز نکرده بود که یکی از شرکت کنندگان با صدای بلند خواستار حضور در کنار رهبری و گرفتن انگشتر ایشان شد که پس از اجازه آقا، با همراهی یکی از محافظان به محضر رهبر انقلاب رسید و قرار شد به او انگشتری اهدا شود. 

** پس از قرائت قرآن و سرود، مجری برنامه (محمدحسین آزادی دانشجوی دکتری دانشکده صداوسیما) با خواندن شعری کوتاه و پس از کسب اجازه از رهبر انقلاب، “حامد عبدالحسینی” نماینده اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد را به عنوان اولین سخنران به حضور در پشت تریبون دعوت کرد.

دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , رهبر انقلاب , تشکلهای دانشجویی , بسیج دانشجویی , انجمن اسلامی دانشجویان مستقل , دفتر تحکیم وحدت , اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ,

** عبدالحسینی در سخنان خود به حکمرانی مردمی و حرکت به سمت مردمی سازی اشاره کرد و چون اولین سخنران  جلسه بود، سخنانش با استقبال خوبی از سوی دانشجویان همراه شد. دانشجویان به بخش هایی از سخنان وی که به موضوع دلار، گرانی مسکن و ازدواج جوانان اشاره می کرد واکنش نشان دادند و آنجا که بر انتقام خون شهیدان تاکید کرد، تکبیر گفتند.

**این دانشجو پس از پایان سخنان خود، از شرط مادرش برای اجازه دادن به او برای حضور در این جلسه گفت و از رهبر انقلاب انگشترش را برای مادر که فرزند شهید نیز هست طلب کرد که پس از حضور در کنار رهبر انقلاب و تفقد ایشان به خواسته خود رسید.

**سخنران دوم جلسه، فاطمه سادات هوشمند میرحسینی، دانشجوی هوافضای دانشگاه امیرکبیر و نماینده دفتر تحکیم وحدت بود که در سه بخش به مسائل سیاسی کشور، آموزش عالی و زنان پرداخت.

سخنان وی درباره اساتید غربگرا و انفعال بخشی از اساتید انقلابی با واکنش های دانشجویان همراه شد. برخی از دختران دانشجو در جلسه، سخنان وی در حوزه زنان را با صدای بلند و تکبیر تایید کردند.

میرحسینی در پایان سخنان خود از رهبر انقلاب درخواست کرد اعضای این اتحادیه دانشجویی و خانواده هایشان را در نمازشب دعا کنند.

دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , رهبر انقلاب , تشکلهای دانشجویی , بسیج دانشجویی , انجمن اسلامی دانشجویان مستقل , دفتر تحکیم وحدت , اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ,

** امیرحسین سیدرحیم‌زاده، دبیر جنبش عدالت‌خواه دانشجویی سومین سخنران برنامه بود.

رحیم زاده در سخنان خود به موضوع عدالت بیش از سایر سخنرانان تاکید کرد و گفت عده‌ای معتقدند امروز اولویت ترسیم شده توسط حضرتعالی برای جنبش دانشجویی کشور نسبت به اولویت‌سنجی پیام سال ۸۱ و مقوله عدالت،  دستخوش تغییر شده و جای خود را به مسائل دیگری داده و خواستار تبیین جایگاه عدالت در بین اولویت‌های کشور شد.

رهبر انقلاب پس از پایان سخنان این دانشجو به او توصیه کردند همان پیام سال ۸۰ را مد نظر قرار دهند. البته ایشان در سخنرانی خود نیز به سوال  این دانشجو پاسخ دادند.

** مجری برنامه، قبل از دعوت از سخنرانان بعدی خواستار توجه به زمان از سوی سخنرانان شد و از حاضران در جلسه نیز خواست به دلیل کم بودن وقت، به ذکر صلوات به جای تکبیر در تایید سخنان افراد حاضر در پشت تریبون اکتفا کنند.

** چهارمین سخنران جلسه، حسین قنواتی دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور بود.

وی در ابتدای سخنان خود گفت این اتحادیه دغدغه‌هایی از جنس مشارکت و نقش‌آفرینی مردم دارد که در سه حوزه کلی جمهوریت، عدالت و معنویت ارائه شد.

قنواتی وی در بخشی از سخنان خود به موضوع لیست‌های انتخاباتی اشاره کرد و اینکه لیست‌ها به حقیقت یک شبه‌اند. سخنان او درباره «چنارها» و «پاجوش‌ها» با واکنش دانشجویان همراه شد و برای دقایقی فضای رقابت های انتخاباتی یک ماه قبل مجلس را برای حاضران تداعی کرد.

او در پایان سخنان خود از رهبر انقلاب درخواست کرد کتابی را از کتابخانه شخصی خود به این اتحادیه دانشجویی هدیه دهند.

** مجری برنامه، محمدمهدی احمدی دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان را به عنوان پنجمین سخنران به حضور در پشت تریبون دعوت کرد.

احمدی در سخنان خود به دو موضوع راهبردی و کادرسازی کشور یعنی آموزش عالی و آموزش و پرورش اشاره کرد و از نگرانی این اتحادیه دانشجویی نسبت به افزایش مدارس غیرانتفاعی در کشور طی دو دهه اخیر گفت.

سخنان او درباره تحول در دانشگاه و ضرورت تربیت نیروی جوان انقلابی  باعث شد یاد بزرگانی چون شهید مطهری، شهید بهشتی و مرحوم علامه مصباح یزدی در فضای حسینیه زنده شود.

پس از سخنان دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، مجری برنامه نیز یاد این بزرگان را گرامیداشت و رهبر انقلاب نیز در سخنان خود به تلاش های این افراد و به خصوص علامه مصباح اشاره کرد.

دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , رهبر انقلاب , تشکلهای دانشجویی , بسیج دانشجویی , انجمن اسلامی دانشجویان مستقل , دفتر تحکیم وحدت , اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ,

** مجری اعلام کرد دو نفر از سخنرانان به دلیل کمی وقت امکان سخنرانی نخواهند داشت و از پوریا عصار به عنوان نماینده بسیج دانشجویی به عنوان آخرین سخنران جلسه دعوت کرد تا پشت تریبون حاضر شود.

** در حالیکه همه مشتاق شنیدن سخنان رهبر انقلاب بودند، سخنان حماسی نماینده بسیج دانشجویی فضای جلسه را دوباره پرشور کرد.

وی که در سخنان خود خطاب به مسئولان، آنها را میهمانان چهار روز پیش این حسینیه خطاب کرد، نکاتی را درباره موضوعات اقتصادی، بانکداری، مسکن، سواحل مکران و حجاب بیان کرد که واکنش دانشجویان را در پی داشت.

این دانشجوی دانشگاه امام صادق(ع) در بخش پایانی سخنان خود با همان شور و حرارت اولیه به موضوع قدس اشاره کرد و اینکه شهادت افرادی از جمله شهید سید مهدی جلادتی که هم سن برخی از دانشجویان حاضر در جلسه بوده است خونِ جوانان را به­ جوش آورده، از رهبر انقلاب خواست  به بسیج دانشجویی اجازه دهند عازم مرزهای نبرد با رژیم صهیونستی شوند. دانشجویان با سردادن تکبیر و شعار مرگ بر اسرائیل ضمن تایید سخنان وی نفرت خود را از رژیم صهیونیستی در حسینیه امام (ره) فریاد زدند.

**پس از سخنان دانشجویان، رهبر انقلاب راس ساعت ۱۸ سخنان خود را در جلسه آغاز کردند و به سوالات و نکاتی که از سوی دانشجویان مطرح شده بود و یادداشت کرده بودند، پاسخ دادند.

دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , رهبر انقلاب , تشکلهای دانشجویی , بسیج دانشجویی , انجمن اسلامی دانشجویان مستقل , دفتر تحکیم وحدت , اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ,

** ایشان در همان ابتدای سخنان خود به درخواست نماینده بسیج دانشجویی برای اعزام به فلسطین اینگونه پاسخ دادند: “اینکه این جوان عزیزمان گفتند ما را بفرستید فلسطین، خب این یک حرف است. مطمئن باشید که اگر می شد جوانها را بفرستیم به فلسطین، قبل از اینکه شما بگویید این کار اقدام شده بود و می شد.”

** رهبر انقلاب در ادامه سخنان خود به سوال نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز اشاره کردند و در پاسخ به سوال و شبهه او گفتند: یکی از دوستان گفتند «تصوّر شده که نظر رهبری در مورد مسئله‌ی «عدالت» با سال هشتاد فرق کرده»؛ اگر فرقی کرده باشد، در این جهت فرق کرده که اصرار بر مسئله‌ی «عدالت» بیشتر شده؛ چون پیشرفتهایمان در سمت عدالت کم بوده، ما اصرار بیشتری داریم؛ از عدالت که کسی دست برنمیدارد؛ منتها باید جوانب قضیّه را فهمید و سنجید و دید؛ اشاره هم به افراد نشود؛ در این اظهارات، اشاره‌ی به افراد نشود.

** یکی از شرکت کنندگان در حین سخنرانی رهبر انقلاب با صدای بلند فریاد زد آقا ما شما را خیلی دوست داریم. رهبر انقلاب نیز پاسخ دادند خوشبحال شما که من را می‌بینید و دوست دارید اما من ندیده شما و همه جوانان کشور را دوست دارم.

در این اثنا یکی دیگر از دانشجویان با صدای بلند پیشاپیش تولد آقا را تبریک گفت و ایشان نیز از او تشکر کردند.

** رهبر انقلاب در بخشی از سخنان خود به توقع خود از تشکل‌ها اشاره کردند و اینکه آنها باید در محیط دانشگاه خود اثرگذار باشند و از برخی کم کاری‌ها در این حوزه از سوی تشکّلهای دانشجویی گلایه کردند.

ایشان در این بخش از سخنان خود بدون نام آوردن از فردی به استادی اشاره کردند که  سر کلاس درس از تجزیه‌ی کشور دفاع کرد و اینکه همان وقت به رئیس دانشگاه تذکّر داده شده اما کار درستی در این زمینه انجام نگرفت.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید