در هفته پایانی مجلس در سال ۱۴۰۲ چه گذشت؟| افزایش تعطیلات هفتگی به امسال نرسید - افق اقتصادی

در هفته پایانی مجلس در سال ۱۴۰۲ چه گذشت؟| افزایش تعطیلات هفتگی به امسال نرسید - افق اقتصادی
شنبه, ۲۶ آبان ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-16
کد خبر: 221460 |
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۴ |
134 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته پایانی سال ۳ جلسه علنی داشتند که خلاصه مصوبات و موضوعات بررسی شده نمایندگان در این جلسات را می‌خوانیم.

در هفته پایانی مجلس در سال ۱۴۰۲ چه گذشت؟| افزایش تعطیلات هفتگی به امسال نرسید

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس در هفته پایانی سال ۳ جلسه علنی داشتند که طرح‌ها و لوایحی از جمله طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور و طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی  را در این جلسات بررسی کردند که خلاصه موارد بررسی شده در نشست‌های هفته پایانی سال در مجلس را در ادامه می‌خوانیم:

 
جلسه علنی روز یکشنبه به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد که رئیس مجلس توضیحاتی درباره چگونگی رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس ارائه کرد.

محمدباقر قالیباف در این جلسه در پاسخ به تذکر حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر درباره لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: دیروز و امروز مجدداً با دوستان خودمان در اداره قوانین مجلس صحبت کردیم، چون بخش اول لایحه بودجه ابلاغ می‌شود و این بخش قطعی شده و معلوم است که افزایش حقوق‌ها چقدر است و مالیات بر ارزش افزوده باید از ابتدای فروردین اجرا شود، بنا شد که امروز اعضای کمیسیون برنامه و بودجه طرحی تنظیم کنند تا اجازه پرداخت به دولت داده شود تا هم موضوع مربوط به افزایش حقوق‌ها که در بخش اول لایحه بودجه تصویب شده و شورای نگهبان هم تایید کرده است، ببینیم و به دولت اجازه دهیم که از اول فروردین آن‌ها را اجرا کند و هم ما در این فرصت بتوانیم جداول لایحه را تصویب کنیم.

ادامه رسیدگی به طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور اولین دستورکار نمایندگان در این جلسه بود که نمایندگان پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان به حذف ماده ۶ طرح مذکور رای موافق دادند، قالیباف درباره توضیح این ماده گفت: بر اساس ماده ۳۷ قانون نظام صنفی کشور، اصناف بدون هیچ مانعی می‌توانند درخواست خود برای تاسیس بانک را از بانک مرکزی مطرح کنند.

در ادامه نشست علنی، وکلای ملت  به بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی پرداختند و در نهایت با تصمیم رئیس مجلس موضوع تغییر ساعت کار معلمان مدارس غیرانتفاعی برای بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش به عنان کمیسیون تخصصی ارجاع شد.

همچنین در این جلسه جهت تامین نظر شورای نگهبان نیز محدودیت‌هایی برای مدرسه‌داری توسط برخی از مسئولان تعیین شد.

دستورکار بعدی وکلای ملت در این جلسه رسیدگی به لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری درباره کاهش ساعت کاری ادارات و افزایش تعطیلات پایان سال بود.

بهارستان نشینان در این جلسه پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان با کلیات لایحه مذکور با اکثریت آرا موافقت کردند.

در این لایحه آمده است که «ساعات کار کارمندان دستگاه‌های اجرایی ۴۰ ساعت در هفته است و تلفیق و تنظیم ساعات کار ادارات به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیأت وزیران تعیین می‌گردد.

*مجوز به دولت برای برداشت علی‌الحساب از منابع بودجه

جلسه  روز دوشنبه نیز به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد که در ابتدای این جلسه رئیس مجلس در پاسخ به دو تذکر حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر و حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات درباره تعیین تکلیف بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت که هنوز شورای نگهبان مصوبات مجلس در بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را نهایی نکرده که تا چهارشنبه هفته جاری قطعی خواهد شد لذا عملا جداول تفصیلی بعد از تعطیلات نوروز در مجلس بررسی می‌شود.

وی افزود: ماده ۱۸۲ آیین‌نامه داخلی مجلس روند بررسی لایحه بودجه سنواتی را تعیین کرده است ما در مرحله اول تمامی احکام به اضافه منابع و مصارف را براساس پیشنهاد دولت بررسی و تصویب می‌کنیم سپس مصوبات به شورای نگهبان ارائه می‌شود که این پروسه ۴۵ روز طول می‌کشد.

پس از آن نمایندگان در جریان جلسه علنی امروز، جهت رفع ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳،‌ به دولت مجوز دادند تا به صورت علی‌الحساب از منابع بودجه برداشت کنند که این مهلت تا اردیبهشت‌ماه خواهد بود.

دستورکار بعدی نمایندگان در این جلسه ادامه رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی (بود که وکلای ملت با ماده ۱۴ این طرح جهت تامین نظر شورای نگهبان موافقت کردند.

بر این اساس سازمان تأمین‌ اجتماعی مکلف است ظرف ۶ ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون تدبیری اتخاذ نماید تا سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه‌ی مشارکت‌های مردمی و سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بتوانند دسترسی برخط به سامانه مربوط به سوابق فهرست و پرداخت حق بیمه کارفرمایان مذکور را داشته باشند.

در ادامه جلسه نوبت به ادامه رسیدگی به طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور بود که وکلای ملت ماده ۳ این طرح را با اکثریت آرا تصویب کردند که طبق آن شرایطی برای تشکیل اتحادیه‌های صنفی در شهرستان‌ها تعیین شد.

*ادامه بررسی قانون نظام صنفی

آخرین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۲ در روز سه‌شنبه و به ریاست عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس برگزار شد که ادامه بررسی طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور در دستورکار نمایندگان قرار داشت و وکلای ملت ساز و کار انتخابات اتحادیه‌های صنفی را اصلاح کردند؛ بر این اساس مقرر شده که اتحادیه ها توسط هیات مدیره منتخب اعضای اتحادیه اداره شوند. تعداد اعضای این هیات سه نفر شامل رئیس، نایب رئیس و خزانه دار است که بر اساس اکثریت نسبی آرای ماخوذه تعیین می‌شوند. همچنین اتحادیه ها دو نفر عضو علی البدل دارند.

همچنین نمایندگان تصویب کردند که کمیته‌ای برای استعلام شرایط داوطلبان عضویت در هیات مدیره اتحادیه‌های اصناف تشکیل شود.

بنابراین گزارش، احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس لایحه الحاق یک تبصره به بند (ب) ماده ۳۱ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت و لایحه ساماندهی پهپاد غیرنظامیرا اعلام وصول کرد.

عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس هم که ریاست جلسه را بر عهده داشت، در پایان جلسه اعلام کرد که جلسه علنی بعدی مجلس ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه روز یک‌شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

انتهای‌پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید