به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۰ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد اصلاح طرح موادی از قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی اعاده شده از شورای نگهبان با اصلاح مواد ۲ ، ۶، ۹، ۱۱، ۱۴، ۱۶، ۱۷ و ۱۹ طرح موادی از قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی موافقت کردند.
همچنین ماده ۱۴ این قانون درباره میزان ساعت کاری معلمان مدارس ابتدایی غیردولتی پس از بررسی در صحن علنی به منظور بررسی بیشتر به پیشنهاد رئیس مجلس به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.
بنابراین گزارش منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش مجلس در جریان بررس ماده ۱۴ این قانون در رابطه با افزایش ساعت کاری معلمان شاغل در مدارس غیردولتی توضیح داد: در مورد موضوع ۲۵ ساعت فعالیتی که معلمین باید داشته باشند و در این طرح مطرح شده است باید بگویم مجمع تشخیص به آن ایراد گرفت و گفتند ۲۵ ساعت منجر به تعطیلی بخش قابل ملاحظهای از مدارس غیردولتی خواهد شد در حالی که ما بیش از ۲۱۰ هزار معلم فعال در این مدارس داریم که در گذشته باید ۴۴ ساعت در هفته تدریس میکردند که این به معنای استثمار معلمان و دور از انصاف بود لذا بر سر ۲۵ ساعت کار در هفته توسط معلمان در مدارس ابتدایی غیردولتی به توافق رسیدیم اما موسسان این مدارس گفتند معلمان پس از ۲۵ ساعت کار میروند و ما باید برای ۶ ساعت فوق برنامه معلم دیگری را به کار گیریم که این اتفاق هزینه مدارس را بالا میبرد.
وی افزود: با این اوصاف ما ۶ ساعت فوق برنامه مدنظر موسسین مدارس غیردولتی را به ۲۵ ساعت فعالیت معلمان اضافه کردیم و به عدد ۳۱ ساعت در مدارس ابتدایی رسیدیم که این ساعت در مدارس متوسطه ۳۲ ساعت است و در واقع با احتساب ساعتهای فوق برنامه تلاش کردیم به موسسان مدارس غیردولتی نیز آسیبی وارد نشود.
منادی سفیدان افزود: ۲۵ ساعت مدنظر اولیه مصوب هیأت وزیران بود و ما ۶ ساعت به آن اضافه کردیم تا موسسان مدارس غیردولتی از پا نیفتند و به آنها کمک شده باشد در واقع میانه را گرفتیم تا شرایط منصفانهای برقرار شود. همچنین این مصوبه در حمایت از معلمان مدارس غیردولتی بود.
بنابراین گزارش قاسم احمدی لاشکی نماینده دولت در مخالفت با صحبتهای رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: ما در کشور ۱۸ هزار مدرسه غیردولتی داریم که نزدیک به ۲۵۰ هزار معلم در این مدارس فعالیت میکنند، همچنین متأسفانه ۲۳ نوع مدرسه با انواع معلم ایجاد کردهایم و تمامی این تفاوتها منجر به ایجاد مشکلات جدی در آموزش و پرورش شده است اما طبق قانون معلمان باید ۹۲۵ ساعت برای دوره ابتدایی تدریس داشته باشند که معادل ۲۵ ساعت تدریس در هفته میشود بنابراین ۳۱ ساعت امکانپذیر نیست چرا که کل کلاسهای مدارس ابتدایی در هفته ۲۴ ساعته است، اکنون چگونه میخواهند آن را تا ۳۱ ساعت افزایش دهند بنابراین ما نمیتوانیم معلمان را مانند کارگران ببینیم و باید برای آنها بیمه کامل در نظر بگیریم.
وی افزود: با این اوصاف اگر قرار است مشکلی حل شود باید همان ۲۵ ساعت تدریس از سوی معلمان مدارس ابتدایی غیردولتی باقی بماند تا معلمان از حقوق خود برخوردار شوند و در حق آنها اجحاف نشود.
انتهای پیام/