مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به قانون جهش تولید دانشبنیان، گفت: این طرح پس از طرح در مجلس و بررسی در کمیسیون مربوطه و تایید در جلسه علنی و موافقت شورای نگهبان تبدیل به قانون شد و برای اجرا نیز ابلاغ شد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در تشریح اهداف تدوین و تصویب این قانون، گفت: ایجاد اشتغال، حمایت از نخبگان، تامین بودجه بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومانی، کمک به استارتاپها، توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان، مقابله با آثار سوء تحریمها و حمایت از کالاهای ایرانی از مهمترین اهداف این قانون است.
طغیانی گفت: طبق این قانون تعهدات مالی معوق دستگاهها به شرکتهای دانشبنیان توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت میشود.
به گفته طغیانی بر اساس این قانون امکان هزینه بخشی از درآمد و امکانات موسسات، دستگاهها و نهادها برای شرکتهای دانشبنیان فراهم شده است و همچنین امکان تاسیس سازمان توسعه و سرمایهگذاری توسط پارکهای علم و فناوری و موسسات پژوهشی وجود دارد.
وی با بیان اینکه همچنین دستگاههای اجرایی به پذیرش مطالبات شرکتهای دانشبنیان، به عنوان تضمین انجام تعهدات ملزم شدند، گفت: رسیدگی به اختلافات دانشبنیان به شعب تخصصی دادگاهها واگذار شده، صدور سند مالکیت اعیانی برای ساختمانهای ساخته شده توسط بخش خصوصی در اراضی پارک علم و فناوری در دستور کار قرار گرفته است، تخصیص فضای مازاد دستگاههای اجرایی به استقرار شرکتهای دانشبنیان و امکان واگذاری اراضی پارکهای علم و فناوری در قالب قراردادهای مشارکت اجاره یا واگذاری قطعی به شرکتهای دانش بنیان از بخشهای دیگر قانون مذکور است.
وی با بیان اینکه کمکهای بلاعوض دولت به شرکتهای دانشبنیان طبق این قانون معافیت مالیاتی دارد، گفت: همچنین در راستای حمایت از تولید ملی دستگاههای اجرایی برای خرید محصولات دانشبنیان که برای اولین بار در کشور تولید شدند به برگزاری مناقصه نیاز ندارد.
نماینده اصفهان در مجلس تاکید کرد: با اجرای درست و دقیق قانون مذکور هم شرکتهای دانشبنیان به سطح خوبی از استقلال و توانمندی میرسند و هم زمینه خیلی خوبی برای فعالیت نخبگان در داخل کشور فراهم میشود و همچنین خیلی از مشکلات ناشی از تحریمها هم کمرنگ میشود.
انتهای پیام/