ماکرون متوجه شده که نفوذ کشورهای شرق اروپا در داخل ناتو در حال بیشتر شدن است و برای همین، لفاظیهای خود را در قبال این ائتلاف تغییر داده تا با این کشورها همسو شود.
این پایگاه خبری همچنین نوشت، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه اخیرا مسیر عضویت اوکراین در ناتو را نیز مورد حمایت قرار داده است.
پیش از آغاز درگیری اوکراین، ماکرون یکی از بدگمانترین سران اروپایی به ناتو بود. او اعلام کرده بود که این ائتلاف در سال ۲۰۱۹ دچار “مرگ مغزی” شده و در دور نخست ریاست جمهوریاش بارها خواستار ایجاد یک ارتش راستین اروپایی مستقل از آمریکا شده بود.
ماکرون حتی در نخستین سال درگیری اوکراین با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود تماسش را حفظ کرد و از دیگر سران کشورهای اروپایی که خواهان نابود کردن روسیه بودند، فاصله گرفت.
اما از آن زمان لفاظیهای او تغییر کرد و در مه ۲۰۲۳، ماکرون از سران ناتو خواست تا به کییف پیشنهاد عضویت کامل در این ائتلاف را بدهند و این را هم به صورت واضح اعلام کرد که اتحادیه اروپا و ناتو باید همکاری نظامی خود را هرچه سریعتر توسعه دهند.
بلومبرگ همچنین از قول یکی از دیپلماتها از شرق اروپا گزارش کرد، این تغییر رویکرد از سوی ماکرون حساب شده است. همسو شدن فرانسه با لهستان و کشورهای حوزه بالتیک که سرسختترین حامیان اوکراین به شمار میروند، به پر شدن شکاف ایجاد شده از سوی اولاف شولتس، صدراعظم آلمان که محتاطترین رویکرد را داشته، کمک میکند.
یکی از دیپلماتهای فرانسوی درباره این رویکرد ماکرون میگوید، رئیس جمهوری متوجه شده که باید طرف کدام جهت را بگیرد.
این روزنامه همچنین مدعی شد، رئیس جمهوری فرانسه برای متقاعد کردن کشورهای شرقی عضو ناتو باید به گفتههایش عمل کند. اگرچه پاریس یکی از نخستین اعضای ناتو بود که برای کییف خودروهای مسلح تامین کرد، اما احتمالا باید فراتر از سه درصد از تولید ناخالص داخلی خود برای این کشور درگیر جنگ هزینه کند.
مقامهای فرانسوی که خواستند نامشان فاش نشود نیز به بلومبرگ گفتند، دولت پاریس در حال بررسی این مساله است که چطور میتواند تسلیحات هسته خود را در تضمین امنیتی اوکراین به کار بگیرد.