اقتصاد ایران: وزیر اقتصاد دولت تشکیلات خودگردان تاکید کرد، فلسطینیان سالانه دهها میلیارد دلار از اشغالگری رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس اشغالی خسارت میبینند. به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، خسارت مستقیم اقتصاد فلسطین در نتیجه اشغالگری رژیم صهیونیستی طی دو دهه گذشته دهها میلیارد دلار تخمین زده میشود. این رقم جدا از خساراتی است که رژیم […]
اقتصاد ایران: وزیر اقتصاد دولت تشکیلات خودگردان تاکید کرد، فلسطینیان سالانه دهها میلیارد دلار از اشغالگری رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس اشغالی خسارت میبینند.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، خسارت مستقیم اقتصاد فلسطین در نتیجه اشغالگری رژیم صهیونیستی طی دو دهه گذشته دهها میلیارد دلار تخمین زده میشود.
این رقم جدا از خساراتی است که رژیم اشغالگر صهیونیستی در نتیجه یورشها و تجاوزگری بی وقفه نظامی خود علیه مناطق فلسطینی به بار آورده است.
برای نمونه رژیم صهیونیستی از صبح امروز شهر و اردوگاه جنین در کرانه باختری را هدف یورش نظامی گسترده خود قرار داده و بسیاری از زیرساختهای این منطقه را ویران کرده است.
وزیر اقتصاد دولت تشکیلات خودگردان فلسطین امروز در گفتوگو با الجزیره تاکید کرد که اشغالگران از طریق بهره برداری از منابع فلسطینی در کرانه باختری، دهها میلیارد دلار درآمد کسب کردهاند.
خالد العسیلی از جمله علل مستقیم خسارات فلسطین از اشغالگری اسرائیل را مسدود و محاصره شدن مناطق فلسطینی توسط این رژیم و کنترل آن بر گذرگاهها از یک سو و بهره برداری از منابع منطقه ج کرانه باختری از سوی دیگر اعلام کرد.
وی تصریح کرد: سازمان ملل و بانک جهانی خسارت اقتصاد فلسطین از مسدود شدن مناطق فلسطینیان توسط اسرائیل را از سال ۲۰۰۰ حدود ۵۰ میلیارد دلار برآورد کرده است.
العسیلی با اشاره به اینکه فلسطین، سالانه ۳.۴ میلیارد دلار به دلیل اجازه ندادن رژیم صهیونیستی به استفاده از منابع موجود در منطقه ج کرانه باختری زیان میبیند، گفت: بهره برداری اسرائیل از منابع طبیعی در منطقه ج درآمد سالانه ۴۱ میلیارد دلاری را برای اسرائیل به ارمغان میآورد که ۱۲.۹ درصد از درآمد داخلی رژیم صهیونیستی را تشکیل میدهد.
بر اساس پیمان شوم اسلو بین سازمان آزادی بخش فلسطین و رژیم صهیونیستی که باید سال ۱۹۹۹ منقضی می شد، اراضی کرانه باختری به سه منطقه الف، ب و ج تقسیم شد که منطقه الف تحت کنترل امنیتی و مدنی فلسطین و منطقه ب تحت کنترل مدنی فلسطین و امنیتی اسرائیل و منطقه ج تحت کنترل کامل اسرائیل قرار دارد و قریب به ۶۱ درصد از مساحت کرانه باختری را شامل میشود.
این در حالی است که اشغالگران صهیونیست هرگز بر اساس همان پیمان شوم اسلو نیز عمل نکرده و به گسترش شهرکسازی و غصب بیشتر زمینها در سراسر کرانه باختری ادامه دادند.
وزیر فلسطینی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی اجازه هیچ بهره برداری از منابع منطقه ج را به فلسطینیان نمیدهد، گفت که اسرائیل با ایجاد شهرکهای صهیونیستنشین و کارخانهها و مزارع به طور غیرقانونی از زمین، آب و منابع فلسطینی از جمله معادن و استخراج سنگ بهره برداری میکند.
وزیر فلسطینی تاکید کرد: فلسطین از سال ۲۰۱۲ یک کشور شده و ما حق واردات از هر جایی را داریم بدون اینکه نوع یا مقدار آن مشخص باشد اما اسرائیل گذرگاه ها را تحت کنترل گرفته و هر گونه واردات فلسطین باید در رایانه اشغالگران ثبت شود.
العسیلی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در خصوص واردات مواد غذایی و مواد خام مورد نیاز صنایع نیز برای فلسطینیان محدودیتهای شدیدی اعمال کرده است، گفت: هدف اسرائیل از این کارشکنیها تعطیل کردن رشد، سرمایهگذاری و صنعت فلسطین است.
بر اساس دادههای سابق وزارت اقتصاد دولت تشکیلات خودگردان فلسطین رژیم صهیونیستی به بهانههای امنیتی، زیست محیطی یا بهداشتی مانع از ورود بیش از ۱۰۰ نوع ماده خام مورد استفاده در صنایع چرم، ساختمان، مواد غذایی، مهندسی، فلز، نساجی، خیاطی، بهداشت و سایر صنایع به داخل فلسطین میشود.
وزیر اقتصاد تشکیلات خودگردان فلسطین با پیشبینی اینکه فلسطینیان تا دو سال دیگر از عواید گاز استخراج شده از میدان گازی در غزه بهره مند شوند، گفت که احتمال به زودی توافقنامهای بین دولتهای فلسطین و مصر در این خصوص امضا شود.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هجدهم ژوئن گذشته (۲۸ خرداد)دستور اجرای پروژه توسعه میدان گازی در سواحل غزه (Gaza Marine) را در چارچوب مذاکرات جاری بین تلآویو، مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین صادر کرد. گفته میشود که سود این میدان گازی به تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست «محمود عباس» و اسرائیل باز خواهد گشت.
ذخایر این میدان ۱.۱ تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی یا ۳۲ میلیارد متر مکعب معادل ظرفیت تولید ۱.۵ میلیارد متر مکعب در سال برای یک دوره ۲۰ ساله برآورد شده است.
این میدان در ۳۶ کیلومتری غرب غزه در آبهای مدیترانه قرار دارد و قدیمیترین میدان کشف شده در منطقه از دهه ۱۹۹۰ است. در سال ۲۰۰۰ شرکت گاز بریتانیا، «بریتیش گاز» آن را توسعه داد و بعد هم در ظاهر از آن به نفع شرکت «رویال داچ شل» کنار کشید. این شرکت هم در سال ۲۰۱۸ به دلیل مانعتراشیهای تلآویو، میدان مارین را ترک کرد.
پایان پیام/