اکوایران، به خلاف بیانیه تند کشورهای اروپایی در نشست شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل، وزیر امورخارجه نسبت به بهبود تعاملات اظهار خوشبینی کرد.
به گزارش اکوایران، به خلاف بیانیه تند کشورهای اروپایی در نشست شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل، وزیر امورخارجه نسبت به بهبود تعاملات اظهار خوشبینی کرد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، در گفتوگو با شبکه تلویزیونی فونیکس چین گفته حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران میگوید مذاکراتی میان تهران و سه کشور اروپایی در جریان است تا طرفین بتوانند با عبور از سوتفاهمها روابط بهتری در مسیر تعامل و همکاری با یکدیگر برقرار سازند. به گفته او این مذاکرات از نروژ شروع شده و و اخیراً هم در ابوظبی امارات متحده عربی ادامه پیدا کرد.
وزیر خارجه ایران در خصوص موضوع این مذاکرات گفته است: «گفتگوها ناظر بر این هست که از سوء تفاهمها بتوانیم عبور بکنیم و ایران و سه کشور اروپایی در مسیر تعامل و همکاری بهتری قرار بگیرند».او همچنین افزوده روابط ایران با اتحادیه اروپا یک روال طبیعی و رو به پیشرفتی را طی میکند.
امیرعبداللهیان در شرایطی چنین اظهاراتی را ابراز کرده که موضع شب گذشته کشورهای غربی در نشست شورای امنیت و همچنین بیانیه مشترکی که تروئیکای اروپایی در این خصوص درباره برنامه هستهای، موشکی و پهپادی ایران منتشر کردند حکایت از رویکرد متفاوتی داشت.
به نوشته یورونیوز، سه کشور اروپایی عضو برجام، پس از برگزاری جلسه شورای امنیت که به بررسی قطعنامه ۲۲۳۱ در قبال برنامه هستهای ایران میپرداخت در بیانیهای مشترک ادعا کردند داشتند که تهران این قطعنامه را نقض کرده و برنامه هستهای خود را به سطح خطرناکی رسانده است. مسئلهای که کشورهای اروپایی آنرا تهدیدی برای صلح و امنیت بینالملل دانستند.
این بیانیه همچنین با اشاره به ذخایر اورانیوم و همچنین درصد غنیسازی ایران تاکید کرد که این میزان و درصدها بسیار بالاتر از حد مجاز تعیین شده در توافق ۲۰۱۵ است و حتی در برخی موارد درجه خلوص غنیسازیها با آنچه از سوی جمهوری اسلامی به آژانس اعلام شده نیز همخوانی ندارد. نگرانی در خصوص فعالیتهای تحقیق و توسعه برنامه هستهای ایران بخش دیگری از بیانیه مشترک سه کشور آلمان، بریتانیا و فرانسه بود.
همچنین برنامه موشکی ایران نیز به عنوان یکی دیگر از موارد مایه نگرانی کشورهای غربی عنوان شد و با اشاره به توسعه پهپادها و همچنین موشکهای بالستیک ایران اضافه شده که این اقدامات و همچنین رونمایی از آزمایش موشکی با قابلیت حمل کلاهک ۱۵۰۰ کیلوگرمی با برد ۲ هزار کیلومتر که از سوی وزارت دفاع ایران اعلام شده، مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است.
کشورهای اروپایی در بخش دیگری از این بیانیه تند و انتقادی به موضوع ادعایی انتقال تسلیحات ایرانی به کشورهای منطقه و همچنین ارسال پهپادها به روسیه اشاره کرده و تهران را متهم کردند که به صورت آگاهانه از جنگ مسکو علیه اوکراین حمایت میکند. [این اتهامات در شرایطی اظهار شده که تهران این مسئله را اکیدا رد کردهاند].تروئیکای اروپایی در ادامه این بیانیه از ایران خواستند با پایان دادن به این فعالیتها، نقض مستمر قطعنامه ۲۲۳۱ را متوقف کند و همچنین ادعا کردند که ادامه چنین رفتاری، با واکنشهای بیشتری از سوی جهان رو به رو خواهد شد.
سه کشور اروپایی همچنین بار دیگر ادعا کردند که همچنان بر لزوم یافتن یک راه حل دیپلماتیک برای حل بحران هستهای ایران پایبند هستند و از ایران میخواهند با «تنشزدایی فوری» اقداماتی مثبت برای باز کردن فضا و همچنین هموار کردن تعامل سازنده با جامعه بینالمللی را در دستور کار خود قرار دهد.
این بیانیه در حالی منتشر شد که پیش از آن در جلسه شورای امنیت سازمان ملل ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه به تندی از برنامه هستهای و موشکی و پهپادب جمهوری اسلامی انتقاد کردند. در این جلسه همچنین این سه عضو دائم شورای امنیت اقدامات ایران را مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانسته و از دبیرکل سازمان ملل خواستند به این موارد رسیدگی کند.