به گزارش اکوایران، در آخرین نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، اعضای دائم و غیر دائم این شورا در مورد آخرین تحولات از جمله مسئله عدم اشاعه، برنامه جامع اقدام مشترک و قطعنامه ۲۲۳۱ گفتگو کردند. واسیلی نبنزیا، سفیر دائم روسیه در سازمان ملل به حضور نماینده اوکراین در این نشست رأی مخالف داد و در بیانیه خود از یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در مسئله هسته‌ای ایران و سیل کمک تسلیحاتی غرب به کیف انتقاد کرد.

دولت فدراسیون روسیه

واسیلی نبنزیا، سفیر دائم روسیه در سازمان ملل نسبت به سرنوشت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که «نقطه عطف دیپلماسی چندجانبه» بود، ابراز نگرانی کرد. وی خاطرنشان کرد که دعوت اوکراین به این نشست (شورای امنیت) یک اقدام سیاسی و تحریک‌آمیز، با هدف تضعیف بحث‌های سازنده بوده و «لکه‌ای دیگر بر شهرت لندن به عنوان رئیس شورای امنیت» است. علت اصلی مشکلات اجرای این طرح (برجام)، خروج یک‌جانبه ایالات متحده از این توافق در سال ۲۰۱۸ و به دنبال آن اعمال تحریم‌ها علیه ایران است. بر همین اساس، وی خواستار رفع کامل این اقدامات نامشروع شد. وی همچنین رویه بازدیدهای یک‌جانبه و بازرسی‌های خودسرانه بر اساس به‌اصطلاح «دعوت از دولت‌ها» را بر خلاف ماده ۱۰۰ منشور ملل متحد مردود دانست و خاطرنشان کرد که دولت وی این‌گونه اقدامات را تحریک عمدی تلقی خواهد کرد.

وی با تأکید بر اینکه واشنگتن با خروج یک‌جانبه از این توافق تلاش کرد دستاورد مشترک مسکو را خنثی کند، خاطرنشان کرد که نماینده آمریکا بیانیه خود را بر موضوع پهپادها و موشک‌ها متمرکز کرده است. او تأکید کرد: «طرف مقصر هیچ حرفی در مورد برجام نزد» و تنها توجه را از جریان بی‌پایان تسلیحات که واشنگتن در اختیار رژیم کیف قرار داده، منحرف کرد. علاوه بر این، سفیر روسیه اتهامات مربوط به منشأ ایرانی هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین را رد کرد و شواهد آن، از جمله تصاویر جعلی که قبلاً در اینترنت منتشر شده بود را «طنزآمیز» توصیف کرد. وی تأکید کرد: «هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد» و ازسرگیری سریع آن تنها راه تأمین منافع بازیگران منطقه و پیشبرد امنیت بین‌المللی است. او گفت: «همه می‌دانند توپ در زمین چه کسی است» و افزود که در حالی که تهران واقعاً علاقه‌مند به احیای این توافق است، کشورهای غربی علاقه مشابهی نشان نداده‌اند.