اکوایران: بر اساس گزارش جدید مؤسسه مطالعات جنگ، شکستهای ارتش روسیه در اوکراین، کرملین را در مقابل سرسختترین حامیان جنگ قرار داده است.
به گزارش اکوایران، ولادیمیر پوتین در فوریه سال گذشته با هدف پیروزی سریع به همسایه شرقی خود یعنی اوکراین حمله کرد. در آن زمان تصور میشد که ارتش اوکراین نتواند در برابر روسیه مقاومت کند. با وجود مشکلاتی که در ساختار ارتش روسیه وجود دارد و کمکهایی که غربیها به اوکراین میکند، پس از بیش از یک سال نبرد، روسیه همچنان به تلاش برای پیشرف و تحقق اهداف خود ادامه میدهد.
به نوشته نیوزویک، گزارش جدید مؤسسه مطالعات جنگ که روز دوشنبه منتشر شد، نشان میدهد که چگونه این شکستها باعث ایجاد شکافی بین کرملین و جامعه وبلاگنویسهای نظامی روسی شده است. بسیاری از آنها از اهداف جنگ حمایت کرده و در عین حال نگرانی خود در مورد رهبری و استراتژی نبرد که میگویند مانع از پیشرفت روسیه شده است را ابراز کردهاند.
به گزارش مؤسسه، تنشها بین جامعه وبلاگنویسان و وزارت دفاع روسیه در این هفته پس از اینکه برخی وبلاگنویسان توصیف وزارت دفاع از پیروزی ادعایی بر نیروهای اوکراینی در نزدیکی پل آنتونیفسکی در خرسون، شهری کلیدی در شرق اوکراین را رد کردند، ادامه یافت.
مؤسسه گزارش داد: «برخلاف گزارشهای وزارت دفاع، برخی از وبلاگنویسان روس، خاطرنشان کردند که درگیریها همچنان ادامه داشته و نیروهای اوکراینی از ۲ ژوئیه برخی از مواضع خود در نزدیکی پل آنتونیفسکی را حفظ کردهاند. یک بلاگر برجسته روس در تاریخ ۱ ژوئن، پستی را از یک کانال تلگرامی نامشخص منتشر کرد که در آن از چندین کانال تلگرامی برجسته کرملین و واگنر به دلیل مخالفت با روایت رسمی وزارت دفاع روسیه انتقاد شده بود».
در این پست، وبلاگنویسان به ترویج اطلاعات نادرست و کمک به عملیات روانی اوکراین متهم شده بودند.
اما از آن طرف، انتقادات بیشتری متوجه ستاد کل روسیه شده و این نهاد را به حمله علیه جامعه وبلاگنویسان نظامی متهم کرده است. منتقدان همچنین ادعا میکنند که در سال گذشته، وزارت دفاع تلاش داشت تا پروندهای جنایی علیه آنها باز کند؛ زیرا پستهای آنها بر خلاف تلاشهای دولت برای بزرگنمایی موفقیتهای نظامیش است.
سانسور به بهانه شورش
مؤسسه مطالعات جنگ نوشت که در همین حال، پوتین با این مسئله مواجه است که آیا باید وبلاگنویسانی که از جایگزینشدن مقامات ارشد نظامی روسیه توسط یوگنی پریگوژین، رهبر گروه واگنر حمایت میکردند را سانسور کرد یا خیر.
اواخر ماه گذشته، پریگوژین علیه رهبری روسیه شورش کرد، اما در نهایت نتوانست باعث عزل رهبران نظامی مستقر شود. توافق صلح با میانجیگری الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور بلاروس و یکی از متحدان اصلی پوتین به شورش پایان داد و در عین حال امنیت رهبر واگنر در بلاروس را تامین کرد.
به گفته مؤسسه، این شورش میتواند روابط بین پوتین و وبلاگنویسان را تغییر دهد.
در گزارش مؤسسه آمده است: «در صورتی که پوتین به دنبال بازسازی و تقویت اعتبار وزارت دفاع روسیه باشد، باید از انتقاد از وزارت دفاع روسیه جلوگیری کند؛ اما شکستها، سختیها و عدم صداقت آشکار وزارت ممکن است این کار را غیرممکن کند. بنابراین ممکن است پوتین تصمیم بگیرد که به مماشات با وبلاگنویسان و قربانیکردن وزارت دفاع روسیه برای شکستهای نظامی در اوکراین ادامه دهد».